X

Legea împotriva antisemitismului a fost aprobată și de Comisia juridică din Camera Deputaților

de null
Image result for Legea împotriva antisemitismului

Deputaţii din comisia juridică au aprobat, luni, raport favorabil la proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, informează Agerpres.

Propunerea legislativă prin care se propune pedepsirea cu închisoare de la 3 la 10 ani a unor fapte precum constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, dar şi aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizaţii, a fost adoptată pe 13 iunie de Senat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul, iniţiat de mai mulţi parlamentari din întreg spectrul politic, cu excepţia USR, mai prevede că fapta persoanei de a promova în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

“Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de materiale antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Confecţionarea, vânzarea, răspândirea şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antisemite se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antisemite. Aceste fapte nu sunt considerate infracţiuni dacă sunt săvârşite în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”, mai stipulează propunerea legislativă.

În expunerea de motive a propunerii legislative se menţionează că “în 2018 se împlinesc 80 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale şi antisemite, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Stie cineva daca legea clarifica exact si ce anume inseamna ” simboluri antisemite”
    Este crucea un simbol antisemit?
    Dar semiluna cu steaua?
    Sau ciocanul si secera?
    Mai putem traduce jew/jewish-jidan si hebrew-evreu, sau si asta e antisemitism?
    Exista o modalitate oficiala prin care eu, cetatean ROMAN, pot cere statului/guvernului Roman, pot cere clarificarea oficiala, in Monitorul Oficial, al acestor aspecte?
    Rog fratii cu pregatire juridica sa ajute, daca pot, cu privire la acest aspect.
    Doamne Ajuta!

    1. …si tot asa, e sionismul doar un partid politic jidanesc, deci jidanii pot fi si sionisti? E anti-sionismul, anti-semitism?

    2. Mai pe înțelesul tau, Ortodoxia va fi catalogată organizație extremistă, iar ca urmare va trebui cizelată după dorința ,,stăpânilor”

    3. Corect. Arabii sunt si ei un popor semit. Daca evreii lupta impotriva arabilor, inseamna ca sunt antisemiti?
      Legea aste cui ii e dedicata? Unor popoare (evrei, arabi), unui singur popor (evreu) sau “elitei” oculte?
      Daca zici ceva de Soros sau de oculta esti antisemit?

  2. S-ar putea cere niște explicații și precizări clare. Ce sunt simbolurile antisemite? Ca să putem respecta legea!
    Nu e cazul să ne facem noi judecătorii unui popor. Are Cine să judece. Și noi Îl răstignim pe Hristos cu ale noastre păcate. Multe! Parcă prea multe.
    Dacă nu cerem aceste precizări, nu ne putem apăra de eventuale abuzuri. Simbolurile anticrestine sunt permise? În baza cărei legi?

  3. Goimea, antisemiţii din România nu are/nu au dreptul să protesteze împotriva semiţilor care spun: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=509401682760814&id=100010729602646&pnref=story „Destinația noastră – stăpânirea totală, obiectivul nostru – de a crea Pământul o mare colonie evreiască, unde turma neevreilor se vor paște sub stricta supravegherea noastră, visul nostru – să transformăm din goime ascultătoare și ușor controlabilă animale conștiente de locul lor și nici măcar să încerce să respingă soarta sclaviei, animale, care într-un viitor își vor da jos pălăria și cu respect se vor ridica atunci când unul dintre frații noștri va intra în cameră. Prioritatea noastră – să devenim stăpânii acestei planete, absoluţi conducători şi gâlcevitori, autorităţii căreia goimea se va teme să îndrăznească să pună la îndoială, la fel cum se feresc să-l contrazică pe profesorul, pentru a evita să pară prost și ridicol pe fundalul unei profunde erudiții. Aceasta va fi împărăția globală a lui Mesia (antihristul), o nouă piatră de hotar în istoria Pământului, atunci când nu vor mai fi nici războaie, nici conflicte, atunci goimea într-un final se vor smeri cu soarta lor de veşnici sclavi, iar pe noi o să ne cheme nu altfel decât „binefăcători“, „părinți“, „frați mai mari “și” formă cea mai înaltă a vieții “. Acest viitor va veni și va veni el foarte curând. Tel hai!” https://vk.com/zionru?w=wall-45494205_125813

  4. “Acest Silviu Vexler e atât de nerod că nu-și dă seama că face un deserviciu ambelor „părți” cu inițiativa sa de nimeni așteptată, dorită?! Cum de a găsit o unanimitate de parlamentari năuci care să ia în serios o asemenea prostie, ba s-o mai și aprobe?! Cât de jos a ajuns nivelul intelectual al Parlamentului nostru?!…

    …Am mai spus-o: evreii sunt cotați ca oameni deștepți, informați, preocupați să identifice interesul evreiesc în orice împrejurare. Dar când se ivește printre ei un nerod, un închipuit dedicat interesului iudaic, prostiile sale întrec ravagiile pe care proștii …ne-evrei le fac printre noi, goimii! Proștii noștri, ai neevreilor, sunt mai buni, mai deștepți, mai acceptabili decât proștii lor, ai evreilor! Măcar au măsură, stau în banca lor! Nu ca nerodul care prilejuiește aceste considerente, desigur anti-semite, vor zice alți nerozi!”-Ion Coja

    http://www.justitiarul.ro/silviu-vexler-evreul-stahanovist-crescut-de-aurel-veiner-pentru-parlamentul-romaniei/

  5. Aceste unelte satanice nu-s vrednice de a fi numite “alesi”!
    LEGEA de pedepsire a amanifestarilor, propagandei si activitatilor anri-CRESTINE!
    Asta este necesar.
    Romanu’ nu-i anti-semit ci anti-viclenie, anti-perversitate, anti-ticalosie – manevre specifice jidanesti.
    Jidanul distruge piata locala mobilizand bani din toata jidanimea si nici un roman nu-i poate face fata financiar.
    Solutia anti-jidaneasca este SOCIALA, NATIONALA nicidecum fiscala, monetara, economica….
    De asta “ei” vor libera circulatie a capitalului, piata “libera”, “reglementarea uniforma” a comertului international… ca sa controleze toate economiile nationale!
    Aceste false libertati sint promovate de masonerie – fiica “spiritista” a iudaismului (de fapt a talmudismului babilonian) pe care au inventat-o si o controloeaza completamente.
    Au creat oficina orwelliana anti-Adevar numita B’nai Brith pentru distrugerea celor care ii demasca si au disimulata in toata lumea prin cele doua falange politico-ideologice: Institute ale minciunii poreclite holocaust si – cum se numeste la noi – consilii anti-discriminare, CNCD!?!
    Anti-discriminare, adica indobitocirea prin ne-discernerea Adevarului de minciuna, a Luminii de intuneric…

  6. In tara noastra s-a instaurat ,in lipsa totala a unei democratii solide,o dictatura a unei minoritati,care ridica glasul (a nu stiu cata oara in ultimii ani)din ce in ce mai amenintator,impotriva cetatenilor romani,insultand natia,civilizatia,istoria,cultura noastra si tot ceea ce avem mai scump ,credinta ortodoxa stramoseasca.
    Fara o reactie ferma din partea poporului,al carui simt patriotic se manifesta doar in intrecerile sportive,actuala lege este anti -democratica,antiromaneasca si ne opunem cu toata taria ,cerand presedintelui tarii sa respinga aceasta lege,condamnand pe initiatorul ei,Sergiu Vexler,pentru tradarea tarii.
    Suntem intru totul de acord cu petitia lansata de dl.Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu si il felicitam pentru initiativa.
    https://ioncoja.ro/dl-vasile-zarnescu-impotriva-unei-legi-rusinoase/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button