X

Razboi total impotriva banilor cash in Australia: cumparaturile peste 10.000 $ vor fi ilegale / Echipe mobile de intervenție / Cetatenii incurajati sa denunte suspectii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Războiul împotriva banilor cash în plină acțiune: cumpărăturile peste 10.000 $ sunt ilegale în Australia

Jay Syrmopoulos, 13 mai 2018

Canberra, Australia – Guvernul australian a anunțat că va fi în curând ilegal să folosești mai mult de 10.000 $ pentru a cumpăra ceva, obligând persoanele care doresc să cumpere produse mai scumpe să folosească cecuri pentru efectuarea plăților sau transferul electronic, aparent în numele luptei împotriva crimei organizate și a spălării banilor.

Această manevră vine ca răspuns al Black Economic Standing Taskforce al guvernului (grup de lucru pentru combaterea economiei ”negre”). În plus față de interdicția de cumpărare cu numerar, guvernul a alocat un pachet de 319 milioane dolari Biroului Fiscal pentru a dezvolta noi strategii care vizează economia neagră.

Trezorierul Scott Morrison a afirmat că Black Economic Standing Taskforce va include un sistem riguros de identificare și ”echipe mobile de intervenție”, într-un efort de a detecta persoanele care efectuează tranzacții cash suspecte, precum și o linie telefonică de urgență pentru ”economia neagră” pentru cetățenii care doresc să denunțe pe oricine este suspectat că se angajează în tranzacții ilegale.

”Numerarul oferă un mecanism facil, anonim și în mare măsură netrasabil (n.t.: căruia nu i se poate identifica traseul, pe unde a circulat) pentru desfășurarea activităților economice negre”, a spus comunicatul. ”Plățile în numerar ușurează sub-raportarea veniturilor și evitarea obligațiilor fiscale. Acest lucru permite companiilor să tranzacționeze în numerar, pentru a subcota concurenții și pentru a obține un avantaj competitiv.”

Acesta a spus că grupul de lucru a identificat exemple de ”plăți mari în numerar, nedocumentate, pentru case, mașini, iahturi, culturi agricole și mărfuri”, care contribuie la economia neagră în valoare de 50 de miliarde de dolari și ”afectează afacerile oneste”.

Ministrul de finanțe Kelly O’Dwyer a declarat că interdicția de a achiziționa folosind numerar peste valoarea de 10.000 de dolari ar începe la 1 iulie anul viitor.

”Această limită de plată în numerar va captura tranzacțiile de valoare ridicată și va ajuta la distrugerea oportunităților pentru infractori, de spălare a produselor infracțiunii în bunuri și servicii, sau  întreprinderile nu vor mai putea să-și ascundă tranzacțiile pentru a-și reduce obligațiile fiscale”, a spus ea.

Desigur, acest fenomen nu este unic, doar în Australia, deoarece există un ”război mondial” în curs de desfășurare. În Statele Unite, Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA și președinte al  Harvard, a îndemnat și și-a dat silința în administrația Obama pentru a elimina bancnotele de 50 $ și 100 $. De asemenea, a fost discutată în cadrul UE eliminarea bancnotei de 500 euro. India a luat deja astfel de măsuri.

În timp ce motivul declarat public pentru aceste politici este de a lupta împotriva criminalilor, a teroriștilor, a spălării de bani, a comercianților de droguri etc., făcându-le mai dificil să utilizeze numerar, motivul real al ”războiului monetar” este pentru mai mult control și mai multă putere.

Un articol din The Atlantic explică faptul că, în timp ce unii cred că un sistem fără numerar ar fi ”simplu și elegant”, există implicații amenințătoare cu privire la centralizarea ulterioară a puterii, implicații care trebuie luate în considerare:

 

Reglementările legale federale, statale și locale, precum și autoritățile fiscale, doresc să aducă cât mai mult din economie sub supravegherea lor directă … Uită de oamenii care preferă (să folosească) bani. Nu vă faceți griji că ne-ați forțat pe toți să facem toate cheltuielile printr-un sistem bancar corporativ corupt. Nu contează flexibilitatea de a avea un mijloc de schimb în lumea non-digitală, care funcționează atunci când rețeaua electrică este căzută, când telefonul inteligent este scăpat în apă, atunci când identitatea ta este furată de hackeri sau contul a fost blocat de Visa sau Bank of America,  deoarece o achiziție în vacanță a fost considerată suspectă.

 

Friedersdorf continuă să clarifice modul în care eliminarea numerarului ar putea eroda dramatic confidențialitatea financiară; indicând cazul S.U.A. vs. Miller la Curtea Supremă:

 

Nu există o ”perspectivă privind de confidențialitatea”, legitimă, în conținutul original al cecurilor și al formularelor de depunere, deoarece cecurile nu sunt mijloace de comunicație confidențială, ci instrumente negociabile care trebuie utilizate în tranzacțiile comerciale, iar toate documentele obținute conțin numai informațiile transmise în mod voluntar băncii și expuse angajaților lor în cursul normal al afacerilor.

 

Într-un raport al revistei Forbes, fondatorul Steve Forbes dezvoltă pe această linie de gândire:

 

Motivul real de a începe acest război cu cash-ul sunt facturile mari și apoi se lucrează în detaliu în jos – este o acaparare urâtă de putere de către Marele Guvern. Oamenii vor avea mai puțină confidențialitate: comerțul electronic face mai ușor pentru Big Brother să vadă ce facem, fiindu-i astfel mai simplu să excludă activitățile care nu îi plac, cum ar fi cumpărarea de sare, zahăr, sticle mari de sifon și Big Mac.

 

Mișcarea împotriva cash-ului are în mod clar legătură cu controlul centralizat al economiei, deoarece birocrații internaționali consideră că pot controla economia globală mai bine decât piața liberă.

Forbes continuă să explice:

 

Manevrele pentru eliminarea numerarului se alimentează din fantezia comisarilor economici, cum că astfel ei pot controla mai bine economia. Responsabilii politici din Washington, Tokyo și UE consideră că motivul pentru care economiile lor stagnează este pentru că oamenii nu au cheltuieli și nu investesc așa cum ar trebui. Cum să le facem pe aceste ființe ignorante, recalcitrante să facă ceea ce ar trebui să facă? Cea mai recentă poțiune de la stăpânii noștri este rata negativă a dobânzii. Dacă oamenii trebuie să plătească taxe pentru a-și păstra banii, așa cum fac și pentru a-și ține lucrurile în spații de depozitare, atunci, ai naibii, s-ar putea să fie mai dispuși să-i cheltuiască. Pentru a inhiba acumularea de numerar – când Japonia a anunțat că a impus rate ale dobânzilor negative, vânzarea de seifuri a crescut – autoritățile vor dori să elimine facturile mari.

 

Desigur, unul dintre motivele principale ale măsurii guvernului australian împotriva piețelor negre și a achizițiilor mari de numerar se reduce la veniturile pierdute de către stat. De fapt, guvernul a raportat că pachetul (legislativ) împotriva piețelor negre ar putea să aducă statului venituri de mai multe miliarde de dolari.

Deci, în timp ce guvernele preferă să folosească temerile legate de terorism și droguri ca mijloc de a susține politicile care limitează utilizarea numerarului, motivul real al acestor legi este clar de a da guvernului mai multă putere. Abilitatea de a urmări fiecare tranzacție oferă un avantaj neprețuit unui aparat de spionaj global (Five Eyes), care urmărește să culeagă toate informațiile disponibile, fără a ține seama de existența intimității individuale.

 

N.t.: Care este situația în România?

Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăţi în numerar stabilește că ”operațiunile de încasări și plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesioniști, persoane fizice care desfășoară activități în mod independent, asocieri și alte entități cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar”.

Excepție fac anumite plafoane.

Între aceste entități enumerate se pot face plăți în numerar de maximum 5.000 de lei. 

Între firme și magazinele ”cash & carry”, plafoanele zilnice sunt de 10.000 de lei.

Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de firme, PFA-uri și alte entități enumerate mai sus către persoane fizice, trebuie să se încadreze în plafonul zilnic de 10.000 de lei către o persoană.

Între persoane fizice, plățile zilnice pot fi de maximum 50.000 de lei.

În orice situație, dacă plățile depășesc aceste plafoane, sunt interzise plățile fragmentate în numerar (adică pentru o factură de 15.000 de lei să se plătească numerar câte 5.000 de lei, în zile diferite).

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Intr-adevar, Big Brother, insa si acest Big Brother este parte componenta a marelui intreg: semnul fiarei.

Interzicerea banilor cash e din acelasi film cu documentele totale cu cip (buletin, card de sanatate, card bancar, carnet de sofer, toate in unul). Dupa ce banii cash vor disparea iar cipul se va implanta in carne, va fi gata momentul despre care scrie in Apocalipsa: “Incât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul” …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ca sa vezi dom’le cum luptă ăştia in toata lumea cu evaziunea asta. Si dai si lupta si lupta de d’neaţa pana seara pana o fac praf … pe ea pe evaziune. E… corupţâ aştea, noroc cu băncile astea serioase domle şi cu cardu ăsta, Noroc (e vorba de dracu noroc) cu controlu asta total. Da, va fi o …. numai lapte si miere va curge pe tot pamantul.

  2. Desființarea banilor reali, lichizi, și înlocuirea lor cu bani virtuali, adică cu carduri, va duce mai repede acolo unde își doresc:

    „Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. (Apocalipsa Sf. Ioan Teologul, 13, 16-18)

    Și ce este mai groaznic este că lumea fără bani cash se pune în practică cu acordul majorității oamenilor, care din motive de comoditate, a se citi prostie, plătesc și o ciunga cu cardul ca să arate cât de grozavi sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button