X

Guvernul Italiei vrea să expulzeze țiganii din peninsulă

de null
Image result

Noul guvern al Italiei plănuieşte să facă un recensământ al comunităţii romilor pentru a-i putea expulza pe cei care locuiesc ilegal în ţară, conform ministrului de Interne Matteo Salvini, scrie Reuters.

„Din păcate nu putem expulza romii italieni”, a declarat Salvini, liderul partidului de extremă-dreaptă Liga Nordului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Salvini a declarat că ministerul pe care îl conduce analizează problema comunităţii de romi şi doreşte să vadă „cine sunt şi câţi sunt”.

Zeci de mii de romi locuiesc pe teritoriul Italiei, mulţi dintre ei în tabere improvizate la marginea oraşelor.

Partidul Democrat din Italia a comunicat că măsurile cerute de Salvini au readus la viaţă amintiri ale „epurării etnice”.

Într-un comunicat ulterior, Salvini a precizat că guvernul nu are nicio intenţie de a face o arhivă separată pentru romi sau să ia amprente, ci doreşte să protejeze copiii romi care nu sunt trimişi la şcoală de părinţii lor.

El a adăugat că doreşte să verifice cum sunt cheltuite fondurile europene pentru susţinerea comunităţilor marginalizate.

Salvini a fost criticat săptămâna trecută de comunitatea internaţională atunci când a refuzat accesul  în porturile italiene vasului Aquarius care avea la bord 629 de imigranţi.

Spania a preluat apoi vasul iar Salvini a declarat că Italia nu mai este „tabăra de migranţi a Europei”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button