X

Bulgaria se ÎNARMEAZĂ cu AVIOANE de vânătoare și BLINDATE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul bulgar a aprobat vineri un plan de achiziţie a 16 avioane de vânătoare noi sau second-hand, care să ia locul celor sovietice MiG-29, precum şi a 150 de transportoare blindate, transmite Reuters, informează Agerpres. 

Pentru achiziţia de avioane de vânătoare, Bulgaria, ţară membră a NATO din 2004, va solicita oferte de la producători din SUA, Portugalia, Italia, Franţa, Suedia şi Israel.

Planul, aprobat de 151 din cei 240 de deputaţi, prevede achiziţia de avioane de vânătoare în două etape egale, pentru creşterea compatibilităţii cu standardele NATO.

În prima fază vor fi alocate 1,8 miliarde de leva (600 milioane de euro) pentru opt avioane, instruire şi suport logistic integrat pe trei ani.

Alte 1,46 miliarde de leva (730 milioane de euro) vor fi alocate pentru dotarea cu transportoare blindate a trei batalioane de infanterie, ca şi pentru sisteme, echipamente adiţionale şi instruire.

Mai multe companii, printre care Nexter Systems (deţinută de statul francez), Patria (Finlanda), Rheinmetall Defence AG (Germania), Textron Inc (SUA) şi Mowag (Elveţia), parte a European Land Systems Group a General Dynamics, şi-au arătat interesul pentru furnizarea de transportoare blindate, au indicate surse apropiate dosarului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button