X

Patru teroriști au încercat să ia ostatici într-o biserica ortodoxă. Atacatorii au fost lichidați. Teroriștii au primit ordin dintr-o țară occidentală

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patru teroriști au încercat să ia ostatici într-o biserică ortodoxă din orașul Groznyi, Cecenia.  Atacatorii au fost lichidați în urma unei operațiuni speciale a forțelor de ordine.

Patru teroriști au încercat să ia ostatici în biserica ortodoxă Arhanghelul Mihail din centrul orașului Groznyi. În rezultatul unei operațiuni speciale, atacatorii au fost lichidați, a anunțat președintele Republicii Cecenia, Ramzan Kadyrov.

Potrivit lui, un polițist a decedat în urma rănilor primite. Un enoriaș al bisericii al bisericii a fost rănit.

“Dispunem de informații operativă potrivit cărora teroriștii au primit ordin dintr-o țară occidentală”, a spus Kadyrov. Acesta a mai adăugat că a sosit la locul incidentului și a supravegheat desfășurarea operațiunii speciale care a durat câteva minute.

Un grup de teroriști a încercat să ia ostatici într-o biserică ortodoxă din orașul Groznyi, Cecenia© SPUTNIK / САИД ЦАРНАЕВUn grup de teroriști a încercat să ia ostatici într-o biserică ortodoxă din orașul Groznyi, Cecenia

Mai târziu, Kadyrov a anunțat că a fost identificat unul din teroriști — un locuitor al suburbiei orașului Groznyi. Deocamdată, nu s-a reușit stabilirea identității unei persoane decedate, care nu este nici polițist, nici enoriaș.

Ce spun martorii oculari

Persoanele care se aflau în lăcaș au relatat reporterului RIA Novosti că au auzit împușcături pe strazi în jurul orei 15:00, în timpul vecerniei.

În biserică se aflau 15 enoriași, unul din bărbați a sărit să blocheze ușa cu un scaun, a declarat una din credicioase, Tamara Pogorelova.

Potrivit ei, se auzeau împușcături din pistoale și puște.

“Am blocat ușa cu scaunul. În acest răstimp un enoriaș a fost rănit, un medic din Gudermes”, a adăugat ea. Potrivit ei, toată lumea era speriată. Copii preotului se afla în curte. “Soția preotului a reușit să iasă afară, să aducă copiii în casă”, a declarat Pogorelova.

Un alt martor, care s-a prezentat drept Serghei, a povestit că după ce a auzit rafale de focuri de arme, au blocat ușa de la intrare.

“Am înțeles că se întâmplă ceva și am închis ușa. Intrarea este păzită de patru militari expediați în Cecenia. Imediat am sunat la serviciul de situații excepționale”, a povestit Serghei.

Comitetul de Investigații din Rusia a specificat că în urma atacului au decedat doi polițiști care asigurau paza bisericii, iar un enoriaș și doi colaboratori ai organelor de forță au fost răniți.

Anchetatorii au deschis un dosar penal în acest caz.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button