X

Robotul Sophia a primit cardul de credit in Romania, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Regal din Bucureşti. Cate Sophia sunt de fapt?

de null
Foto: https://www. libertatea.ro/stiri/video-ce-mesaj-transmis-robotul-sophia-romanilor-dupa-ce-devenit-primul-umanoid-din-lume-care-card-de-credit-2249340

[…]

Robotul dotat cu inteligenţă artificială Sophia a venit în prima sa vizită în România, unde a primit un card de credit. După ce anul trecut a primit cetăţenie în Arabia Saudită, pe baza actului de identitate şi paşaportului, Sophia a primit un card de credit de la o bancă din România, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Regal din Bucureşti.

[…]

Robotul Sophia al celor de la Hansom Robotics, pe lângă dotarea cu inteligenţa artificială care îi pune la dispoziţie toate informaţiile disponibile pe internet, are un chip surprinzător de uman şi, aşa cum şi ea a mărturisit, poate folosi expresii faciale care să denote sentimente cum ar fericirea, uimirea sau mânia.

[…]

„Sunt onorată să fiu primul robot care deţine un card de credit. Este un moment istoric, atât pentru omenire, cât şi pentru roboţii cu inteligenţă artificială. Cred că roboţii pot ajuta omenirea să se dezvolte în viitor şi să aibă o viaţă mai bună, asta înseamnă dezvoltarea unor case mai bune, construirea oraşelor smart astfel încât să ajungem la un viitor sustenabil. Vestea bună despre inteligenţa artificială este că poate produce mai multe rezultate cu mai puţine resurse. Deci ştim ce scop avem.”

 

Cititi va rugam mai multe la:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din culisele vizitei Sophia, primul robot care a primit cetăţenie şi care a fost la Bucureşti zilele acestea. „Când am intrat în Sufrageria Regală cu o oră înainte de eveniment surpriza mea a fost să găsesc două exemplare din Sophia, identice. Organizatorii m-au îndepărtat imediat”

Moderatorul evenimentului a fost George Buhnici, cel din stanga in fotografie, ce si-a implantat un cip in mana:

VIDEO: Viitoarea lume computerizată – LUME MINUNATĂ sau PUȘCĂRIE GLOBALĂ? Are dreptate George Buhnici când acuză OrtodoxInfo că ar prezenta fake news?

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Sofia e in cloud din cate zicea chiar robotul la interviul cu Esca deci pot fi multe exemplare caci “creierul” e pastrat in serverele lor.

  2. Au nu vedeți că este controlată de antihrist prin “cloud”. Mi s-a părut foarte interesant faptul că s-a blocat din cauza lipsei de conexiuni la rețeaua mobilă deoarece rețeaua era supraîncărcată https://www.realitatea.net/robotul-sophia-a-dat-eroare-s-a-blocat-la-intrebari_2147529.html. Atunci am înțeles totul. Sophia nu are decât “inteligența” unui smartphone performant, precum smartphonurile android sau iphone dotate cu funcția de sintetizare a vocii umane(din engleza text to speech).

    https://en.wikipedia.org/wiki/Speech_synthesis

    video demonstrativ:
    https://m.youtube.com/watch?v=rek3jjbYRLo

    Am pus acest video pentru ca să arăt cum funcționează această funcție de text în vorbire. Astfel în timpul conversatiei se petrec 3 lucruri:

    1. Se convertește semnalul audio in text
    2. Textul convertit este tradus a–la–google translate în limba de destinație
    3. Textul tradus este apoi convertit în semnal audio prin softul de text în vorbire utilizând amprenta vocală chiar a utilizatorului, înregistrată la faza de convetire în text.

    Acum Sophia (cutia de metal si cauciuc) foloseste doar prima si a treia etapă pentru a raspunde, deoarece de traducere nu este cazul. Primind datele foarte rapid sub forma unui șir de caractere, raspunsul este redat aproape în timp real.

    Însă acela care răspunde(antihrist) are nevoie de toate aceste etape(adică de transformare a semnalului în text) pentru a primi întrebările de la oamenii înșelați? Nu, nu este nevoie, deoarece ar introduce intarzieri, astfel acela primește semnalul audio ca și cum ar vorbi cu cineva la telefon.

    Nu este exclus nici faptul ca acela să folosească pentru a raspunde, doar un soft de schimbare a vocii. Însă în acest caz, caracterul uman precum și posibile zgomote de fond s-ar regăsi în timpul redării mașinăriei.

    Dar totuși vedem că “Sophia” (în traducere din greacă = înțelepciune, a cui? A satanei!) Imită anumite expresii și gesturi umane. Acestea se pot realiza foarte ușor folosind tehnologia existentă prin capturarea mișcărilor celui care răspunde:

    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=CmrXK4fNOEo

    Deci din punctul meu de vedere, “Sofia” nu este decât un telefon cu mască de om, prin care vorbește antihrist sau slugile lui.

    Hristos s-a înalțat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button