X

Stiati ca Pamantul nu a fost fotografiat niciodată din spațiu pe de-a-ntregul? Satelitul rusesc Elektro-L este primul care a facut-o, dar ce nu este in regula in aceste fotografii?

de null

Imaginea de 121 megapixeli cu Pământul care te va uimi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Stiati ca Pamantul nu a fost fotografiat niciodată din spațiu pe de-a-ntregul? Cel putin asa ne spun cei de la PlayTech in articolul lor Imaginea de 121 megapixeli cu Pământul care te va uimi:

 

Pământul a fost surprins într-o serie de fotografii de cea mai înaltă rezoluție.  Sunt cele mai clare imagini cu planeta noastră și a fost surprinsă pe de-a-ntregul, nu porționat.

Imaginile au fost făcute de satelitul rusesc pentru monitorizarea stării vremii, Elektro-L. Capturile foto sunt cele mai detaliate realizate până acum planetei noastre, iar când le privești, vezi o altă perspectivă a Pământului. Imaginile nu sunt trucate și nu au fost modificate și compuse din fragmente. Este exact planeta noastră, așa cum arată în spațiu (și da, nu e plată).

Spre deosebire de imaginile cu Terra oferite de NASA, celebrul „Blue Marble” care apare și pe imaginea de fundal de pe iPhone, fotografiile surprinse de satelitul rusesc au fost realizate la 121 de megapixeli, dintr-o singură apăsare pe shutter, cum s-ar spune.

Camera de pe satelit a făcut fotografiile măsurând lungimile de undă din lumina vizibilă și infraroșu, o tehnică ce dă vegetației o nuanță de culoare ruginie, care devine mai proeminentă în imagine.

Satelitul a făcut fotografiile prin măsurare single point, de la distanța de 35.000 de kilometri de Pământ, mai exact, de deasupra Oceanului Indian. Satelitul a realizat câte o imagine la fiecare 30 de minute, care au fost apoi combinate pentru a crea un video ce surprinde o zi din viața planetei noastre.

Au fost folosite 350 de imagini la rezoluția inițială, iar ele au fost transmise Centrului Rus de Cercetare și Monitorizare Operativă a Pământului.

Încă o dată, rușii par că le-au luat-o înainte americanilor, iar rezultatul este uimitor, avand în vedere că Terra nu a fost fotografită niciodată din spațiu pe de-a-ntregul.

NASA își concentrează atenția către alte planete, stele, găuri negre, galaxii și asteroizi, dar nu a mai încercat de mult să arunce o privire înapoi către Pământ. Rușii au făcut-o, dar nu se știe dacă intenția era de a surprinde o imagine unică cu planeta noastră.

Dacă fotografiile au fost surprinse de un satelit pentru monitorizarea stării vremii, atunci cercetătorii urmăreau cu totul altceva, dar rezultatul are acum un impact diferit.

 

La finalul articolului lor, cei de la PlayTech au pus clipul de mai sus. Doar ca acesta e din 20 aprilie 2012. De ce au venit acum cu stirea asta, nu stiu. Asta conteaza insa mai putin. Sa analizam oleaca imaginile minune.

Asadar, satelitul rusesc geostationar Elektro-L fotografiaza Pamantul dintr-o bucata. Adica nu din bucati, din care mai apoi sa rezulte una mare, precum face NASA:

Earth
A HIGH-RESOLUTION IMAGE OF EARTH FROM SPACE (NASA). Foto: http://www.abc.net.au/radionational/programs/greatmomentsinscience/what-would-happen-if-the-earth-stopped-rotating/8180664

Cum ar veni, daca o fotografie este realizata din multe bucatele, poti presupune, teoretic, ca cei ce se ocupa de treaba asta ar putea sa mai scoata sau sa mai bage ceva acolo.

Deci cea mare si dintr-o bucata ar trebui, tot teoretic, sa fie mai curata. Adica, exceptand culorile, pe fotografiile rusesti ar trebui sa ne putem baza mai mult decat pe cele ale NASA cum ca ar reprezenta realitatea.

De ce in cele rusesti nu se vad stelele? Nici ziua, nici noaptea.

De ce noaptea, in cele rusesti, nu se vad luminile marilor orase? Precum in cele NASA:

City Lights of Africa, Europe, and the Middle East
Foto: https://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=79793

Cine minte?

Probabil ca toata lumea …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

24 comentarii

  1. Unde este bombarea la Ecuator si turtirea la poli? Forma de geoid?
    Nici macar nu se vede teoria falsa din clasa a iv-a.

  2. Stelele nu se vad ,dar luna? Cred ca si asta este un fals. Se vede insa ca pamantul nu se roteste, ci soarele. Apropo nici soarele nu se vede ,dacat reflectat de oceane si atat.

      1. Asta inseamna ca se invarte odata cu pamantul. Dar totusi unde este soarele , luna si stelele? Pe de alta parte pamantul este cu capul in jos.
        Antarctica nu se vede. In locul ei se vede oceanul brazdat de nori. S-o fi topita antartica cu totul?

          1. Sfanta Scriptura ne spune ca pamantul a fost creat primul, abia apoi celelalte corpuri ceresti. E foarte clar ca pamantul este in mijloc si este fix , si toate celelelate se invart in jurul lui. Inca nu stiu daca pamantul este plat sau sferic. Dar daca e sa ne luam dupa Biblie, pamantul este plat, si toate celelalte se invart deasupra lui. In biblie se vorbeste despre cercul pamantului. Asta arata ca pamantul este plat in forma de cerc. Daca ne invartim in jurul “axei noastre” intr-adevar pamantul se vede ca un cerc .

      2. Poate fi o conspiratie impotriva ortodoxiei ,dar poate fi si o alta varianta folosita de traducator. Cerc sau rotund se pot confunda , amandoua cuvintele se refera la ceva in forma literei o. Litera o in plan bidimensiunal este un cerc dar intr-un spatiu tridimensional ,o devine o sfera. Este o parere.Oricum pamantul este in centru si celelalte sunt deasupra sau imprejurul lui.

      3. Daca satelitul a filmat pamantul, cum de nu se vad celelalte milioane de sateliti care inconjoara pamantul?

  3. Se vede o reflexie centrala a luminii care lumineaza “pamantul”. La dimensiunile astea asa ceva mi se pare imposibil. Fake

  4. Din moment ce pamantul este plat si are un firmament deasupra, toate sunt falsuri care alimenteaza heliocentrismul si cultul soarelui.

  5. Vasile,
    acum aproape cu un an in urma uitandu-ma pe cer dupa un avion ce lasa in urma sa chemtrail am fost surprins sa vad un lucru CIUDAT: de la rasarit la asfintit, cat era cerul de lung si lat, era pe cer o linie, dreapta, subtire de cularea gri deschis linie pe care avionul ce arunca chemtrail a urmat-o cat a fost vizibil pe cer. Lucrul acesta l-am vazut nu numai eu cat si alte persoane. Interesant nu-i numai linia acea gri de la rasarit la asfintit ci faptul ca era PERFECT DREAPTA si vizibila pe cat poate fi vizibil orizontul. Deci daca avionul zbura pe linia aceasta si acea era o raza laser sa ceva de lumina, lumina nu ia curba, deci avionu mergea suta de km perfect drept fara sa ia nici o curba in aer, deci pamantul este perfect plat.
    Intrebare: a mai vazutt cineva un astfel de fenomen ?

  6. O fi el stationar satelitul, dar de ce nu se vede soarele cind apune pamintul. Cred ca asa ar trebui sa se vada, din moment ce se vede reflexia soarelui in oceane. La un moment dat satelitul ar fi trebuit sa surprinda si soarele macar pentru citeva momente. Cred ca este un fals menit sa gireze celelalte falsuri dat fiind faptul ca mai multe voci pun la indoiala forma pamintului.
    Sistemul ne-a mai dat o gogosa de mestecat pentru alti multi ani ca sa ne tina mintea ocupata.

    1. Da eu tot asa m-am gîndit si totuși chiar dacă video este filmat din spațiu se vede clar faza de zi si de noapte a pământului de ce atunci continentele rămîn nemișcare in imagine sa zicem ca e din cauza ca satelitul se rotește odată cu pămîntul atunci avea sa se vada macar luna sau soarele si sa zicem ca si asta nu sa primit dintr-un motiv anume dar totuși lună se rotește în jurul pământului unde e luna de stele nici nu mai zic oricum nu cred ca această imagine e adevărată

  7. Tind sa cred ca unii ne mint. Nu s-a ajuns pe luna, nici pe alte planete, nici macar aproape. Pamantul probabil ca este plat, adica numai minciuni. Se spala bani la greu cu minciunile adtea si se alimenteaza razboaie, migratii…

  8. Doamne ajuta!
    Pata aia de lumina, care se plimba de la stanga la dreapta, are aceeasi forma si marime! Un lucru imposibil, considerand ca diversele tari si continente sunt foarte distorsionate. Asadar si pata aia de lumina ar fi trebuit sa apara mare si lata la inceput, apoi sa se micsoreze si mai tarziu sa se latzeasca din nou, inainte sa dispara…
    Da, e un desen animat!

  9. Culorile uscatului mi se par ciudate. Peninsula Araba – care in mare parte e desert – apare … verzulie ?!

  10. Știați că …
    Știam.
    Asta e doar o piesă din puzzle-ul de minciuni pe care satana l-a creeat. O altă piesă este știința adusă la rangul de „religie”, și care trebuie ascultată necondiționat. Câte o minciună/înșelare pentru fiecare adevăr dumnezeiesc.
    Sateliții nu există, expediții în spațiul cosmic n-au fost (a se vedea centurile Van Allen), deci nici “aselenizare”, pământul nu e o sferă care se învârte cu viteză amețitoare, etc., etc. Totul este un show prost regizat și jucat în Hollywood-NASA Studios.

    1. Stiati ca tot internetul din lume este transmis doar prin cablu? Nu ar fi mai simplu sa faca trei satelit care sa acopere tot “globul”, decat sa traga cablu prin ocean, care sa faca legatura intre continente ? Nu , pentru ca sateliti nu exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button