X

FMI anunţă MAREA CRIZĂ pentru Români: Vom avea cele mai mari scumpiri din UE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România va avea rate anuale de inflaţie între 3% şi 3,1% – cele mai mari din UE – până în 2023, arată estimările actuale postate pe site-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit Mediafax.

De altfel, rata anuală a inflaţiei a României, împreună cu cea a Ungariei, vor fi cele mai mari din toată Uniunea Europeană în acest interval de timp şi vor fi, totodată, singurele care vor atinge – sau vor trece – pragul de 3%.

Doar unele state din spaţiul extracomunitar vor avea inflaţii mai mari decât România, state precum Belarus (între 5% și 6%), Ucraina (între 5% și 8%), Federaţia Rusă (între 3,4 și 4%) sau Republica Moldova (între 5% și 5,4%).


În acelaşi timp, alte state din UE vor avea rate ale inflaţiei de 2,5% (Polonia), între 1% și 1,8% (Croaţia), între 1% și 1,7% (Grecia) sau între 1% și 1,3% (Italia).

Estimările FMI sunt aproape identice cu cele ale Băncii Naţionale a României (BNR), care au mers însă doar până în prima parte a anului 2020. BNR a estimat pentru intervalul trimestrul I 2019 – trimestrul I 2020 o rată a inflaţiei de 2,9 și 3%.

În prezent, rata inflaţiei se situează la 5,4% fiind deja cea mai mare din Uniunea Europeană

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Rînjetul catalizator
    Se coc condițiile pentru apariția unui curent naționalist dur care va genera cu siguranță un partid mult mai decis să ducă lupta în plan politic prin toate zonele decretate tabu, interzise băștinașilor. Execrabilul Werner, cu rînjetul odios de slugă care urăște peste măsură și peste indicații, ca orice submediocru parvenit, nu face decît să alimenteze ura rece a celor cu memorie și continuitate în gîndire. Se vede că plăvanul nu cunoaște deloc istorie, aici funcționează limita provincialului „ocoș” (apud Mircea Badea), venetic, hrănit cu iluzia marii civilizații din care ar face parte, exilatul superficial de la marginea imperiului. Nu v-a reușit niciodată, nemților. Noi sîntem imperiul, noi, urmașii latinilor, pot să mai treacă 1000 de ani și tot nu putem uita ce avem în sînge, oricîți fraieri s-ar lăsa temporar aburiți de cea mai lipsită de fascinație atracție, cea a Germaniei.

    Nu vă întrebați de ce niciodată nu vă iese cum v-ați fi dorit ? Nu ne iese nici nouă cum am vrea, desigur, dar noi sîntem mici, inferiori, ușor de păcălit, proști, nu spuma continentului și bășina zeilor, ca voi.

    Revenind la subiectul principal. Un curent naționalist dur din care se va alimenta baza de susținători ai unui partid foarte hotărît devine o probabilitate tot mai amenințătoare pentru sistem. Încearcă să-l abată, să-l împiedice să crească, să-l încalece. Au o mare problemă. Sistemul este tributar și dependent de voința stăpînilor străini cărora li s-au predat necondiționat. Stăpîni care nu înțeleg nimic din specificul locului. Absolut nimic. Oricîți infiltrați, oricît de aduse la zi tehnicile de manipulare, nu reușesc să scape de teroarea mometului în care cîrcotașii de români se unesc. Miraculos, dar se întîmplă mereu, inevitabil. Străinii nu vor reuși nimic cu metodele lor algoritmizate, abstractizate, bazate pe prejudecăți de superioritate, născute într-un climat de adevărată corupție, lacom ucigașă, nu ca joaca de pe meleagurile românești. Sigur, costurile pentru noi sunt mari. Cu toate acestea, deocamdată, rămînem, nu ne-ați clintit. Un deocamdată la scara istoriei, cu mult peste previziunile și planificările voastre.

    Hai, Werner, rînjește…

  2. Ceea ce nu se spune, este că n-ai cum să ai creștere economică fără să ai și inflație, sunt direct proporționale.
    Nu am prea mari cunoștințe în ale economiei, dar chestia asta am văzut-o într-o emisiune unde vorbea un economist. Ca un exemplu: dacă ai o brutărie nu ai cum să dai salarii de 1000€ la angajați dacă vinzi pâinea cu 25 de cenți cât e la noi, automat trebuie să ai prețuri ca în Germania de ex. (adică 1€/pâine)

    1. Dar painea obisnuita costa cca 1 eur/kg. Specialitatile ajung la 2-3 eur/kg. Tie cine-ti face cumparaturile?

  3. Fals domnule Marian;multe din preturile produselor din hiper/supermarketuri sunt ca în afara;pe noi ne salvează pietele

    1. P.M. Eu n-am văzut la noi in hipermarket ca o pâine să coate 1€ sau chiar mai mult, sau 1kg de cartofi să fie 1,5€

  4. Cum ,chiar azi am vazut paine cu seminte 7,0 lei la hipermarchet.Se tot agita inaintemergatorii,lui antihrist,sa ne bage in mizerie mai repede.

  5. Spuneți adevărul și apărați dreptatea, fiți omenoși și milostivi, smeriți și bine simțitori, căci din acestea se va arăta crucea (necazurile) fiecăruia dintre noi, nu nebunește, ci ca răspuns la felul nostru de a fi. Fără cruce nimeni nu se va putea mântui.Dacă fugiți de cruce, adică de mărturisirea adevărului, căci de aici izvorăște CRUCEA, atunci veți fi ca cei care vor începe prigoana asupra oamenilor drepți. Repetăm: fiți cinstiți, omenoși și afirmați numai adevărul și veți vedea ce CRUCE vine asupra voastră. Nu vă temeți, căci nu o veți duce singuri, ci mereu și mereu împreună cu Hristos. De fapt, dacă vă veți gândi mai bine(mai mult), nici n-o duceți voi, ci doar El(!). Aici este toată mântuirea, în acest lucru. Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button