X

Erdogan vrea să atace Irakul, pentru a lichida militanţii kurzi

de null

tancuri turcesti

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Turciei a ameninţat cu lovituri aeriene în nordul Irakului. 

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că starea de urgenţă declarată în urma puciului eşuat din 2016 ar putea fi ridicată după alegerile din 24 iunie. Într-un interviu acordat televiziunii CNN Turk, preluate de Reuters, el a precizat că problema va fi discutată după alegerile parlamentare şi prezidenţiale anticipate care vor avea loc luna aceasta.

În acelaşi interviu, Erdogan a ameninţat că Turcia va bombarda taberele militanţilor kurzi din Qandil, Sinjar şi Makhmur, în nordul Irakului, dacă guvernul de la Bagdad nu curăţă zona de luptători. Preşedintele turc a afirmat că loviturile aeriene ar putea avea loc în munţii Qandil ”în orice moment, într-o seară”.

Reuters menţionează că Turcia lansează periodic operaţiuni militare în Irak, împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), declarat ilegal de autorităţile de la Ankara.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button