X

FALSUL din farfurie. În top sunt tonul, mierea, uleiul de măsline

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Carne injectată cu saramură și coloranți, vinuri și sucuri de fructe îndoite cu apă și pline de chimicale, miere făcută din zahăr și sirop de porumb. Sunt doar câteva dintre alimentele cel mai des falsificate care ajung în cantități mari în magazinele din Europa și din România. Goana după profit îi determină pe tot mai multi producatori de alimente să pună în pericol siguranța consumatorilor, arată statisticile europene.

Tonul este unul dintre peștii preferați ai românilor. Puțină lume știe însă că în magazine se vinde și carne veche care a fost injectata cu substante chimice doar ca sa para proaspata. Anual, frauda depaseste 200 de milioane de euro la nivelul Uniunii Europene, arată un raport.

Lista produselor falsificate este însă mult mai lungă. În magazine ajung carnuri, vinuri, sucuri, miere, lapte și ulei de măsline care pun în pericol sănătatea, arată un raport al uneia dintre cele mai prestigioase companii de audit în industria alimentară.

Specialiștii vă recomandă să fiți atenți ce alimente cumpărați. Un preț prea mic nu poate garanta întodeauna un produs de calitate.

Autoritățile europene au descoperit 178 de cazuri de fraudă în care au fost implicați producătorii din industria alimentară, numai anul trecut. Fenomenul are însă o amploare mult mai mare, estimează specialiștii în siguranța alimentară.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button