X

Alertă nucleară: Iranul reia programul de îmbogăţire a uraniului, refuzând prelungirea acordului nuclear cu Occidentul

de null
USA Vs Iran Nuclear
Ayatollahul Ali Khamenei, conducătorul suprem al Iranului, a exclus luni continuarea negocierilor pentru prelungirea acordului nuclear cu puterile occidentale şi a cerut agenţiilor iraniene reluarea imediată a programului de îmbogăţire a uraniului, informează DPA.
Uniunea Europeană a propus prelungirea negocierilor pentru menţinerea înţelegerii din 2015, după ce SUA s-au retras din acord la începutul lunii mai. “Acest vis au europenilor nu se va realiza niciodată”, a declarat Khamenei.Iranul acceptase să îşi îngheţe programul nuclear în schimbul suspendării unor sancţiuni internaţionale. Alături de SUA şi Iran, termenii au fost conveniţi de Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania. Preşedintele american Donald Trump a considerat însă că acordul este dezavantajos, deoarece nu limitează şi înarmarea cu rachete şi influenţa destabilizatoare a Teheranului în Orientul Mijlociu.Ayatollahul Khamenei a cerut începerea “chiar de mâine” a pregătirilor pentru reluarea îmbogăţirii uraniului, fără niciun fel de limitări. El a afirmat că Iranul nu poate avea încredere în nicio ţară şi trebuie să se pregătească pentru eşecul acordului, în ciuda oricăror promisiuni din partea UE.Europenii au încercat să îl convingă pe Trump să nu retragă SUA din acord, iar ulterior au sperat că vor obţine din partea Teheranului respectarea moratoriului nuclear, în ciuda sancţiunilor americane care afectează şi companii europene. Prin câteva declaraţii ale unor oficiali, Iranul a anunţat însă că 31 mai este termenul-limită pentru găsirea unei formule în acest sens.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Ati preluat fara discernamant o stire a unor descreierati avizi dupa click-uri cu agenda vadit anti-romaneasca care, din pacate, au un trafic destul de mare.

    Daca nu puteti face diferenta intre stirile adevarate si cele false mai bine va lasati de meserie. In cazul in care s-ar fi intamplat asa ceva fiti siguri ca vuia intreaga lume.

    Ieri pe 4 iunie a fost un discurs public al Ayatollahului Seyyed Ali Khamenei dar nici vorba de refuzul prelungirii acordului nuclear. Cea mai grava afirmatie a fost cea prin care spunea ca Iranul va raspunde de 10 ori mai mult la atacurile inamicilor sai

    1. george

      De la o vreme, te-au pus dracii sa cauti nod in papura la portalul asta. N-ai chef sa pui si tu umarul la munca titanica ce o ducem, iti place doar sa stai pe margine si sa vanezi greseli. Iar cand ti se pare ca ai gasit una, buf, cu comentariul fudul gretos. Dar ti s-a demonstrat de fiecare data ca o dai in bara.
      Sigur, daca stai sa cauti obsedat greseli, pana la urma poate ca vei gasi. Dar oare acum chiar ai gasit?
      Sa vedem ce-a zis ayatollahul Ali Khamenei:

      https://www.youtube.com/watch?v=qxRTzBLEIxo

      Iata si ce scrie cel ce a postat inregistrarea:

      Iran’s Supreme Leader Ayatollah Seyed Ali Khamenei said that Iran had no intention of abiding by sanctions and giving up its nuclear activities, during a televised address in Tehran on Monday.
      “Statements made by some European states indicate that they expect the Iranian nation to both endure sanctions and to abandon their nuclear activities which are the undoubtedly future need of the country; and to live on with the restrictions already imposed. Let me tell these states that such disturbing dreams will not come true”, said Khamenei, as he addressed hundreds of thousands of people during a ceremony to commemorate the 27th anniversary of the death of the late founder of the Islamic Republic of Iran.
      “Today our youths have become the number one missile power in the region. Iran will attack ten times more if Iran is attacked by enemy”, he added.

      1. Asa se intampla cand nu intelegi bine limba engleza si nici nu cunosti ce prevede acordul din 2015 prin care iranienilor li se permite continuarea imbogatirii uraniului insa DOAR pentru producerea energiei electrice (adica la un nivel mic pentru scopuri civile – ex. alimentarea centralelor nucleare, cercetare, medicina etc – dar INsuficient pt bombe atomice).

        Americanii (a se citi israelienii) vor interzicerea completa a acestei activitati cu toate ca AEIA a verificat constant la fata locului si niciodata nu s-a pus la indoiala ca iranienii ar incalca cu ceva acordul.

        In cazul de fata iranienii vor pastrarea acordului actual. Asadar ei nu refuza prelungirea acordului ci modificarea lui in termeni foarte duri solicitati de SUA care ar duce la prabusirea economiei iraniene.

        “Stiri pe surse” au probabil la redactie niste maimutoi analfabeti lingvistic si functional, platiti la nr de click-uri, care s-au specializat in titluri bombastice obtinute prin rastalmacirea informatiei. Un site mai serios pe externe in limba romana este: https://blacknews.ro/

        Si nu dati in paranoia pentru ca nu va vaneaza nimeni greselile. Poti cerceta si te convingi usor ca intru din ce in ce mai rar pe site (chiar la cateva zile). Acum mi-a sarit insa in fata titlul care inseamna de fapt o declaratie de razboi si am reactionat nu ca sa va fac morala in public (nu te obliga nimeni sa publici comentariul) ci ca sa ridicati putin stacheta pentru ca altfel este pacat de toata munca voastra. Iar intr-o redactie serioasa observatia mea nu ar fi trecut de corectori. Voi nu vi-i permiteti asa ca ar fi bine sa incurajati chibitii ca mine.

        Si sunt bloguri mari care procedeaza asa pentru ca prin dezbatere se poate ajunge la idei valoroase. Succes!

        1. Mai chibitule, dar tu nici titlul nu l-ai citit complet. Iranul a avertizat ca nu va mai respecta nici acordul initial, cel pt scopuri civile. Don’t be dump, capisci?!

    2. George, de unde ai mai iesit cu comentariul ala?. Verifici o stire inainte sa dai un comentariu lipsit de inteligenta? . Stirea o gasesti si pe alte site-uri, nu doar aici. Parca ai avea doi ani. Gandeste si apoi vorbeste.

    1. Ayatollahul Ali Khamenei, conducătorul suprem al Iranului, a exclus luni (4 Iunie) continuarea negocierilor pentru prelungirea acordului nuclear cu puterile occidentale şi a cerut agenţiilor iraniene reluarea imediată a programului de îmbogăţire a uraniului, informează DPA.

      https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/06/04/ayatollahul-khamenei-exclude-alte-negocieri-cu-ue-si-ordona-reluarea-programului-iranian-de-imbogatire-a-uraniului–120609

      1. Liderul suprem iranian avertizează UE în dosarul nuclear; constructorul francez de automobile PSA anunţă că-şi pregăteşte retragerea din Iran. Liderul suprem iranian Ali Khamenei i-a avertizat luni pe europeni să nu ”viseze” că ţara sa ar putea să continue să-şi limiteze programul nuclear şi să fie supusă unor sancţiuni economice, relatează AFP.

        https://www.news.ro/externe/liderul-suprem-iranian-avertizeaza-ue-in-dosarul-nuclear-constructorul-francez-de-automobile-psa-anunta-ca-si-pregateste-retragerea-din-iran-1922400804002018062118148132

        1. Trump a început războiul comercial SUA-UE pentru ca Israel este nemulțumit că UE face afaceri cu Iranul.

          http://jurnalul.ro/stiri/externe/a-inceput-razboiul-comercial-sua-ue-taxe-vamale-la-otel-si-aluminiu-pe-piata-americana-776552.html

          Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei a spus, duminică 3 Iunie, într-o serie de mesaje pe Twitter că Israel este o tumoră canceroasă ce trebuie eradicată, iar Benjamin Netanyahu va călători în Europa luni pentru a obține susținerea unor aliați-cheie privind acordul nuclear cu Iranul și îndepărtarea forțelor iraniene din Siria, dacă nu atunci UE n-are decât să se spele pe cap cu Khamenei-Fa.

          https://www.timesofisrael.com/khamenei-israel-a-cancerous-tumor-that-must-be-eradicated/

          https://www.news.ro/externe/benjamin-netanyahu-viziteaza-europa-dorind-sa-obtina-sustinere-pentru-modificarea-acordului-cu-iranul-1922405304372018060918146793

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button