X

Moastele Sfantului Clement descoperite in gunoiul din Londra de catre o compania de colectare a deseurilor. Azi vor ajunge la Catedrala catolică Westminster

de null
London waste company discovers relic of St. Clement in the trash
Biserica San Clemente al Laterano din Roma. (Acreditare: Lauren Cater/CNA.)

Compania londoneză de colectare a deșeurilor de mediu descoperă în gunoi moaștele Sf. Clement

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

LONDRA – știți vechea zicală – gunoaiele unora sunt moaștele sacre, vechi de 2.000 de ani, ale altcuiva, ale unui papă timpuriu.

O companie de colectare a deșeurilor de mediu din Londra a făcut o descoperire surpriză anul trecut, când a descoperit în gunoi o raclă care conținea un os al Sfântului Clement, unul din Părinții Bisericii și cel de-al patrulea papă.

Compania, care a publicat despre descoperire pe site-ul lor pe 25 aprilie, a declarat că nu a putut identifica locația exactă a relicvei, dar știu că a fost colectată din gunoaie undeva în centrul Londrei.

”Vă puteți imagina uimirea noastră când am realizat că echipele noastre de sortare au găsit oase aparținând unui papă – nu este ceva ce vă așteptați să vedeți, chiar și pe linia noastră de lucru”, a declarat James Rubin, proprietarul Enviro Waste, într-o declarație pe site-ul companiei.

”Deseori ne confruntăm cu niște lucruri ciudate și minunate, dar cu siguranță nu ne așteptăm să găsim moaștele unui apostol”, a adăugat el.

Sfântul Clement a fost un credincios creștin din primul secol, discipol al Sfinților Petru și Pavel.

Se crede că Sf. Clement a fost convertit de la iudaism la creștinism și posibil a participat în unele dintre călătoriile misionare ale Sfinților Petru și Pavel și i-a ajutat în conducerea Bisericii la nivel local.

În jurul anului 90, a fost înălțat în poziția de papă, după Petru, Linus și Cletus. Scrierile sale dezvăluie multe despre Biserica timpurie, dar puțin despre propria sa viață.

După tradiție, Sfântul Clement a murit în exil în timpul domniei împăratului Traian, care a cerut exilarea Sf. Clement în Crimeea și l-a ucis ca pedeapsă pentru evanghelizarea populației locale, în jurul anului 100. El este printre sfinții menționați în canonul roman.

În anul 868, misionarul grec Sf. Cyril a afirmat că a recuperat oasele Sfântului Clement.

Până în prezent, nimeni nu s-a adresat pentru a cere relicva, a declarat Rubin către Huffington Post. El a adăugat că este în căutarea unui laborator din Regatul Unit, pentru ajutor în datarea cu carbon a relicvei și pentru a-i testa autenticitatea. Fragmentul osos este încapsulat într-o cutiuță sigilată cu ceară și include o inscripție că este ”din oasele Sfântului Clement, Papă și Mucenic”.

Pe site-ul lor, Enviro Waste a creat un formular electronic pentru sugestii, cerând publicului să spună unde ar trebui să fie ultimul loc de odihnă al relicvei.

”Știm că este o parte importantă a istoriei și dorim să-i găsim locul cel mai potrivit pentru odihna veșnică, motiv pentru care cerem ajutor din partea publicului”, a spus Rubin.

Până în prezent, sugestiile au inclus Muzeul Britanic sau Biserica Sf. Clement din Roma.

 

Actualizare din partea companiei Enviro Waste:

Bone of Pope St. Clement found in central London, 2,000 years after his death

După ce am primit peste 650 de sugestii, de la peste 9000 de vizite pe pagină, am decis că moaștele ar trebui să se odihnească la Catedrala catolică Westminster, care a fost un loc de veci sugerat de mulți membri ai publicului, după apelul nostru.

Vom predarea moaștele către Catedrala catolică Westminster, la ora 13:00, marți, 19 iunie 2018.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Cred ca in text s-a strecurat o eroare convertirea facandu-se de la iudaism la crestinism si nu catalocism.

    Doamne ajuta!

    1. multumim… intrucat site-ul sursa este catolic, s-a introdus termenul de catolicism in mod eronat, deoarece la acea vreme nu se putea vorbi despre confesiunea papistasa, dar si, cel mai important, un catolic, deci eretic, nu are cum sa aiba sfinte moaste. Oricum, Sfantul Clement este ortodox prin Credinta, iar catolicii si-l atribuie degeaba.

    1. costel

      Da. De fapt ei nu au niciun sfant, caci s-au lepadat de ei, cum s-au lepadat si de Sfanta Treime, prin erezie. Ca zic ei ca-i cinstesc, e la fel cu faptul ca se “boteaza” in numele Sfintei Treimi, dar degeaba, caci botezul lor nu este valid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button