X

VIDEO: „Mâna diavolului” sau augmentare umană? Să-i întâlnim pe biohacker-ii ce-și implantează microcipuri

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Mâna diavolului” sau augmentare umană? Să-i întâlnim pe biohacker-ii ce-și implantează microcipuri (VIDEOS)

„Sunt puțin agitat”, râde Tyler, „nu este un ac mic.” Un cip este pe punctul de a fi implantat în mâna sa ce îi va permite să deschidă sisteme de blocare și să-și manevreze telefonul. Tânărul de 20 de ani este hotărât să devină un biohacker în toate drepturile sale.

Biohacker-ii, cunoscuți și ca ”grinder-i” și ”trans umaniști practici”, își modifică corpurile prin adăugarea tehnologiei. Modificările variază de la ingenioase la ridicule, grinder-ii găsind modalități de a da corpurilor lor puterea să detecteze mișcare în spatele lor și chiar capacitatea de a auzi culori.

CITIȚI ȘI: ”Creiere conectate la calculatoare ne vor ucide libertatea interioară” – Zizek către RT referitor la biohacking și pierderea identității

Se estimează că există 10 000 de grinder-i în lume, majoritatea fiind hobby-ști ce practică biohacking în timpul liber.

Tyler a călătorit la Londra pentru a obține chip-ul, ce este un marker NFC, instalat de Amal Graafstra, unul din pionierii mișcării biohacking. Amal este Directorul Executiv al ”Lucruri Periculoase”, un magazin online ce oferă ”dispozitive personalizate pentru biohacker-ii cu discernământ”.

Biohacking 101

Cipul îi va permite lui Tyler să-și acceseze telefonul și alte aparate NFC printr-un gest al mâinii. Poate fi programat să deschidă uși cu cip și unii hackeri chiar și-au adăugat pașaportul la micul calculator.

Cipul este încapsulat într-un recipient din sticlă introdus chiar sub pielea mâinii stângi. În așteptarea cipului, tânărul de 20 de ani reflectează la posibilele pericole ale implantului pentru corpul său.

„Cred că atunci când este înăuntru… Dacă ceva l-ar lovi suficient de tare s-ar putea sparge… Însă nu am auzit sau citit niciodată despre un astfel de caz,” spune el, încurajându-se.

Amal, care a introdus în jurul a 4500 de implanturi, are 5 implanturi diferite el însuși. El spune că biohackerii percep tehnologia ca oportunitatea de a se modifica mai mult funcțional decât din punct de vedere al formei. „Lumea își modifică forma și imaginea de milenii dar acum avem oportunitatea de a ne schimba capacitățile ca ființe umane”, explică el.

Implanturile pot fi folosite pentru a înlocui obiecte uzuale gen yale pentru uși și chei pentru mașini. Durează o viață, nu necesită întreținere, este compatibil cu MRI și nu cauzează probleme la controale în aeroport.

”Comportament delirant” – opoziția

Biohacking-ul nu este fără critici. Mulți spun că există probleme legate de intimitate și că această practică este periculoasă. Într-adevăr unii dintre practicanți au dus experimentarea  la extrem.

În Noiembrie trecut compania biotehnică Ascendance Biomedical, al cărei CEO a fost controversatul biohacker Aaron Traywick, acum decedat, a ajuns pe primele pagini ale mass mediei după ce Tristan Roberts, de 28 de ani, s-a injectat cu un ”component experimental” al Ascendance ce presupune a vindeca HIV. Roberts a transmis live implantarea pe Facebook.

Experimentul a surprins mai multe persoane, dintre doctori și oameni de știință. Un verdict deosebit de condamnabil a fost dat de Scott Burris, un expert în politica de sănătate publică HIV. ”Acest comportament delirant”, a spus el. ”Nu mi se pare plauzibil că acest  individ chiar trăiește pe Pământ”.

Cu toate acestea Traywick este considerat extremist chiar în comunitatea biohacking-ului. Fenomenul mai general a cauzat multe vociferări în mijlocul bioeticienilor și au fost multe apeluri făcute pentru reglementare în câteva state.

Mai există și obiecții religioase vis a vis de această practică, unii creștini fundamentaliști susținând că biohacking-ul este o muncă a diavolului, prezisă în Apocalipsa lui Ioan, în versetele despre ”pecetea fiarei”.

Ce ne așteaptă în viitor… posibil

În ciuda criticilor, Amal crede că modificarea umană prin proceduri minimale va deveni tot mai populară. „Știi, suntem o specie ce folosește unelte, și pe măsură ce acestea devin tot mai mici, mai capabile și mai avansate, vor fi în interiorul nostru; așa vor decurge lucrurile.”

„Biohacking-ul este interesant deoarece explorează, din perspectiva științei cetățeanului, ce lucruri sunt posibile și de care marile companii nu sunt interesate să facă deoarece par prea riscante. Așadar biohacking-ul democratizează acest tip de tehnologie. Să sperăm că, pe viitor, va trece de la un hack la o absolută și simplă normalitate.”

În biroul său din Londra el subliniază aparentele posibilități nelimitate pe care biohacking-ul le are în potențial, vizualizând un viitor în care oamenii pot să-și conecteze creierele la un calculator și să primească o actualizare cognitivă completă.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button