X

Masonul Florian Bichir: ARSENIE BOCA va fi CANONIZAT in 2018 / 28 noiembrie – Sfantul de la Prislop

de null

Imagini pentru arsenie boca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Florian Bichir a anunțat duminică seară pe postul B1 TV că Părintele Arsenie Boca urmează să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română, prima celebrare a sa urmând să fie făcută pe 28 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte de inaugurarea Catedralei Neamului.  Data este aleasă simbolic, duhovnicul de la Prislop murind la 28 noiembrie 1989. Numele de sfânt va fi Sfântul Arsenie de la Prislop.
Procesul de canonizare a început în urmă cu peste doi ani, când Comisia a început să strângă informații despre munca și opera duhovnicului.

Florian Bichir nu a făcut întâmplător acest anunț, el fiind, alături de Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel, coordonator al lucrării ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, trei cărți de documente inedite din arhivele CNSAS.

Acestea au fost singurele volume cu valoarea științifică acceptate și cercetate de Comisie.

Raportul Comisiei de canonizare, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi supus aprobării Sfântului Sinod în următoarea sa ședință.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Fără nicio supărare, dar cred că greșești în legătură cu Părintele Arsenie Boca. Dacă citești despre viața lui și toate mărturiile scrise despre el o să vezi că întradevăr a fost un duhovnic autentic. A fost înzestrat de Dumnezeu cu multe daruri printre care și darul străvederii pe care l-a pus în slujba oamenilor, ajutându-i și mângâindu-i în durerile lor. Înainte să tot scrii vrute și nevrute despre el, îți propun să te rogi la Dumnezeu să-ți descopere dacă întradevăr a fost sfânt sau înșelat. După ce te-ai rugat îndelung și ai aflat adevărul, abia apoi poți să dai cu pietre sau cu miereîn el. Și am citit toate articolele unde arăți “ereziile” lui și am văzut toate vorbele răutăcioase scrise despre el. Ce să vezi, sunt sfinți care au căzut în erezii și în înșelări mult mai mari decât ce ai pomenit tu acolo.Și prin milostivirea lui Dumnezeu, s-au întors și nimeni nu a mai pomenit acelea, ci pocăința acestora. Știi tu oare pocăința și inima părintelui Arsenie Boca?

    Multe din cuvintele lui sunt adevărate, mai ales cele legate de avort. Multe din profețiile lui s-au împlinit, inclusiv cea legată de sfârșitul său și de cel al comunismului în România. Așa că nu are cum să fie un eretic cum vreți voi să-l scoateți.

    Înainte să mă abuzezi cu link-uri către articolele tale în care descrii maiestuos ereziile lui, țin să menționez că le-am citit deja, deoarece sunt un cititor fidel al acestui portal. Însă cred de asemenea că strecori ură în multele cuvinte și jigniri precum “pigmeu” (adresat părintelui Calistrat Chifan) și alte cuvinte jignitoare. Ei și Avva Ioan Colov era mic de statură, dar s-a sfințit prin viețuirea lui îngerească. Dacă vrei cu adevărat să împrăștii sămânța adevărului în lume, fă-o cu blândețe căci ajunge lumii răutatea ei. Văd diferite pagini și pe Facebook anti-ateism care mai mult jignesc și batjocoresc ateii decât să le expună niște argumente solide sau o opinie creștină autentică.

    Îți propun să te îndrepți frate și să nu jignești sfinții sau pe cei cu o viață curată, de care lumea nu este vrednică. Dumnezeu să te lumineze!

  2. Sfântul Arsenie Boca nu va fi canonizat. Da, este Sfânt pentru mine, dar și cei ce îl considerați Sfânt, și cei ce îl considerați rătăcit, nu uitați un lucru: El a fost condamnat ca legionar, deși nu a fost. Conform legii Ellie Wiesel, el nu va putea fi canonizat. Iar dacă ar fi, ar deschide calea pentru toți: Valeriu Gafencu, Arsenie Papacioc. Justin Pârvu etc Florian Bichir nu este un om de încredere, pare o nouă fumigenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE