Marca înregistrată poate fi motiv de canonizare? Mitropolitul Ardealului zice că astfel BOR va deține monopolul asupra a tot ce înseamnă părintele Arsenie Boca

iun. 6, 2018 5238 2 http://bit.ly/2HrKHK1

Image result for canonizare arsenie boca

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, a vorbit despre posibilitatea ca părintele Arsenia Boca să fie canonizat. Acesta a precizat că s-au făcut unele demersuri în acest sens, iar unul dintre cei mai iubiți duhovnici ar urma să devină “sfânt” cel mai probabil anul viitor.

„Este de remarcat faptul ca Biserica Ortodoxa Romana nu a avut niciodata o astfel de manifestare a pietatii credinciosilor fata de o personalitate bisericeasca. Anul viitor se vor implini 30 de ani de cand Parintele Arsenie a trecut la Domnul si de atunci si pana in ziua de astazi, pelerinajul la mormantul sau nu a incetat. Cinstirea pe care i-o acorda credinciosii Parintelui, cultul acesta spontan, a determinat Biserica sa inceapa procesul de canonizare prin cercetarea vietii si a lucrarilor minunate pe care Dumnezeu le-a implinit si le savarseste si azi prin alesul Sau.

La mormântul Parintelui Arsenie oamenii stau zilnic, ore in sir la rand, pentru a se ruga si se intorc acasa mangaiati, convertiti si ajutati, revenind mereu cu altii impreuna. Aceasta dorinta nefireasca si cu totul straina de cele spirituale poate sa fie intampinata, pe langa actiunile juridice legale ale celor in drept si prin implinirea lucrarii de canonizare

Cand Dumnezeu va randui “implinirea vremii” pentru canonizarea parintelui Arsenie si Biserica il va trece in randul sfintilor, numele se va schimba din „Parintele Arsenie Boca”, in cel de “Sfantul Arsenie”. In locul fotografiei cu chipul Parintelui, atat de multiplicata de doritorii de castig necinstit, va fi zugravita si aprobata de catre Sfantul Sinod icoana sa de sfant, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu.

Astfel, va disparea si obiectul acestei nefiresti uneltiri! Asa cum istoria nu creaza personalitati, ci doar le consemneaza, la fel, Biserica nu creaza sfinti, ci doar îi recunoaste. Nu Parintele Arsenie are nevoie de actul de canonizare al Bisericii, pentru ca sunt atatea semne ca Dumnezeu l-a randuit in ceata dreptilor, ci noi avem nevoie de ajutorul si mijlocirea alesilor Domnului, cei din ceruri! Se lucreaza pentru accelerarea recunoaterii sfinteniei parintelui Arsenie Boca si, in curand, se va intruni Comisia metropolitana intr-o sedinta de evaluare”, a afirmat IPS Laurenţiu intr-un interviu acordat ziarului local Tribuna.ro..

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Marca înregistrată poate fi motiv de canonizare? Mitropolitul Ardealului zice că astfel BOR va deține monopolul asupra a tot ce înseamnă părintele Arsenie Boca”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. pr. nicolae
  # 7 iunie 2018 at 14:06

  Frumos!
  Asadar, nu dreapta credintă si dreapta vietuire sunt criteriul sfinteniei unui om, ci „brandul” pe care il reprezintă, în cazul de fata Arsenie Boca.
  Ceea ce pare ca uita aceasta comisie de canonizare prea luminată este că odata cu canonizarea pr. Arsenie, tot ce a scris acesta, a vorbit sau pictat, va deveni parte integrantă a Traditiei bisericesti si va socotita ca rod al Duhului Sfant, deci și ereziile lui.
  Ne intreban, atunci: cum este posibil ca un sfant ca Ignatie Briancinianov sa.l socotească pe Francisc de Assisi inselat, iar alt „sfant”, pr. Arsenie Boca, sa.l picteze, alaturi de ereticul Ulfila, intre sfintii ierarhi ai Bisericii in sfantul altar si sa.l socoteasca intre sfintii Bisericii?
  cine se inseala Igantie Briancianinov sau Arsenie Boca?
  PS pentru cine inca nu stie: ratiunile pt care pr. Arsenie Boca i.a pictat pe cei doi (Ulfila si Francisc) la Draganescu sunt total extracrestine. a se citi cartile lui Rudolf Steiner in care aceste ii socoteste pe cei doi ca facand parte dintre cei mai desavarsiti oameni.

 2. Andrei
  # 7 iunie 2018 at 22:25

  Canonizarea lui ne mai lipsea…!

Scrie un comentariu

Scroll Up