X

Proiect de lege. Aleșii îi vor pe români după GRATII dacă aceștia nu-și plătesc AMENZILE contravenționale

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Persoanele care încalcă legislația din țara noastră și sunt sancționate contravențional vor avea un termen mai mare pentru a-și plăti amenda și, în anumite condiții, aceasta sancțiune s-ar putea transforma în pedeapsă cu închisoarea.  Măsura transformării sancțiunilor contravenționale în pedepse cu închisoarea este propusă într-un proiect de act normativ ce a ajuns recent în atenția senatorilor pentru dezbatere.

Contravenienții ar putea avea mai mult timp la dispoziție pentru plata amenzilor și, dacă refuză să plătească amenda și să facă muncă în folosul comunității, ar putea face chiar și închisoare, conform unei Propuneri legislative pentru modificarea art.(39 indice 1) din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor. Proiectul de act normativ a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, iar pentru a se aplica, acesta are nevoie de aprobarea parlamentarilor, de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, potrivit propunerii legislative, persoanele sancționate contravențional vor avea la dispoziție pentru plata amenzii, pe lângă termenul inițial de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii, un termen suplimentar de 60 de zile, în care, chiar dacă nu plătesc integral amenda, trebuie să-și arate intenția de a achita amenda primită, prin plăți parțiale sau eșalonate. În cazul depășirii termenului suplimentar, instanța din zona în care locuiește contravenientul va înlocui amenda cu activitate în folosul comunității, efectuată sub directa supraveghere a poliției locale.

În condițiile în care contravenientul nu se va prezinta, în termen de 48 de ore de la comunicarea sentinței definitive, la primăria locală, primarul se va adresa instanței pentru transformarea pedepsei cu muncă în folosul comunității în pedeapsă cu închisoare.

În prezent, o amendă contravențională se poate plăti într-un termen maxim de 30 de zile, iar, după ce acest termen expiră, amenda este înlocuită cu muncă în folosul comunității pentru cel mult 50 de ore, dar nu există măsura transformării pedepsei cu munca în pedeapsă cu închisoarea.

Dacă ar ajunge să se aplice, această propunere legislativă ar reduce cheltuielile cu urmărirea și executarea silită a contravenienților, ar mări încasările la bugetul local și ar reduce numărul contravențiilor înregistrate.

Atenție! Propunerea legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Neachitarea amenzilor în termenul stabilit prin lege, precum și neprezentarea pentru munca în folosul comunității într-un interval prea scurt, se consideră de către organul legislativ ca fiind rea voință. De aici și urmarea: ÎNCHISOAREA.

Faptul că o persoană poate fi în imposibilitate de plată nu este luată în calcul. Se naște așadar întrebarea: ce se va întâmpla cu SĂRACII, cei care chiar nu pot plăti?

Iată cum îi ajută statul în momentul de față: ABUZ: Unui fost OM al STRĂZII fiscul i-a pus POPRIRE pe SALARIU după ce şi-a găsit SERVICIU. Poliţiştii şi jandarmii l-au amendat în NEȘTIRE timp de 10 ani.

Construiesc ai noștri o minunată lume nouă, asemenea Marii Britanii sau SUA?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Banii sau viata, nu e indeajuns ca taxarea e peste 80% din venit prin diverse taxe, accize, tva si altele, iobagi la stat, evul mediu modern se intoarce.

  2. Si ca de obicei aceasta lege mai mult ii va face sa piarda bani de la buget, pt ca conform legislatiei europene daca nu sunt conditii in inchisori vor trebui sa plateasca pe cei inchisi. Asa ca aia de fac legi nu fac si conexiuni intre legile ce sunt in vigoare. De aia nu reusim sa inaintam si batem pasul pe loc.

    1. Nu e vorba de conexiuni intre legi, ci de hărțuirea românilor, amenințați, batjocoriți, nu cumva ca România să se ridice din sclavie și să curețe țara de paraziți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button