X

Hartuire sexuala … in Centrul pentru Progres American

de null

Într-o luptă dezbinătoare în privința felului în care un think tank progresist de top a gestionat hărțuirea sexuală

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Având în vedere asta, cu siguranță mă așteptam la mai mult din partea unei organizații ce a derulat o campanie națională împotriva asaltului sexual.”

Una dintre instituțiile liberale de frunte din Washington s-a cofruntat cu o luptă internă dezbinătoare pe seama hărțuirii sexuale în decursul și în urma alegerilor din 2016, potrivit documentelor obținute de BuzzFeed News și interviuri cu 19 actuali și foști angajați.

Centrul pentru Progres American, centrul potitic al stabilimentului democrat, a publicat patru propuneri diferite de politică pe tema gestionării hărțuirii sexuale la locul de muncă, precum și date privind cât de răsândită este problema “în toate industriile”.

Președintele organizației, Neera Tanden, a criticat vehement republicanii pentru reacția la acuzațiile de conduită sexuală necorespunzătoare împotriva președintelui Donald Trump și a scris într-un tweet încă fixat în profilul ei, “Nu cred că această țară a înțeles cât de traumatizant din punct de vedere psihologic a fost pentru atât de multe femei faptul că Trump a câștigat după înregistrarea Access Hollywood.”

Neera Tanden – Joe McKendry pentru BuzzFeed News

Dar la numai o oră de la publicarea înregistrării Access Hollywood, oficiali de top de la CAP au primit un memoriu de la o tânără femeie ce tocmai demisionase detaliind hărțuirea sexuală la care fusese supusă de către Benton Strong, un manager în echipa ei – hărțuire, a scris, de care conducerea știa deja – și represaliile la care a fost supusă pentru că a raportat-o.

În email, angajata, ce a cerut ca BuzzFeed News s-o numească Mary, ce face parte din numele ei formal, a scris că “în mai multe ocazii, eu și alte persoane din echipa am avut impresia că raportarea a fost o greșeală, agravând dinamicile de echipă deja fragile, și tratamentul din partea superiorilor a nu a putut fi compensat de faptul aparent pozitiv de a raporta hărțuirea sexuală la locul de muncă.” Când a fost contactată, femeia a confirmat autenticitatea memoriului, dar a refuzat să comenteze mai mult decât că CAP urmează să emită un comunicat sâmbătă.

“Cultura CAP voalează misiunea sa”, a scris Mary către sfârșit. “Având în vedere asta, cu siguranță mă așteptam la mai mult din partea unei organizații ce a derulat o campanie națională împotriva asaltului sexual.”

Pentru tinerii democrați în special, Centrul pentru Progres American este un teren de pregătire, un loc în care pot lucra în politica progrsistă timp de câțiva ani sub cei mai cunoscuți și bine conectați agenți din Washington. “Sunt relații importante”, precum descrie un fost angajat. “Înaintezi, înaintezi și te pot ajuta să obții un nou loc de muncă mai târziu.”

Documentele obținute de BuzzFeed News și interviuri cu 19 actuali și foști angajați descriu o cultură internă haotică în care, potrivit unui memoriu din iulie 2016 al unui sindicat al angajaților CAP, aveau loc “diverse incidente de hărțuire sexuală împotriva anumitor membri ai unității noastre”. Documentele și interviurile ridică cortina asupra unei culturi în care tinerii angajați simpt că există o prăpastie între misiunea organizației și realitățile sale de zi cu zi.

Memoriul – pe care liderii de sindicat nu l-au predat lui Tanden, dar care a fost folosit ca subiecte de discuție într-o întrevedere – a expus ceea ce membrii considerau drept eșecurile CAP, atât în general cât și în cazul specific al lui Strong, ce a părăsit recent organizația:

  • “Conducerea a eșuat să ia rapid măsuri tangibile împotriva angajatului respectiv pentru hărțuire sexuală, astfel permițându-i să-și escaladeze comporamentul”
  • Conducerea a eșuat să prezinte măsuri pentru a corecta efectele hărțuirii sexuale ale angajatului respectiv, astfel perpetuând un mediu de lucru ostil.
  • “Conducerea a eșuat să creeze un spațiu sigur în care membrii unității noastre – inclusiv cei expuși la hărțuirea angajatului respectiv – să se simtă îndeajuns de comfortabil să raporteze incidente de hărțuire sexuală, printre alte forme de discriminare, fără teamă de represalii sau hărțuire suplimentară.”
  • “Conducerea a eșuat să facă pași în prevenirea hărțuirii sexuale la locul de muncă.”
  • “Conducerea a eșuat în informarea angajaților a ceea ce constituie hărțuire la locul de mucă, cum să raporteze astfel de incidente, și ce fel de resurse sunt disponibile în astfel de circumstanțe.”

Sindicatul a scris în memoriu că deși CAP “a luat în cele din urmă măsuri corespunzătoare”, conducerea “a eșuat să abordeze în mod adecvat situația”. Și interviurile cu angajații sugerează că acest proces a fost destul de încurcat.

Potrivit documentului, o propunere a sindicatului recomanda ca CAP să țină un training de reacție la hărțuire sexuală “în viitorul apropiat” și să explice personalului cum să raporteze situații de hărțuire.

Tanden a refuzat, a zis un fost membru al sindicatului pentru BuzzFeed News. “Abordarea lui Neera era că probabil vom putea începe să ținem conferințe informale cu departamentul de resurse umane ca oamenii să se simtă mai confortabil. Deci aproape că au avut o abordare de nu-fă-nimic …  Au zis că se vor gândi la aceste lucruri [pe care sindicatul le-a adus în discuție], și asta a fost.”

Într-un comunicat către BuzzFeed News, CAP a specificat că nu a primit memoriul și că “majoritatea afirmațiilor” prezentate în memoriu “nu au fost menționate” la întrevedere.

“Au subliniat necesitatea ca CAP să fie un spațiu sigur; i-am întrebat dacă au auzit de alte cazuri de hărțuire sau comportament necorespunzător. În afară de cele raportate, nu au putut să aducă în discuție niciunul”, se precizează în comunicatul CAP, remarcând că numai două rapoarte au fost înaintate împotriva lui Strong, și că sindicatul nu a discutat cu Mary. CAP a precizat că sindicatul “nu avea de unde să știe că” Strong fusese disciplinat după primul raport.

Benton Strong – Joe McKendry pentru BuzzFeed News

CAP a declarat că Tanden nu a refuzat să țină un training de hărțuire sexuală, și că a solicitat recomandări, dar a confirmat că a sugerat conferințe informale cu departamentul de resurse umane în contextul “necesității de a ne asigura că locul de muncă e un spațiu sigur pentru angajații CAP.” Organizația a remarcat că a fost ținut un training obligatoriu de “incluziune”  în iunie 2016, ce “a inclus discuții despre hărțuire”, recunoscând totuși că CAP a primit plângeri că training-ul “nu era îndeajuns de sofisticat pentru audiență”.

De asemenea, CAP a declarat că are o “interdicție legală de a face modificări unilaterale politicii CAP” – inclusv de a ține un nou training de hărțuire sexuală sau de a schimba politica de hărțuire sexuală a organizației – datorită negocierilor curente de contract cu sindicatul. Doi foști membri de sindicat au remarcat că CAP ar fi putut să adopte un memorandum de acord pentru a face modificări la politica de hărțuire sexuală, precum a făcut-o atunci când a modificat politica de plată pentru ore suplimentare în ianuarie 2017.

CAP a afirmat într-un comunicat că sindicatul nu a solicitat un acord de asemenea natură, așadar ei nu au urmărit să adopte unul. “Dacă sindicatul ar fi solicitat un acord precum a făcut-o în cazul politicii de ore suplimentare, am fi făcut-o”, s-a menționat.

“Scopul nostru era să luăm măsuri pentru a aborda orice preocupări ale sindicatului”, a afirmat CAP, “dar și să respectăm cererea reclamantei de a-i respecta confidențialitatea și să nu permitem ca detalii ale plângerii să devină publice.”

Niciunul dintre cei 19 actuali și foști angajați intervievați nu au participat la training-uri la locul de muncă pe tema hărțuirii sexuale. Cinci angajați au menționat training-ul de incluziune din 2016, dar au precizat că s-a axat pe diversitate și discuția hărțuirii sexuale a fost minimă.

Gestionarea acuzațiilor împotriva lui Strong a fost o dezamăgire pentru tinerele femei progresiste ce s-au alăturat organizației, multe considerându-și slujba ca un entrée la ceea ce urma să fie Casa Alba Clinton.

În primele luni ale 2018, la aproape doi ani de când sindicatul angajaților CAP a solicitat implementarea de training-uri de hărțuire sexuală, CAP a emis o nouă politică de hărțuire sexuală. CAP a specificat procesul de negociere colectivă și a afirmat că a solicitat sindicatului să prezinte “orice schimbări propuse” politicii. Sindicatul, ce se află sub o nouă conducere, a precizat într-un comunicat către BuzzFeed News că a “înaintat o politică completă și pe deplin restructurată în urma solicitării” spre sfârșitul anului 2017 și că noua politică include “multe dintre recomandările sindicatului”.

“Sindicatul consideră că această nouă politică, combinată cu ceea ce sindicatul speră să fie o redresare ce include viitoare training-uri și eforturi de a educa personalul în privința drepturilor lor sub această politică, are potențialul pentru îmbunătățiri”, a afirmat conducerea sindicatului în comunicat. “Cu toate acestea, dacă sindicatul apreciază că CAP nu se ridică la propriile sale valori progresiste pe această temă sau altele, nu va ezita să atenționeze conducerea și să susțină schimbări pozitive.”

Un bărbat intră în Centrul pentru Progres American, miercuri. 21 feb. 2018, la sediul din Washington, DC. – Jacquelyn Martin / AP

Înființat de fostul șef al campaniei Clinton, John Podesta în 2003, Centrul pentru Progres American include două grupuri, ambele lucrând într-un birou nu departe de Casa Albă.

CAP, principala organizație, se axează pe politică; brațul său de campanie, Fondul de Acțiune al Centrului pentru Progres American (CAP Action), lucrează la campanii de susținere.

CAP Action l-a angajat pe Strong în mai 2014 ca director asociat de comunicații, în ceea ce numesc “Camera de Război”, un centru de comunicare și susținere ce s-a concentrat pe alegerile din 2016 în perioada în care era angajat. Strong, originar din Seattle, s-a ocupat anterior de comunicații pentru Partidul Democratic al Statului Washington și Campania de Acțiune Clinto, un grup din San Diego, înainte să fie angajat.

Două femei au depus plângeri împotriva lui Strong în 2016 – prima în mai raportând că Strong a întrebat mai multe femei din echipă dacă cineva s-a expus sau s-a masturbat în fața lor și și-a bătut joc de una din ele pentru că a spus că a plâns când i s-a întâmplat, și în a doua Mary a raportat că a primit o serie de mesaje text explicite sexual nedorite – protrivit interviurilor, precum și a documentelor obținute de BuzzFeed News, incluzând dosarul său personal.

La scurt timp după ce prima femeie – precum Mary, o angajată în Camera de Război – l-a raportat pe Strong la Departamentul de Resurse Umane în mai 2016, Strong a acceptat o slujbă de la primarul de atunci al Seattle, Ed Murray, ce urma să înceapă pe 1 august. În săptămânile premergătoare părăsirii CAP, Strong a început să trimită mesaje text cu tentă sexuală către Mary, potrivit unui numar de nouă foști angajați care au văzut mesajele sau screenshot-urile.

În memoriu, Mary a descris “mesajele text obscene și necuviincioase” primite de la Strong ce au făcut-o să se simtă “incomfortabil în preajma sa la locul de muncă”.

Fostul primar din Seattle, Ed Murray vorbește la Marșul pentru Știință din 22 aprilie 2017 – Karen Ducey / Getty Images

Cinci foști angajați au spus pentru BuzzFeed News că a au vazut screenshot-uri al unui mesaj, în care Strong, manager al echipei lui Mary (deși nu supervizorul ei direct), i-a spus târziu în noapte că vrea să facă sex oral. În alte mesaje, Strong i-a spus lui Mary că discuta cu alți angajați dacă femeile albe sau femeile negre sunt mai bune să facă sex oral; i-a cerut în mod repetat să vină la apartamentul lui sau să-l primească în al ei pentru o băutură; și a făcut în mod frecvent cometarii la adresa corpului ei.

Un prieten al lui Mary, alt fost angajat CAP care a văzut mesajele, a zis, “Era neîncetat. … Erau linii și linii de text la care răspundea ‘nu, nu, nu’”.

În 2016, după o întâlnire de lucru ce s-a ținut în clădirea de apartamente în care locuia Strong, Mary a depus o plângere la departamentul de resurse umane. CAP a afirmat într-un comunicat că întâlnirea nu era obligatorie și va a avut loc într-o “cameră publică în complexul de apartamente”, nu în apartamentul lui Strong.

În comunicat CAP adaugă că în urma raportului de “mesaje text necorespunzătoare”, departamentul de resurse umane “a început imediat o investigație a incidentului sub supravegherea avocatului CAP și în consultare cu un avocat extern specializat în dreptul muncii. În baza investigației preliminare, defășurate în decursul aceleași zi în care am primit raportul, am conchis că dl. Strong a avut un comportament inadevat și i-am comunicat să nu se întoarcă la birou, să nu se răzbune și nici măcar să nu contacteze reclamanta. A fost escortat afară din clădire în acea după-amiază și nu s-a mai întors.”

Inițial, a scris Mary în memoriu, a decis să nu raporteze comportamentul lui Strong din moment ce urma să plece pentru o slujbă în Seattle în trei săptămâni oricum. “Totuși după ce am început să aud că și alte femei la birou au fost făcut să se simtă inconfortabil în ultimele sale săptămâni … am decis că ar cauza mai mult rău decât bine să păstrez tăcerea”, a scris Mary.

În memoriu, Mary a descris interacțiunea cu vice-președintele CAP de resurse umane, Ashley Marvel, ca fiind una pozitivă. Dar, a adăugat că “conducerea părea deranjată de plângere”. A descris represaliile cu care s-a confruntat apoi – inclusiv fiind întrebată dacă “merită să se cheltuiască timp și bani pentru ea”.

CAP a afirmat într-un comunicat că memoriul lui Mary a raportat represaliile pentru prima oară și că acuzațiile au fost investigate, inclusiv “intervievând supervizorii și colegii reclamantei, și nu s-a găsit nimeni care să fi făcut o asemenea afirmație sau să o fi auzit-o. … Nu am găsit indicii de represalii, cazuri suplimentare de hărțuire și comportament inadecvat din partea angajaților”. “Când reclamanta a demisionat în septembrie, un reprezentant de resurse umane a discutat cu dânsa și și-a descris motivele ca fiind legate de dinamica de echipă. Nu a menționat represalii.”

Prima femeie ce l-a raportat pe Strong a zis de asemenea că a avut parte de represalii și s-a trasferat la altă echipă, conform documentelor obținute de BuzzFeed News. Câtorva femei din Camera de Război li s-a spus să nu se mai asocieze cu ea înăuntrul sau în afara biroului după ce a depus plângerea, au confirmat șase foști angajați în interviuri.

Într-un email către departamentul de resurse umane ce a fost trimis și unor membri de sindicat pe 11 mai, femeia a relatat că o prietenă apropiată din echipă (ce nu și-a dat numele în email, dar pe care CAP a identificat-o ca Mary în răspuns la BuzzFeed News) i s-a spus de un supervizor “că ar trebui să se distanțeze de mine la lucru și să nu stea alături de mine la întâlniri. Cred că asta s-a întâmplat vineri după-amiaza (5/6)”, a scris dânsa – la trei zile după ce l-a raportat pe Strong.

În plus, a scris femeia către departamentul de resurse umane, a petrecut ziua cu Mary pe 7 mai 2016, și cele două au postat o fotografie împreună pe Snapchat Story. Un supervizor a făcut un screenshot și a “confruntat-o” pe Mary în privința sa. (Supervizorul a spus pentru  BuzzFeed News într-un comunicat că nu avea cunoștință de raportul către departamentul de resurse umane până când Strong a părăsit CAP în iulie.)

“Este genul de comportament pe care am încervat să-l ignor sau să-l derâd, dar cu cât îl suportam mai mult, cu atât dădea o senzație izolantă și intimidantă”, a spus în email, adăugând că lucra de acasă în acea zi simțindu-se “anxioasă și “intimidată” la lucru.

“Ezitam să vă raportez asta, dar clar are un efect asupra mediului meu de lucru – lucrez împreună cu această angajată, și când suntem împreună mă simt jenată – ca și cum fiind alături îi creez probleme, sau simțindu-mă urmărită și evaluată într-un mod negativ”, a scris dânsa.

Într-un comunicat, CAP a specificat că “deși plângerea sa făcea referire la sentimentele ei [într-un email către departamentul de resurse umane și într-o întrevedere ulterioară cu Marver] am investigat evenimentele descrise, și nu au avut legătură cu gluma necuviincioasă a dl. Strong. Erau de o natură interpersonală cu alți membri ai echipei.” CAP a notat de asemnea ca femeia nu a folosit termenul “represalii”.

Potrivit unui email trimis către Strong pe 13 iulie, ce a fost obținut de BuzzFeed News, departamentul de resurse umane a investigat acuzațiile lui Mary, intervievându-i pe Mary și Strong și uitându-se peste unele dintre mesajele trimise. (CAP a specificat că nu a văzut mesajul trimis de Strong în care îi sugera lui Mary să facă sex oral.) Potrivit emailului, scris de Marvel, Strong a recunoscut că s-a “comportat într-un mod necorespunzător”. CAP l-a suspendat fără plată timp de trei zile, până la 15 iulie 2016, ce era deja ziua în care trebuia să plece.

Contactat de BuzzFeed News, Strong nu a negat acuzațiile lui Mary. “Am făcut greșeli pe care le regret în timpul petrecut în Washington, D.C. Acțiunile mele au rănit pe cineva, au dezamăgit prieteni și colegi, și au creat un mediu de lucru dificil. Îmi cer scuze pentru asta”, a zis Strong.

După ce prima femeie l-a raportat pe Strong la departamentul de resurse umane, CAP a declarat că s-a efectuat o investigație. Conform dosarului său personal, un reprezentant de resurse umane și managerul său au discutat cu Strong în privința raportului și i-au cerut să nu mai faca “glume necuviincioase”. CAP a specificat pentru BuzzFeed News că conducerea i-a spus lui Strong că va avea parte de “acțiuni disciplinare aspre” dacă va mai avea vreodată o asemenea conduită, deși nu a fost notat în dosar.

CAP a descris în mod repetat raportul primei femei – despre comentariile lui Strong dacă colegele sale au asistat la cineva expunându-se sau masturbându-se – ca o “glumă necuviincioasă” atât în răspunsurile către BuzzFeed News cât și în dosar. CAP a afirmat pentru BuzzFeed News că comportamentul său “ne-a fost prezentat ca o glumă ce a făcut reclamanta să se simtă ‘incomfortabilă’”.

CAP a confirmat că a desfășurat o investigăție parțială asupra comportamentului lui Strong după ce Mary l-a raportat către departamentul de resurse umane; nu au fost întrebați alți angajați în privința comportamentului lui Strong. “Nu am dorit să efectuăm o investigație completă pentru că reclamanta a solicitat să nu se afle detalii. … Datorită dorințelor reclamantei ca lumea să nu știe ce s-a petrecut și numele ei să rămână confidențial, am făcut tot ce-am putut pentru a proteja victima și personalul nostru”, a declarat organizația într-un comunicat.

Întrebată fiind sâmbătă în legătură cu comunicatul CAP cum că nu a putut efectua o investigație completă datorită propriilor sale preocupări de confidențialitate, Mary a prezentat BuzzFeed News cu înregistrări de la întrevederea cu un manager al echipei sale pe 20 iulie 2016. În înregistrări, Mary îi spunea managerului că nu dorește “urmări dramatice” dar sugerează ca CAP să țină un training de hărțuire sexuală iar conducerea să exprime clar că angajații CAP pot raporta hărțuire fără “repercursiuni negative”. În plus, Mary l-a întrebat pe manager, “Când putem avea o discuție deschisă din punct de vedere legal?”

Întrebată care îi este nivelul de comfort într-o discuție deschisă, Mary răspunde “Sunt comfortabilă cu 100% dintre persoanele în echipa noastră. Da, nu se trece în ecuație.”

CAP a notat într-un comunicat că Mary a zis că era confortabilă discutând situația “în înteriorul Camerei de Război” și a prezentat BuzzFeed News o copie a unui mesaj text trimis de Mary către același manager mulțumindu-o pentru discutarea hărțuirii sexuale și a comportamentului lui Strong la o întâlnire de echipă în acea zi.

CAP nu a informat inițial primăria Seattle asupra celor două plângeri.

În timpul postului lui Strong la primăria Seattle, cel puțin doi funcționari publici au raportat către departamentul de resurse umane Seattle că au auzit de plângerile de hărțuire sexuală împotriva lui la CAP, potrivit notelor și emailurilor obținute prin intermediul unei cereri de documente publice. Un purtător de cuvânt al primăriei Seattle a spus pentru BuzzFeed News că un responsabil de resurse umane a solicitat detalii de la CAP privind informațiile postului și detaliile acelor două plângeri.

Purtătorul de cuvânt a spus că CAP a refuzat inițial cererea, dar s-a conformat în cele din urmă acordându-le în septembrie sau octombrie 2016.

CAP a declarat că nu a refuzat cererea primăriei, ci a “urmat protocolul de resurse umane standard de a nu furniza dosare personale către alți angajatori, mai ales din moment ce nu efectuase o investigație completă”.

“În răspuns către primăria Seattle le-am comunicat că nu putem furniza informațiile datorită impactului asupra părților terțe; și desigur, ne-am consultat cu avocații noștri”, a declarat CAP.

BuzzFeed News a obținut dosarul personal printr-o cerere de documente publice către primăria Seattle.

Dosarul include două referințe către acțiuni disciplinare în răspuns la rapoarte de hărțuire din partea angajaților CAP. Prima notează că în răspuns la un “incident implicându-l pe Benton și alte persoane făcând glume necorespunzătoare”, conducerea CAP i-a comunicat lui Strong “că astfel de glume nu sunt permise” și că nu trebuie să mai facă “astfel de comentarii”. Cea de-a două, un email din 13 iulie către Strong de la departamentul de resurse umane, face referire la plângerea lui Mary drept ca numai un raport de “comunicații inadecvate”.

După ce administrația primarului de pe-atunci Murray a primit dosarul personal al lui Strong, au angajat un consilier de management pentru el, a spus un purtător de cuvânt pentru actualul primar din Seattle, Jenny Durkan. Strong a lucrat în primărie până în octombrie 2017 când Durkan a preluat mandatul, iar apoi a lucrat la Biroul de Sustenabilitate și Energie al orașului. A demisionat în această lună după ce BuzzFeed News l-a contactat atât pe el, cât și primăria pentru acest articol.

Dosarul lui Strong include o acuzație anterioară de hărțuire și asalt din partea unei colege de cameră din facultate.

În 2007, femeia a obținut un ordin de restricție împotriva lui Strong în statul Washington unde erau colegi de facultate. Documentele – ce includ declarația femeii, precum și cele a doi colegi de cameră și doi prieteni – îl acuză pe Strong că a împins-o pe femeie și nu a lăsat-o să iasă din camere în casa unde locuiau cu alți studenți. Îl acuză de asemenea pe Strong că a urmărit-o prin campus, i-a trimis mesaje amenințând-o pe ea și amenințând că se va răni singur, și a sunat-o și i-a trimis mesaje în mod repetat după despărțire – uneori de 14 ori pe noapte. Odată a lăsat o scrisoare scrisă de mână sub ușă amenințând că se sinucide, o copie fiind inclusă în dosar. Trecută pe scrisoare, alături de o săgeată indicând către o pată de culoare închisă, este nota: “Asta e o urmă de SÂNGE.”

Centrul pentru Progres American efectuează verificări ale antecedentelor pentru potențialii angajați cărora li s-a făcut o ofertă de angajare (în conformitate cu legile “ban the box” ale DC), dar a spus pentru BuzzFeed News că la momentul angajării lui Strong i s-a verificat numai educația.

CAP a declarat că nu avea cunoștință de ordinul de restricție din 2007 împotriva lui Strong.

Un reprezentant al Backgrounds Online, compania ce efectuează investigații pentru CAP, a spus pentru BuzzFeed News că compania nu e sigură dacă ordinul de protecția ar fi fost depistat printr-o verificare a antecedentelor. Ordinul de protecție nu a fost depistat în verificarea solicitată de primăria Seattle, conform documentelor obținute de BuzzFeed News printr-o cerere de documente publice.

Discutând public, un purtător de cuvânt pentru Backgrounds Online a zis că majoritatea angajatorilor sunt interesați de condamnări penale, ordinele civile chiar și cele mai grave fiind adesea ignorate.

Strong, într-un comunicat către BuzzFeed News, a recunoscut că era “profund deprimat și adeseori foarte nervos” în timpul primilor ani de facultate și “și-a revărsat furia” asupra femeii, precum și a “colegilor de cameră și prietenilor din jurul nostru.”

“Îmi amintesc unele evenimente din acea vreme în mod diferit, dar lipsa de acces la asistență juridica nu mi-a permis prea multe oportunități de a mă apăra”, a continuat. “Cu toate acestea comportamentul meu a fost inacceptabil și a cauzat durere și teamă. Am avut remușcări și regrete timp de mult timp asupra acestei perioade a vieții mele, și pot doar să sper că cei ce mă cunosc astăzi nu ar recunoaște persoana descrisă de acest ordin.”

Jacquelyn Martin / AP

De la plecarea lui Strong, CAP susține că departamentul de resurse umane “monitorizează activ” echipa rămasă și “previne represalii”.

“CAP întotdeauna ia în serios rapoarte de hărțuire sexuală și ale cazuri de conduită inadecvată. … În săptămânile și lunile ulterioare am supravegheat personalul echipelor afectate și am ținut conferințe pe tema hărțuirii; am început negocieri cu sindicatul, încurajându-l să ofere sugestii pentru îmbunătățirea politicii noastre; am supravegheat personalul în departamentul afectat pentru a ne asigura că nu există represalii sau alte cazuri de comportament necorespunzător, și nu a fost raportat nimic”, a declarat organizația. “Pe scurt, am luat toate măsurile posibile de atunci și ne-am asigurat să avem un mediu sigur.”

CAP a declarat că lucrează în momentul actual cu sindicatul pentru a organiza un alt training de hărțuire sexuală. Organizația a notat că Tanden a abordat chestiunea la conferințe în 2017, spunând în martie că hărțuire sexuală “nu este tolerată la CAP”. În octombrie, după ce a izbucnit știrea în legătură cu Harvey Weinstein, CAP a declarat că Tanden “a abordat îndelung politica de hărțuire sexuală la o conferință și a spus că hărțuirea sexuală este intolerabilă”. Tanden a recomandat de asemenea ca personalul să înainteze orice cazuri de hărtuire către conducere sau departamentul de resurse umane și “a subliniat că astfel de rapoarte vor fi tratate cu toată seriozitatea și trebuie depuse fără teamă de represalii”.

La doar câteva luni după raportarea lui Strong, Mary a părăsit CAP. A scris în memoriu că hărțuirea din partea lui Strong și reacția conducerii “mi-a încețoșat părera pe care o am despre CAP și, simțind că nu mai am ce să fac mi s-a părut necesar să găsesc o slujbă altrundeva”.

Toate sursele care au discutat cu BuzzFeed News au spus că au avut încredere în misiunea CAP și s-au simțit inspirați să vorbească simțind cât de mult a decăzut organizația de la împlinirea ei.

“Iei un salariu de mizerie să lucrezi la ceva în care crezi iar apoi nu te mai poți implica în ceea ce crezi pentru că nu mai poți avea încredere în organizație după ce vezi. … Le citești toate lucrurile în legătură cu chestiunea #MeToo și te întrebi ‘OK, grozav. Voi unde erați?’” a spus un fost angajat. “Aș dori ca CAP să fie ceea ce oamenii cred că este.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button