X

VIDEO: De ce COMETA de gheata LOVEJOY a trecut prin ATMOSFERA SOARELUI (temperaturi de 1 000 000 de grade) si A SUPRAVIETUIT? De ce coada ei se manifesta altfel decat am invatat la scoala?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata si ce putem citi la Cometa Lovejoy a trecut prin Soare şi a supravieţuit de pe Financiarul:

 

Astronomii se aşteptau ca în momentul în care se va apropia de Soare, cometa Lovejoy să aibă parte de o „moarte groaznică” şi aveau un motiv serios să creadă aşa ceva. Aceasta se apropia atmosfera Soarelui unde temperaturile ating 1,1 milioane de grade Celsius.

Cometa Kreutz, desemnată oficial cu numele de C/2011 W3 sau Lovejoy, a supravieţuit temperaturilor infernale după ce a făcut saltul solar sfidând „moartea”.

Roca de gheaţă cu un diamtreu de 201 metri a dispărut în partea din spate a Soarelui, la o distanţă de fotosfera astrului de doar 140 de mii de kilometri, însă a ieşit triumfătoare pe partea cealaltă, continuându-şi drumul în spaţiu.

Cometa descoperită anul acesta pe 27 noiembrie, numită după astronomul care a observat-o, Terry Lovejoy, a fost „cea care a supravieţuit”.

Acest lucru demonstrează că, în spaţiu, nu putem lua nimic de sigur.

Observatorul de Dinamică Solară a NASA a reuşit să surprindă în imagini „evadarea” incredibilă din temperaturile incredibile ale Soarelui.

 

La scoala invatam asa:

 

“Coada cometei este indreptata intodeanua in directie opusa Soarelui. De aceea, cand o cometa se apropie de Soare, coada o urmeaza iar cand se departeaza de Soare, coada este cea care merge in fata.” 

 

Cititi va rugam mai multe la:

http://crisstm.3x.ro/ro/gra/astronomie/comete/frames/page.htm

Dupa cum observati in filmare, cand intra in Soare, coada e in urma ei. Ca la scoala. Dar cand iese din Soare insa, coada ei e … tot in urma ei. De ce?

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Cometele au 2 cozi. Una gazoasa, care are mereu orientare opusă Soarelui, datorita vântului solar si una formată din particule solide, si care ramane in urma cometei. E foarte probabil ca gheata sa se fi evaporat cu totul la trecerea pe langa Soare, in timp ce masa solida sa fi ramas in cantitate suficienta. Asta explica si de ce a supravietuit trecerii si de ce coada era in urma colegei.
    Doar o parere…

  2. Nu sint temperaturi ridicate.
    S-au filmat multe obiecte “intrand” in Soare si unele (altele, aceleasi?) iesind.
    Conform unor cercetari, in parte “celalata” a Soarelui este intuneric.
    Invatatura fara Dumnezeu, moderna are rolul sa ne faca sa credem ca Universul a evoluat (incepand cu Bing Bang-ul), ca se poate calcula durata vietii, ca ar fi mai multe universuri care pot fi vizitate…, eventual trecand prin purgatoriul fictiunii numita “gaura neagra”… s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button