X

ADEVARATĂ TRĂDARE: Gazul românesc din Marea Neagră este al companiilor străine. Cantitățile sunt uriașe, dar noi vom primi mărunțiș

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In lungul lor articol de ieri (Decizie economică crucială. În Marea Neagră este mai mult gaz decât producţia totală pe care o au Petrom şi Romgaz) cei de la Capital isi plimba si zapaceste cititorii, creandu-le iluzii prin neprecizarea esentialului. Dupa ce informeaza despre cantitatile enorme de gaz romanesc din Marea Neagra descoperite de Carlyle şi consorţiul format din ExxonMobil şi OMV, dezvolta mult si absolut neinteresant pentru romanul simplu pe tema:

 

Ce va face România cu gazele extrase din Marea Neagră, din 2020

România trebuie să decidă de urgenţă dacă doreşte să utilizeze gazele din Marea Neagră în industria autohtonă sau doar vrea să obţină venituri din tranzitul acestor gaze pe teritoriul ţării noastre

 

Ce nu spun cei de la Capital clar, raspicat, cu subiect si predicat e ca “exporturile nu vor fi însă făcute de companii româneşti, ci de americani şi de austriecii de la OMV, pentru că al lor este gazul din Marea Neagră”, dupa cum recunostea Ministrul Energiei, Toma Petcu, anul trecut, conform Gazele românești din Marea Neagră, armă geopolitică în regiune de pe Cotidianul, articol din care mai aflam ca:

 

În afară de componenta comercială a extracţiei gazelor din Marea Neagră, mai există şi una geopolitică. Astfel, americanii ar putea începe, din deceniul următor, să furnizeze gaze Ucrainei, ţară cu un consum uriaş, de 40 de miliarde de metri cubi pe an, care nu mai importă din Rusia de când cu conflictul din Crimeea. Acum, mare parte din gaz este adus prin Polonia. Dacă vor face acest pas, americanii vor fi responsabili cu alimentarea, chiar dacă parţială, cu gaz a Ucrainei, ţară extrem de importantă geopolitic. Practic, îi vor fi înlocuit pe ruşi de la robinet, o lovitură de prestigiu la Washington şi în întreaga lume. Şi nu numai în Ucraina, ci chiar, posibil, în Bulgaria şi, mai departe, Grecia. Evident, un lucru nu tocmai plăcut pentru Moscova, care va face tot ce îi stă în putinţă ca acest lucru să nu se întâmple.

 

Cu ce se alege Romania din toata aceasta afacere? Cu redevente, deci cu maruntis, dar nici macar despre acesta nu se stie inca exact in ce valoare:

Gaze Marea Neagră, Transgaz. Adevărata MIZĂ, ocolită

Foarte probabil ca vor ramane ca si pana acum, adica printre cele mai mici din Europa si din lume, de până la cinci ori mai mici decât statele din vârful clasamentului, ceea ce a facut ca România deja sa piarda în zece ani nu mai puțin de 20 miliarde de euro.

Curtea de Conturi în raportul de activitate pe 2015 incrimina, printre altele, faptul că în perioada 2011 – 2015 statul a încasat redevenţe cu aproape 4,7 miliarde lei mai mici decât ar fi trebuit, din cauza neîncasării corecte a redevenţelor petroliere:

https://www.flux24.ro/romania-da-de-pomana-petrolul-si-gazele-din-marea-neagra-zeci-de-miliarde-de-euro-pentru-exxon-omv-si-lukoil/

Ce inseamna intreaga aceasta mizerie? Subminarea economiei naționale, aservirea interesului statului fata de o putere straina, tradare de neam si tara. Dar, desigur, toti cei implicati pot dormi linistiti. Nu-i va deranja absolut nici un organ de forta pe aceasta tema. SRI-ul, DNA-ul, DIICOT-ul, etc., au cu totul alte preocupari …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button