X

Fundația lui Dan Voiculescu vrea filme cu lesbiene la Muzeul Țăranului Român

de null

Image result for „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) i-a transmis ministrului Culturii, George Ivaşcu, o scrisoare prin care solicită dispunerea unui control la Muzeul Naţional al Ţăranului Român cu privire la refuzul conducerii acestuia de a difuza, în cinematograful din incinta sa, lungmetrajul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”. 

FACIAS consideră că această decizie abuzivă şi discriminatorie creează un precedent periculos. În scrisoarea transmisă Ministrului Culturii, FACIAS consideră că este inadmisibil ca o instituţie publică de cultură (Muzeul Naţional al Ţăranului Român), pusă în slujba societăţii şi deschisă publicului, să refuze difuzarea unui film din motive ce nu au legătură cu performanţa şi calitatea artistică a lungmetrajului, ci cu subiectul pe care îl tratează, un subiect referitor la o minoritate sexuală.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2008 de către Dan Voiculescu, al cărei scop declarat este monitorizarea abuzurilor autorităților și intervenția juridică și mediatică în apărarea cetățenilor. Ea își propune să lucreze alături de instituțiile statului în cadrul unor programe și campanii de informare menite să îmbunătățească relația instituțiilor cu cetățenii.

De cealaltă parte, într-un răspuns transmis miercuri la solicitarea Mediafax, Liliana Passima a explicat diplomatic, că a refuzat proiecţia acestui film pentru că muzeul trece printr-o perioadă complicată, ce presupune un efort administrativ mare privind activitatea principală a instituţiei, cea muzeală, care are statut de prioritate şi nu poate fi surclasată “de obiectivele secundare, cum este şi proiecţia de spectacole cinematografice, căreia i-am dat o importanţă tot mai mare în ultimii ani”.

“Întâmplarea care a provocat scrisoarea deschisă a domnului Tudor Giurgiu este relativ simplă: a fost refuzată motivat proiecţia unui film, dar nu este totuşi una oarecare, pentru faptul că invocă dreptul la liberă exprimare. Contextul este perioada destul de complicată pe care muzeul o traversează, aceasta presupunând un considerabil efort administrativ post-şantier (obţinerea unor avize de funcţionare, relocările personalului, repunerea expunerii permanente, o multitudine de probleme tehnice), derularea unui proiect cu finanţare din fonduri europene, o serie de intervenţii ce ţin de conservarea colecţiilor. Toate acestea presupun aprobări, finanţări, termene pe care nu ne permitem să le ratăm prin angajarea într-o colaborare punctuală (programarea unui film precum cel în cauză) care ne-ar putea deturna spre noi tensiuni”, transmite Passima.

“Aceasta este o listă scurtă cu probleme deloc liniştitoare, pe care orice persoană de bună credinţă le va regăsi printre obiectivele principale ale muzeului nostru şi de care poate că nu foarte mulţi dintre cei ce ne vizitează cinematograful sunt conştienţi. În acest context mai puţin vizibil publicului larg am considerat că nu este potrivită proiecţia unui film, care avea toate datele de a genera tensiunisimilare celor din luna februarie. Într-adevăr, în următoarea perioadă MŢRARE NEVOIE DE LINIŞTE, care însă nu coincide cu cea de care amintea domnul Tudor Giurgiu în corespondenţa purtată pe tema proiecţiei acestui film”, potrivit directorului Muzeului Ţăranului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cred ca FACIAS a gresit adresa. Ar fi trebuit sa “interpeleze” partidele si institutiile care se opun organizarii referendumului.
    Si inca o precizare. Multi au afirmat (si eram tentat sa cred si eu la fel) ca demersurile pentru modificarea Constitutiei au provocat virulenta eforturilor subterane pentru legalizarea cuplarilor homo (cu alte cuvinte, daca stateam cuminti in banca noastra, nu se lua nimeni de noi). Gresit. Demersurile in justitie ale cuplului homo Coman-Hamilton au inceput in 2013.
    Si inca o chestiune: cum ar fi ca, peste cativa ani, sa se legalizeze cuplarile homo (Doamne, fereste!) si Hamilton sa ajunga ceva, ministrul tineretului si sportului, de exemplu. Nu va mirati, ceva asemanator s-a intamplat deja in Irlanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button