Relatare de la Conferința împotriva ecumenismului de la Tesalonic din 16 iunie 2018

iun. 16, 2018 12041 3 http://bit.ly/2yhjgU4
de teolog Mihai-Silviu Chirilă

Astăzi, 16 iunie 2018, la Salonic a avut loc conferința dedicata împlinirii a doi ani de la sinodul mincinos din Creta. La conferință au participat numeroase personalități teologice din Grecia, invitați din Romania, Bulgaria, SUA. Un mesaj al părinților nepomenitori din Republica Moldova a fost citit in deschiderea evenimentului, urmărit live in streaming. pe internet de 2 milioane de oameni din toată lumea, conform spuselor organizatorilor, si de cel puțin 500 de oameni in sala. Conferința a trasat o linie teologica corecta a luptei, axata pe discernământ duhovnicesc, pe evitarea căderii în schismă ca urmare a neînțelegerii limitelor canonice ale intreruperii pomenirii.

Părintele Nicolae Manolis a demonstrat ca întreruperea pomenirii este o lucrare a Duhului Sfant. Părintele Serafim Zisis a adus numeroase dovezi patristice cu privire la faptul ca acrivia dogmatica nu se pierde prin aplicarea iconomiei în relațiile dintre membrii Trupului lui Hristos.

În alocuțiunea sa, citita de un credincios, deoarece i s-a interzis de către episcopul locului sa vorbească în conferința, părintele Angelos Angelakopoulos a insistat asupra organizării unui sinod ortodox care sa condamne ecumenismul, sinodul din Creta și pe susținătorii acestora, reamintind ca Mitropolia Pireului a anatemizat deja ecumenismul și minciunosinodul din Kolimbari.

Conferința a avut o înaltă statura academica și duhovniceasca după care trebuie să se ducă lupta antiecumenistă la nivel panortodox. Teologul Mihai-Silviu Chirilă a obținut binecuvântarea organizatorilor de a publica cât de curând un volum care sa cuprindă toate lucrările prezentate ieri în cadrul conferinței.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Relatare de la Conferința împotriva ecumenismului de la Tesalonic din 16 iunie 2018”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Maria
  # 16 iunie 2018 at 20:08

  Doamne ajuta, va fi o traducere în limba româna?

  • redactor
   # 16 iunie 2018 at 20:31

   Slabe sanse, dar nadajduim ca macar unele documentele sa fie traduse.

 2. preot Matei Vulcanescu
  # 18 iunie 2018 at 22:53

  Teologul Mihai-Silviu Chirilă a obținut binecuvântarea organizatorilor de a publica cât de curând un volum care sa cuprindă toate lucrările prezentate ieri în cadrul conferinței.

Scrie un comentariu

Scroll Up