X

OFICIAL: Mega-moscheea lui Ponta turcitu’ nu se mai face. Slavă lui Dumnezeu!

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In mai 2015, Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare prin care Muftiatului cultului musulmanilor ii era oferit gratuit un teren de peste 11.000 de metri patrati in Bucuresti pentru construirea unei moschei impresionante. Decizia a starnit reactii violente, dar proiectul s-a stins zilele trecute, definitiv, in liniste deplina.

Motivul? Articolul 4 din HG 372/2015, publicata in Monitorul Oficial 375 din 29 mai 2015 prevedea explicit ca: “Dreptul de folosinta gratuita a Muftiatului Cultului Musulman din Romania asupra imobilului-teren prevazut la art. 1 inceteaza daca Secretariatul de Stat pentru Culte constata ca, in termen de 36 de luni de la incheierea protocolului prevazut la art. 3 alin. (1), nu a fost finalizat complexul de cladiri de interes public prevazut la art. 2.“.

Dupa expirarea celor 36 de luni mentionate in hotarare, Ziare.com a solicitat Secretariatului de Stat pentru Culte sa spuna care este situatia actuala a imobilului-teren din HG 372/2015 si ce urmeaza.

Iata raspunsul integral primit la redactie:

In data de 23.05.2018 Cultul Musulman ne-a informat ca nu a obtinut documentatia necesara prevazuta de certificatul de urbanism in vederea edificarii unui complex de cladiri de interes public, conform art. 2 din H.G. nr. 372/2015 si se afla in situatia de a nu respecta termenul prevazut la art.4 din acelasi act normativ.

Avand in vedere solicitarea Cultului Musulman, Secretariatul de Stat pentru Culte a initiat procedura de revenire la situatia anterioara emiterii actului normativ mai sus-mentionat”.

Cum si-a pus premierul Ponta toata tara in cap

Modul in care a fost adoptata hotararea de guvern a generat numeroase semne de intrebare, Rovana Plumb, ministru la acea vreme, dezvaluind ca subiectul nu fusese discutat in vreo sedinta a Executivului.

Mai mult, la scurt timp, premierul Victor Ponta s-a operat in Turcia, la o clinica privata a familiei presedintelui turc Recep Erdogan, desi putea la fel de bine sa se opereze in tara. Si tot in Turcia a aparut public pentru prima oara informatia legata de construirea mega-moscheei la Bucuresti.

Potrivit hotararii de guvern, terenul situat langa Centrul Expozitional Romexpo si estimat la 4 milioane de euro era oferit pe o perioada de 49 de ani si pe el urma sa se ridice o moschee de mari dimensiuni, cu o capacitate de 2.000 de persoane. Fondurile pentru constructie urmau sa fie asigurate de catre statul turc.

Decizia, luata pe ascuns si in contextul in care Europa se confrunta cu probleme serioase generate sau alimentate de valurile de migranti, a starnit reactii virulente: atacuri politice, amenintari cu scenarii teroriste, marsuri xenofobe, proteste inedite.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. inseamna ca inca mai exista rugatori adevarati in tarisoara asta si nu ne.a parasit Dumnezeu cu totul. p.s. spunea un sf. parinte ca oameni sfinti au mai existat doar in trei locuri de pe pamant … locurile sfinte din Ierusalim, muntele Athos si Romania, dar in Ierusalim, deja nu mai sunt, in Athos inca putina vreme, insa in muntii din Romania ( Rarau, Giumalau) vor fi pana la a doua venire.

  2. Cred ca e bine sa aducem aminte de medicul ortodox Ada Calciu, femeia care traieste fara cerebel cu ajutorul lui Dumnezeu. La 35 de ani, a fost in moarte clinica, medicii voiau sa-i ia organele pt transplant. De Sfanta Maria , dupa rugaciunile celor dragi si-a revenit spectaculos si acum are peste 65 de ani. Oamenii din biserica i-au citit cartea.

    https://a1.ro/video/antena-3/voi-cu-voicu/medicul-care-a-fost-in-moarte-clinica-ada-calciu-ca-medic-numi-pot-explica-faptul-ca-traiesc-id720223.html

  3. Nemernicul asta de Ponta e nepot de preot. S-a gasit el sa le dea terenul acestor pagani. N-a patimit destul Biserica Ortodoxa Romana din partea musulmanilor?

  4. Victor Viorel are o fizionomie de turc mai ceva ca Erdogan. Poate are printre strămoși ceva turco-tătari, de aia a aprobat și construirea mega moscheii, care Slavă lui Dumnezeu nu se mai face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button