X

Video: Cum pot trai acesti oameni fara creier sau fara bucati mari de creier?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Antena 3: Medicii s-au uitat la radiografie și au fost șocați.  Pacienta aceasta nu ar trebui să trăiască

 

Medicii din China au descoperit un caz medical șocant.

La o radiografie de rutină făcută la un spital din provincia Shandong, China, unei tinere de 24 de ani, medicii au observat ceva incredibil: femeia nu avea deloc cerebel.

Cerebelul, numit și creierul mic, este zona cerebrală care controlează echilibrul, mișcările voluntare, vorbirea și alte deprinderi motorii. Lipsa ori afectarea lui duce în mod normal la un handicap extrem de grav sau chiar la moarte. Cu toate acestea, tânăra pacientă ducea o viață normală. Ea și-a făcut o radiografie, acuzând greață și dureri de cap.

Medicii au descoperit că în locul cerebelului, pacienta are un lichid cerebral.

Funcțiile cerebelului au fost preluate de celelalte regiuni ale creierului, care au reușit astfel să compenseze anomalia.

Cazul femeii a fost descoperit în anul 2014.

 

Almeea: UN ADEVARAT MIRACOL: UN COPIL FARA CREIER POATE SUPRAVIETUI, REACTIONA EMOTIONAL SI CHIAR VORBI!

 

Una dintre cele mai misterioase locuri din Universul nostru ciudat este propriul nostru corp. Aici, exista multe lucruri pe care stiinta medicala nu poate sa le inteleaga pe deplin. Doar atunci cand credem ca noi cunoastem intreg mecanismul corpului uman, o noua bizarerie apare, fara vreo explicatie convingatoare.

Un fenomen extrem de ciudat, care pare sa sfideze tot ceea ce credem noi ca stim despre trupurile noastre, este acela al unor oameni care au venit in aceasta lume cu foarte putin creier (sau chiar deloc), dar care nu numai ca au reusit sa supravietuiasca, dar au reusit sa se si dezvolte, traind ani intregi.

Una dintre cazurile mai bine cunoscute si, intr-adevar, cele mai bizare ale unei persoane care a supravietuit fara creier este povestea micutului Aaron Murray, din Lanarkshire, Scotia, care s-a nascut in 2013, cu un caz sever de hidranencefalie, anomalie de dezvoltare caracterizata prin absenta completa sau aproape completa a emisferelor cerebrale, locul acestora fiind ocupat de lichid cefalorahidian.

Desi afectiune foarte rara, de obicei, bebelusii cu aceasta boala mor inainte de nastere sau la cateva minute sau ore dupa ce s-a nascut; acesta a fost si prognosticul dat lui Aaron, doctorii spunand ca el mai are doar cateva momente de trait, afectiunea sa fiind fatala si incompatibila cu viata, au spus doctorii. In cazul lui Aaron, el s-a nascut doar cu trunchi cerebral, restul creierului lipsind complet.

Cu toate acestea, au trecut minute, ore, zile, saptamani… si baiatul fara creier se afla inca in viata, spre surprinderea doctorilor. Starea de sanatate a baiatului era destul de buna, avand in vedere absenta completa a creierului. Dupa 8 saptamani de observatii si interventii chirurgicale pentru a reduce lichidul cefalorahidian, Aaron a fost lasat sa se intoarca acasa cu familia, iar din acest moment medicii erau inca convinsi ca Aaron va muri in curand.

Insa, baiatul a sfidat chiar si acest prognostic; el nu numai ca a supravietuit, dar a si aratat alte abilitati cognitive cum ar fi: a chicotit, a zambit, s-a jucat cu fratele sau mai mare, Jack, s-a uitat la televizor, a spus chiar si cuvantul “mama”.

Mama sa, Emma Murray, a spus urmatoarele: “Mi s-a spus ca ar putea trai doar trei minute, trei ore sau trei zile. Doctorii mi-au spus ca daca ar fi fost vorba de oricare dintre organele sale care nu ar fi crescut, ei ar fi fost capabili sa faca ceva, dar nu puteau face nimic pentru a-i creste un creier. Dar, chiar de la inceput, Aaron a dovedit ca este un adevarat luptator. Intr-o zi i-am spus “mama”; el a chicotit. S-a uitat la mine si mi-a spus si el “mama”. Pur si simplu, el copia ceea ce ii spuneam. M-am uitat la el si apoi am izbucnit in lacrimi. A fost un moment emotional. Nu puteam sa cred. Mi s-a spus ca fiul meu ar putea trai doar cateva minute, dar pana la urma el mi-a spus “mama”, ceva ce nu credeam ca o voi auzi vreodata. N-am crezut niciodata sa-l aud pe el sa spuna ceva – am izbucnit lacrimi cand mi-a zis “mama”. A fost cel mai uimitor lucru pe care l-am auzit vreodata in viata mea”.

De atunci, el a mai spus si alte cuvinte, cum ar fi “Hello”, aratand o anumita sofisticare cognitiva pentru un copil care ar trebui sa fie o leguma completa si care nici nu ar trebui sa fie deloc viu. Cu doar un “rest” de creier, Aaron ar fi trebuit sa fie capabil doar de mecanisme de supravietuire de baza, cum ar fi respiratia si mentinerea functionarii corecte a organelor interne, dar totusi el pare ca are o buna cunoastere a ceea ce se intampla in jurul lui. Cu o lipsa profunda a creierului, nu ar fi de asteptat ca acest copilas sa fie capabil sa chicoteasca atunci cand cineva se apropie, sa se joace cu altii, sa deschida cadouri sau sa priveasca la televizor si mai ales nu ar trebui sa poata vorbi.

Trunchiul cerebral controleaza functiile de baza de care avem nevoie pentru a supravietui (bataile inimii, respiratia, functionarea organelor interne etc.). Dar, ceea ce este remarcabil in acest caz este ca trunchiul cerebral nu controleaza gandirea sau constiinta noastra, deci faptul ca Aaron poate face lucruri cum ar fi chicotul si zambetul, sau poate spune un cuvant de baza precum “mama” este fascinant. Nu exista nicio explicatie cunoscuta pentru acest lucru…

 

Jurnalul: Un băieţel fără cerebel şochează lumea medicală!

 

Heather şi David Britton vor ca oamenii să înţeleagă câteva lucruri despre fiul lor ghiduş de 3 ani, Chase. „Este fericit. Îi spunem micul vrăjitor pentru că îi place să se ţină de şotii. Îi place să cânte, iar ţelul lui în viaţă este să-i facă pe oameni să râdă. Este înconjurat de multă dragoste, iar noi suntem o familie fericită. Povestea lui Chase nu este tragică”, povesteşte Heather Britton, mama băieţelului. Dar, pentru un străin, povestea micuţului poate părea sfâşâietoare.
În 2008, soţii Britton au suferit o pierdere îngrozitoare. Fiul lor Trey, născut prematur, a murit după şase săptămâni de la naştere, în ziua în care era programat să i se facă un transplant de ficat. Heather şi-a dorit enorm să-i dăruiască fiului cel mare Alex un frăţior, astfel că, vestea că a rămas din nou însărcinată a adus din nou bucurie în sânul familiei Britton.
Adus pe lume tot prematur, Chase s-a născut orb. La vârsta de un an, doctorii i-au făcut micuţului un RMN, iar ceea ce au descoperit i-a năucit. Lui Chase îi lipsea complet cerebelul – partea creierului răspunzătoare de emoţii, coordonarea reflexelor musculare şi asigurarea echilibrului corporal şi a locomoţiei.
„Doctorii ne-au sunat şi nu ştiau ce să ne spună. Nimeni nu mai văzuse aşa ceva până atunci. Ne-am dus de îndată la neurolog, iar acesta ne-a spus: Aşa ceva este imposibil. RMN-ul îmi indică faptul că am de-a face cu o legumă! Lucru complet fals. Chase nu este nici pe departe o legumă. Medicii erau pur şi simplu consternaţi şi îşi puneau întrebări vis-a-vis de cunoştinţele lor legate de creierul uman”, povesteşte David Britton.
„Mai mulţi doctori specialişti din SUA şi din Europa au încercat să dea de cap acestei dileme, însă, nici până în acest moment, nu am găsit un răspuns. Este un mister!”, a declarat, pentru Fox News, dr. Adre du Plessis, şeful clinicii de Neonatologie din Washington.
Lui Chase îi lipseşte, de asemenea, şi partea creierului răspunzătoare pentru funcţii precum dormitul sau respiratul. În locul acesteia medicii au găsit, în schimb, un fluid. Interesant este faptul că, în timpul sarcinii, Heather a fost îndeaproape monitorizată. Creierul fătului a fost fotografiat în diferite etape ale dezvoltării fetale, iar imaginile arată clar că, la un moment dat, Chase a avut cerebel. „Aceasta este de fapt o parte fundamentală a dilemei. Dacă, la un moment dat, a existat cerebelul, ce s-a întâmplat cu el ulterior?”, se întreabă du Plessis.
Independent de întrebările medicilor legate de starea de sănătate a micuţului, soţii Britton ştiu un singur lucru: Băiatul lor face lucruri pe care, în mod normal, în lipsa cerebelului, nu ar fi trebuit să le facă. „Acum învaţă să meargă. Lucruri pe care, în baza diagnosticului, nu ar fi în stare să le facă, Chase le face. Merge cu bicicleta, foloseşte creionul sau foarfeca şi, mai nou, îi place să se joace pe ipod cu fratele lui Alex. În plus, avem o cameră speciala, dotată cu lumini şi sunete de tot felul pentru a-i stimula la maxim simţurile. Iar mesajul meu este simplu: Nu vă abandonaţi copiii! Nu credeţi chiar tot ce vă spun doctorii. Nu mă înţelegeţi greşit. Iubesc medicii. Dar şi ei se pot însela…Chase este un copil sănătos şi deştept. Doar că funcţiile motorii se dezvoltă mai lent. Oamenii pot privi această poveste ca fiind una tragică. Dar totul depinde de modul în care priveşti viaţa. Poţi fi furios sau poţi fi recunoscător pentru ceea ce ţi s-a dat. Chase trebuia să fie cu noi! A fost sortit să faca parte din familia noastră”, a mai spus Heather Britton.

 

 

BZI: Socant! Barbatul care traieste doar cu jumatate de cap – FOTO, VIDEO

 

Un barbat, consumator de droguri a ramas desfigurat in urma unui accident auto, provocat de el in timp ce se afla sub influenta drogurilor.Carlos ‘Halfy’ Rodriguez, poreclit si Sosa, si-a pierdut o importanta portiune din craniu dupa ce a zburat prin parbrizul masinii sale si a aterizat cu capul de asfalt. Doctorii au fost nevoiti sa-i taie bucati mari din carne si os pentru a-l tine in viata. Dupa mai multe operatii si o perioada de refacere, Sosa duce acum o viata aproape normala.

In acest videoclip postat pe internet el se foloseste de infatisarea sa pentru a transmite un mesaj tinerilor: sa nu bea sau sa ia droguri in timp ce conduc.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button