X

STIRI pe scurt (19.05.2018)

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ON-THE-SCENE LIVE COVERAGE: IMAGE OF SATANIST EMERGES FROM SANTA FE SHOOTING

Atac armat la un liceu din SUA: zece morţi.  Un atac armat a avut loc la un liceu din Santa Fe, statul american Texas. Potrivit informaţiilor din presa americană, care citează surse oficiale, cel puţin zece elevi au fost ucişi.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/atac-armat-la-un-liceu-din-sua-8-morti-931788

Ministrul israelian în scandalul din România: SUNTEM FOARTE OFENSAȚI

http://www.flux24.ro/ministrul-israelian-in-scandalul-din-romania-suntem-foarte-ofensati/

CUTREMUR ÎN BISERICA CATOLICĂ: 34 de episcopi chilieni au demisionat în urma unui scandal de pedofilie

http://www.flux24.ro/cutremur-in-biserica-catolica-34-de-episcopi-chilieni-au-demisionat-in-urma-unui-scandal-de-pedofilie/

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcţiune, astăzi. Aparatul va ajuta la descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul, la identificarea conţinutului butoaielor cu deşeuri radioactive, fără a fi desfăcute, dar şi la testarea materialelor care se folosesc în misiunile spaţiale.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/laserul-de-la-magurele-cel-mai-puternic-din-lume-va-fi-pus-in-functiune-azi-931345

O cercetătoare din Texas şi-a utilizat propriile probe de sânge pentru a le înlocui pe cele a 100 de pacienţi în cadrul unui studiu privind cancerul. Maria Cristina Miron Elqutub, fostă cercetătoare din cadrul Universităţii din Texas a admis că şi-a utilizat şi etichetat propriile probe de sânge ca aparţinând celor 98 de pacienţi din cadrul unui studiu genetic. Conform Science Alert, US Office of Research Integrity (ORI)  susţine că Elqutub a declarat că a modificat ”intenţionat” probele. Deşi niciun pacient nu a fost afectat de acest lucru, frauda are un impact uriaş asupra domeniului ştiinţific.

http://www.descopera.ro/stiinta/17219375-o-cercetatoare-si-a-utilizat-propriul-sange-pentru-a-inlocui-probele-a-100-de-pacienti-in-cadrul-unei-cercetari-privind-cancerul?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29

Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, declară că preşedintele american Donald Trump nu ştie  care este diferenţa dintre HIV şi HPV. Într-un videoclip obținut de către canalul american de ştiri MSNBC, Gates a dezvăluit că în două ocazii în care s-a întâlnit cu Trump, o dată la Trump Tower în decembrie 2016 și apoi în martie 2017 la Casa Albă, Trump l-a întrebat dacă virusul imunodeficienței umane și virusul papiloma uman sunt același lucru.

https://www.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2018/05/17/bill-gates-trump-difference-hiv-hpv/621947002/

Proprietarii care refuză să-şi vaccineze animalele de companie riscă să fie sancţionaţi conform HG 984/2005 cu o amendă cuprinsă între 400 şi 1.000 lei. Schema de vaccinare a căţeilor: se va face o dată la 14 zile, începând cu vârsta de 6 săptămâni, fiind obligatoriu precedată de o deparazitare. Astfel, la vârsta de 6 săptămâni se administrează vaccinul monovalent, împotriva coronavirozei. La vârsta de 8 săptămâni se administrează vaccinul polivalent DHPPiL, a cărui denumire vine de la D – distemper,  H – hepatită infecţioasă, P – parvoviroză, Pi – paraimfluenza canină, L – leptospiroza. La vârsta de 12 săptămâni se face rapel la vaccinul polivalent DHPPiL, iar la şase luni se face vaccinul antirabic. La câinii adulţi vaccinarea se face anual. La pisoi vaccinarea se face la 8 săptămâni şi se administrează vaccinul polivalent pentru care se face rapel la vârsta de 12 săptămâni. De asemenea, la vârsta de 12 săptămâni se administrează vaccinul antirabic, la pisicile adulte vaccinarea se face anual.

http://adevarul.ro/locale/iasi/care-schema-vaccinare-animalele-companie-1_5afd80c0df52022f7515bb81/index.html

După ce ministerul Apărării Naționale a anunțat că va cumpăra patru nave tip corveta, unii dintre cei mai mari competitori de pe piața internațională s-au înscris în cursa pentru obținerea contractului. Unii dintre aceștia participă, în aceste zile, la expoziția internațională de apărare organizată la București. Reprezentanții companiilor au dezvăluit câteva din capabilitățile de luptă ale navelor militare propuse ministerului Apărării.

http://stiri.tvr.ro/corvete-pentru-marina-militara-romana–marii-producatori-se-lupta-pentru-contractul-de-1-6-miliarde-de-euro_831398.html#view

Firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat joi, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Romaero care va permite în premieră exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier), anunţă presa din Israel, preluată de Xinhua.

https://www.agerpres.ro/romania-in-lume/2018/05/18/un-acord-israelian-cu-romaero-creeaza-posibilitatea-exportului-sistemelor-antiracheta-iron-dome–111026

Un ambasador din Kuweit, Mansour al-Otaibi, a propus la ONU un proiect de rezoluţie prin care cere înființarea unei forțe internaționale care să staționeze la granița Fâşiei Gaza cu Israel. Kuweit, singură națiune arabă care are un loc în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, a emis joi seara, 17 Mai, un proiect de rezoluție privind “asigurarea protecției internaționale pentru poporul palestinian”, ca urmare a recentelor ciocniri violente la frontiera Fâşiei Gaza cu Israel, în care focurile armatei israeliene au ucis zeci de palestinieni. Israelul a descris această mișcare drept “cinism” și “rușinos”.

https://www.timesofisrael.com/kuwait-proposes-international-peacekeeping-force-on-gaza-border/

Marea Britanie intenționează să trimită încă 400 de militari în Afganistan pentru a ajuta la combaterea amenințării crescânde a extremismului, în curând numărul soldaţilor britanici prezenţi în Afganistan ar putea creşte și ar putea fi folosit pentru luptă, a spus un fost comandant al armatei. Gavin Williamson, secretarul apărării, declară că aproape a fost dublat numărul soldaţilor britanici în Afganistan ca parte a unei misiuni de pregătire a NATO.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/05/17/islamic-state-threat-sees-britain-prepare-send-hundreds-troops/

Potrivit ultimelor informaţii transmise de corespondentul BBC, toţi cei 44 de episcopi romano-catolici din Chile şi-au oferit Papei Francisc demisiile din funcţii, în urma cazurilor muşamalizate de abuzuri sexuale împotriva unor copii, comise de clerici. Episcopii chilieni se află la Roma, unde au fost convocaţi de Suveranul Pontif. Într-o declaraţie comună, cei 44 de episcopi îşi cer scuze victimelor abuzurilor şi Bisericii Romano-Catolice.

http://www.romania-actualitati.ro/toti-episcopii-catolici-din-chile-i-au-prezentat-demisiile-papei-francisc-115705

Preotul catolic care a devenit evreu ortodox. Înainte de a fi larg răspândită convertirea modernă, Abraham Carmel, un fost anglican care a trecut la catolicism, a plonjat în iudaism cu dorința de a-i învăța principiile, cu dispreț față de liberalism și dorinţa de a critica conducerea care s-a opus intrării sale în credința iudaică.

http://www.tabletmag.com/jewish-arts-and-culture/250285/the-catholic-priest-who-became-an-orthodox-jew

O unitate mobilă pentru donare de sânge va fi plasată la evenimentul Gay Pride din Tel Aviv. Mişcarea vine la câteva luni după ce banca de sânge a anunţat că va lansa o procedură specială pentru a permite membrilor comunităţii LGBT să doneze sânge. O unitate mobilă de donare de sânge va fi înființată la marşul homosexualilor din Tel Aviv, punând în practică pentru prima dată o nouă procedură a serviciului medical israelian Magen David Adom.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-mobile-blood-donation-unit-to-be-set-up-at-gay-event-in-ta-1.6096958

Islamul şi homosexualitatea: ce zice Coranul? În Coran este prezentată povestea lui Lot şi distrugerea Sodomei. Homosexualii trebuiesc pedepsiţi spune Coranul, dar nu spune şi cum. Pedeapsa cu moartea, în schimb, vine de la Hadith, sau de la musulmanii care pun asta pe seama zicerilor profetului Mohamed. Cu toate acestea, în ciuda acestei învăţături, musulmanii din unele țări sprijină drepturile LGBT. Aproape peste 40% dintre musulmanii din S.U.A. au declarat că susţin  căsătoria între persoane de același sex anul trecut, într-un sondaj efectuat de Institutul de Cercetare a Religiilor Publice din Washington. Însă ce spune ISIS despre homosexuali? Conform interpretării radicale a islamului  de către ISIS, homosexualii ar trebui să fie aruncați de pe o clădire înaltă, apoi bătuţi cu pietre dacă nu sunt morți când ajung la pământ. În Iran şi Arabia Saudită homosexualii sunt închişi şi pedepsiţi cu lovituri de nuia sau pot primi chiar pedeapsa cu moartea.

https://www.haaretz.com/middle-east-news/islam-and-homosexuality-what-does-the-koran-say-1.5395747

Ministru german: Dacă SUA acţionează după principiul America First, Europa va răspunde la fel. SUA trebuie să se confrunte cu un răspuns pe măsură din partea Europei dacă ele declară ”America First” şi plasează propriile interese economice mai presus de ale celorlalţi, a apreciat ministrul economiei german Peter Altmaier. Într-un interviu acordat postului de televiziune public ARD, Altmaier a spus că SUA doresc să blocheze construirea unui nou gazoduct între Rusia şi Germania, pe sub Marea Baltică, pentru a-şi securiza pieţele pentru propriile exporturi de gaz natural lichefiat (LNG), relatează Agerpres, citând Reuters.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/ministru-german-daca-sua-actioneaza-dupa-principiul-america-first-europa-va-raspunde-la-fel.html

Uniunea Europeană ia prima decizie împotriva Statelor Unite. Comisia Europeană va iniţia vineri procesul care i-ar putea permite să blocheze efectele extrateritoriale ale sancţiunilor americane pentru companiile europene care vor să investească în Iran, a anunţat joi preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, relatează AFP şi Reuters.

http://www.capital.ro/uniunea-europeana-ia-prima-decizie-impotriva-statelor-unite.html

UE va bloca sancțiunile SUA la adresa Iranului. Uniunea Europeană vrea să neutralizeze efectele sancţiunilor americane la adresa Iranului, care ar putea să afecteze companiile europene. Comisia Europeană urmează să lanseze în această dimineaţă un proces de actualizare şi adaptare a unei legi ce a mai fost folosită în 1996 pentru evita embargoul impus de Statele Unite Cubei. Anunţul a fost făcut ieri, la Sofia, de preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker.

http://www.romania-actualitati.ro/ue-va-bloca-sanctiunile-sua-la-adresa-iranului-115672

Mii de persoane au manifestat astăzi, la Istanbul, în sprijinul palestinienilor, după baia de sânge din Fâşia Gaza, în prezenţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a premierului palestinian Rami Hamdallah, relatează AFP.

http://www.romania-actualitati.ro/mii-de-manifestanti-la-istanbul-in-semn-de-sustinere-a-palestinienilor–115709

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri lumii musulmane să îi sprijine pe palestinieni în faţa a ceea ce el numeşte ”cruzimea” Israelului în Fâşia Gaza şi a criticat dur SUA şi ONU în legătură cu zecile de protestatari morţi, relatează Reuters.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/18/erdogan-face-apel-la-musulmanii-din-intreaga-lume-sa-ii-sprijine-pe-palestinienii-din-gaza–111715

Exporturile de vaci către Turcia, oprite. Controale ANSVSA, după reclamațiile primite de la oficialii turci. Nu mai exportăm bovine către Turcia. Inspectorii sanitar-veterinari au luat decizia, după ce oficialii turci au semnalat starea precară a sănătăţii animalelor, cauzată de stresul transportului şi de căldura insuportabilă.

http://stiri.tvr.ro/exporturile-de-vaci-catre-turcia–oprite–controale-ansvsa–dupa-reclama–iile-primite-de-la-oficialii-turci_831434.html#view

Cât de uşor poţi obţine un paşaport biometric european? BBC a desfăşurat o investigaţie sub acoperire în Turcia pentru a strânge informaţii despre comerțul ilegal cu pașapoarte biometrice ale UE. Pașapoartele de vânzare au fost cumpărate de la refugiați care au decis să părăsească Europa. Au obţinut un paşaport albastru biometric nemţesc în câteva ore, în teorie ar putea călători în spaţiul Schengen cu acel paşaport.

http://www.bbc.com/news/av/world-middle-east-43927507/how-easy-is-it-to-get-an-illegal-eu-passport

Israelul i-a privat în mod sistematic pe palestinieni de drepturile omului, ţinând 1,9 milioane de oameni ”încarceraţi de la naştere la moarte în cartierul sărac toxic” Fâşia Gaza, a denunţat vineri Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, prinţul Zeid Ra’ad al-Hussein, relatează Reuters.

https://www.news.ro/externe/israelul-tine-locuitorii-fasiei-gaza-incarcerati-intr-un-cartier-sarac-toxic-denunta-zeid-ra-ad-al-hussein-puneti-capat-ocupatiei-iar-violenta-si-insecuritatea-va-disparea-1922401118432018051318117829

Cât costă un paşaport fals? Cinci astfel de documente, depistate pe Aeroportul Cluj-Napoca. Poliţiştii de frontieră clujeni au descoperit ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetăţeni din Republica Moldova, cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite în străinătate.

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/cat-costa-un-pasaport-fals-cinci-documente-false-depistate-pe-aeroprtul-cluj-napoca–173747.html

Pe 25 Mai, președintele rus Vladimir Putin, președintele francez Emmanuel Macron, premierul japonez Shinzo Abe și, de asemenea, Directorul General al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, vor participa la reuniunea plenară a Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg.

http://tass.com/world/1004939

Trump i-a dat Angelei Merkel un ultimatum: “renunţă la conducta de gaz rusească (Nord Stream II)  sau va începe războiul economic”.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-17/trump-gives-merkel-ultimatum-drop-russian-gas-pipeline-or-trade-war-begins

Preşedintele Siriei l-a asigurat pe Putin că Damascul susţine soluţionarea politică a conflictului sirian. ”Stabilitatea este în creştere, aspect ce favorizează reluarea procesului politic început în urmă cu mai mult timp. Am spus întotdeauna şi vreau să reiterez că am susţinut întotdeauna cu entuziasm un proces politic care ar trebui să se desfăşoare în paralel cu lupta împotriva terorismului”, i-a transmis Bashar al-Assad lui Putin. De cealaltă parte, Putin a precizat că este timpul pentru reconstruirea economiei siriene.

http://www.animanews.org/2018/05/18/bashar-al-assad-a-efectuat-o-vizita-in-rusia-unde-s-a-intalnit-cu-vladimir-putin/

http://www.presstv.com/Detail/2018/05/17/562084/Russia-Syria-Assad-Putin-Sochi-meeting-political-process

Vaticanul, printr-o nouă doctrină eliberată joi 17 Mai, cere un sistem financiar mai etic numind paradisurile fiscale şi alte sisteme financiare ca fiind imorale şi nedrepte, adevărate ‘bombe cu ceas’ care lovesc în cei mai săraci oameni din lume.

https://www.cbsnews.com/news/vatican-sounds-alarm-on-financial-ticking-time-bomb/

De la reşedinţele fostului premier al Malaeziei, Najib Razak, s-au confiscat vineri 72 de saci cu bijuterii şi bani, informează agenţia malaeziană de presă Bernama, preluată de DPA.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/18/malaezia-de-la-resedinta-fostului-premier-s-au-confiscat-72-de-saci-cu-bijuterii-si-bani–111035

Președintele american Donald Trump și-a contrazis propriul consilier de securitate națională, spunând că așa-numitul “model al Libiei” pentru denuclearizare nu este urmărit a fi implementat în Coreea de Nord, informează BBC. 

https://www.hotnews.ro/stiri-international-22456769-summit-sua-coreea-nord-donald-trump-contrazice-john-bolton-spune-numitul-model-libiei-pentru-denuclearizare-nu-vizeaz-coreea-nord.htm

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a respins joi afirmaţiile consilierului său pentru securitate, John Bolton, privind posibilitatea aplicării în Coreea de Nord a modelului din Libia, informează Reuters şi Yonhap.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/18/donald-trump-da-asigurari-ca-in-coreea-de-nord-nu-se-va-aplica-modelul-din-libia–111025

Ministrul de externe al Republicii Paraguay, Eladio Loizaga, a confirmat joi mutarea la Ierusalim a ambasadei din Israel, informează AFP. Ministerul de externe de la Asuncion făcuse anunţul oficial săptămâna trecută.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/18/republica-paraguay-confirma-mutarea-la-ierusalim-a-ambasadei-din-israel–111030

Ecuadorul a anunţat joi că renunţă la măsurile suplimentare de securitate instalate la ambasada sa de la Londra, unde s-a refugiat Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks. Măsurile fuseseră adoptate de guvernul preşedintelui Rafael Correa, schimbat anul trecut, relatează vineri AFP.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/18/ecuadorul-renunta-la-masurile-suplimentare-de-securitate-de-la-ambasada-sa-de-la-londra-unde-s-a-refugiat-julian-assange–111148

Asia va cheltui în acest an peste 1.000 de miliarde de dolari pentru petrol, de circa două ori mai mult decât în 2015 și 2016, în condițiile în care cotațiile țițeiului ating 80 de dolari pe baril, iar cererea de pe continent se află la un nivel record, relatează Reuters.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/asia-va-cheltui-in-acest-an-peste-1-000-de-miliarde-de-dolari-pentru-petrol-al-carui-pret-a-ajuns-la-80-de-dolari-pe-baril-18117509

Poliţia americană a intrat cu forţa în casa lui John Garrison după ce acesta, pe 11 Mai, a postat poze pe Facebook cu nişte ciuperci pe care le-a gătit şi apoi le-a mâncat împreună cu prietena lui Hope Deery. Ofiţerii de poliţie americani au crezut că se confruntă cu cazul unui consum de ciuperci halucinogene, ilegale, însă s-au dovedit a fi de fapt ciuperci legale. Se pare că Big Brother este vigilent … și e cu ochii pe tine!

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-17/big-brother-police-raid-home-man-who-posted-pictures-his-mushroom-dinner-facebook

O companie americană, LocationSmart, care colectează date în timp real despre locaţiile telefoanelor mobile şi a clienţilor acestora în America de Nord, a avut o defecţiune în pagina lor de internet care permitea oricui să vadă unde se află localizată o persoană fără a avea consimţământul acesteia.

https://www.zdnet.com/article/cell-phone-tracking-firm-exposed-millions-of-americans-real-time-locations/

Mai mulţi clienţi ai producătorului Fitbit susţin că au fost electrocutaţi de gadget-urile companiei. Brăţările de fitness Fitbit au devenit populare printre consumatorii care doresc să îşi îmbunătăţească starea de sănătate, însă unii utilizatori au raportat că ar fi fost electrocutaţi de gadget-urile americanilor, potrivit CBS.

http://www.mediafax.ro/economic/mai-multi-clienti-ai-producatorului-fitbit-sustin-ca-au-fost-electrocutati-de-gadget-urile-companiei-17220671

Un papagal din Statele Unite nu are nevoie ca altcineva să-i aprindă lumina în cameră. Se descurcă singur pentru că a învăţat să-i dea comenzi asistentului virtual Alexa.

https://stirileprotv.ro/divers/un-papagal-face-senzatie-pe-internet-dupa-ce-a-invatat-sa-foloseasca-asistentul-virtual-alexa.html

Cum arată poliţiştii viitorului şi noua tehnologie pentru siguranţa publică: de la staţiile Tetra la telefoanele cu recunoaştere biometrică.

http://adevarul.ro/tech/gadget/cumarata-politistii-viitorului-noua-tehnologie-siguranta-publica-statiile-tetra-telefoanele-recunoastere-biometrica-1_5afeff09df52022f752170e5/index.html

PayPal a achiziţionat cu 2,2 miliarde de dolari iZettle, o companie suedeză de plăţi online, care vinde un cititor de carduri pentru micile afaceri. Tranzacţia va extinde prezenţa PayPal în magazine, într-o perioadă în care concurenţa în sistemul de plăţi online înregistrează o creştere semnificativă. Preluarea vine la mai puţin de trei săptămâni după ce iZettle a anunţat că se va lista la Bursa de la Stockholm, pentru a obţine fondurile necesare extinderii activităţii. În urma achiziţiei iZettle, compania americană PayPal îşi va extinde prezenţa în magazinele din 11 ţări din Europa şi America Latină.

http://www.capital.ro/paypal-va-plati-22-miliarde-de-dolari-pentru-achizitionarea-comp.html

O tânără absolventă de Biologie din SUA s-a întors cu pușca la facultate, la o zi după ceremonia de absolvire, stârnind o dezbatere aprinsă despre controlul armelor în SUA. Kaitlin Bennett a absolvit cursurile Universității de Stat Kent din Ohio, cu o diplomă în biologie. A doua zi, tânăra de 22 de ani s-a întors în campus cu o pușcă semi-automată AR-10 pe umăr și o beretă de absolvire pe care scria „Hai și ia-o”. Bennet a declarat apoi, într-o postare pe Twitter, că protesta împotriva unei reguli de-a facultății care le interzice studenților, profesorilor și altor angajați să aibă la ei „arme letale” în timp ce se află în campusul studențesc. Vizitatorilor, însă, le este permisă posesia de arme în curtea instituției de învățământ, însă nu în clădiri.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/gestul-facut-de-o-absolventa-de-facultate-din-sua-de-ce-s-a-intors-cu-pusca-semi-automata-in-campus-la-o-zi-dupa-absolvire-931555

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button