X

STIRI pe scurt

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Greblă devoalează MOTIVUL pentru care a fost adus la DNA fără mandat. „M-am pronunţat împotriva celei de-a treia legi Big Brother”

http://evz.ro/grebla-dna-aducere-lege-big-brother.html

Absenteism record la alegerile din Irak dupa invazia americana

http://www.flux24.ro/absenteism-record-la-alegerile-din-irak-dupa-invazia-americana/

La München, în Aubing, unde se află cea mai numeroasă comunitate de români din Germania (circa 30.000 de români înregistrați oficial), a fost aşezată piatra de temelie a unei frumoase mănăstiri româneşti ce se construieşte acolo. Biserica va avea hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica şi va fi construită după modelul celei mai vechi ctitorii voievodale din Țara Românească, biserica „Sf. Nicolae Domnesc” de la Curtea de Argeș. Lucrările de zidărie au început deja.

https://ro.sputnik.md/diaspora/20180430/18895012/romani-germania-biserica.html

Avocaţii inculpaţilor din dosarul retrocedărilor ilegale aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov, în care sunt implicaţi Paul al României şi Dan Andronic, au cerut instanţei să solicite DNA Braşov justificarea fiecărei cheltuieli judiciare puse în sarcina inculpaţilor, suma totală fiind de 506.500 lei.

http://www.mediafax.ro/social/dosarul-retrocedarilor-ilegale-in-care-sunt-inculpati-paul-de-romania-si-dan-andronic-avocatii-acestora-cer-dna-sa-justifice-cheltuielile-judiciare-de-500-000-lei-17213048

După ce anul trecut au stat şase luni cu deşeurile în stradă, localnicii din Orşova se tem acum să mai meargă pe străzi şi în parcuri, să nu-i muşte şerpii. Pentru că nu are bani, primăria nu a mai cerut firmei care întreţine spaţiile verzi să taie iarba. Acum, bălăriile au ajuns să depăşească jumătate de metru. Localnicii se plâng că Orşova a devenit unul dintre cele mai murdare oraşe din România.

http://stiri.tvr.ro/orsova–acoperita-de-gunoaie–reprezentan–ii-primariei-spun-ca-nu-mai-sunt-bani-pentru-cura–enie_831163.html#view

Plata cu cardul la comercianţii mici devine mult mai uşor de implementat, fără costuri împovărătoare pentru cei cu infrastructură de acceptare a plăţii cu cardul (POS şi comunicaţiile cu banca) sau pentru clienţi. Soluţia se bazează pe utilizarea unui cod QR aflat la dispoziţia comerciantului şi pe o aplicaţie pe dispozitivul mobil al cumpărătorului, a explicat Cătălin Creţu, general manager pentru România, Croaţia, Slovenia şi Malta, Visa, în cadrul conferinţei Future Banking organizată de wall-street.ro.

https://www.wall-street.ro/special/future-banking/231171/catalin-cretu-visa-plata-prin-codul-qr-elimina-costurile-coerciantilor-cu-infrastructura-de-acceptare.html

Robotul Sophia s-a blocat în timpul prezentării de la București. S-a întâmplat în fața a sute de români veniți la Sala Palatului să vadă primul robot cu cetățenie din lume. Unii au fost impresionați, alții s-au declarat înspăimântați de unde poate ajunge tehnologia. Robotul Sophia a avut un moment în care ne-a arătat că şi roboţii se mai blochează. Motivul: rețeaua de telefonie era suprasolicitată.

https://www.realitatea.net/robotul-sophia-a-dat-eroare-s-a-blocat-la-intrebari_2147529.html

Leader Team, broker de asigurări afiliat rețelei internaționale Londongate, este primul intermediar de asigurări din România care apelează la inteligența artificială pentru a își scăpa angajații de muncile plictisitoare. În termeni mai tehnici, aceasta înseamnă că brokerul a achiziționat softuri speciale care să realizeze muncile repetitive și să le dea astfel oamenilor mai mult timp pentru activitățile creative. În domeniul asigurărilor, robotizarea devine deja o certitudine.

http://www.capital.ro/uichend-premiera-in-romania-o-firma-si-a-luat-roboti-ca-sa-ii-s.html?

Elevii și tehnologia viitorului. La cel mai mare concurs de informatică din București participă 700 de elevi din toată lumea. Un robot umanoid care ar putea fi folosit în televiziune pentru limbajul semnelor, o jucărie inteligentă care îi poate învăța pe cei mici infomatica și o aplicație care să reducă obezitatea în rândul elevilor sunt deja invenții ale unor adolescenţi. Sute de astfel de proiecte din toată lumea au fost prezentate la un concurs de informatică organizat la un liceu din Capitală.

http://stiri.tvr.ro/elevii—i-tehnologia-viitorului–la-cel-mai-mare-concurs-de-informatica-din-bucure–ti-participa-700-de-elevi-din-toata-lumea_831171.html#view

În 2017 au fost colectate şi procesate 138.217.026 de alerte de securitate cibernetică, în creştere cu 25% faţă de anul 2016, care au afectat un număr de 2,89 de milioane adrese IP unice din România, arată un comunicat transmis vineri de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

http://www.go4it.ro/internet/in-2017-289-milioane-de-ip-uri-au-fost-atacate-in-romania-cu-25-mai-multe-decat-in-2016-17212176/

Anchetatorii au descoperit dovezi ale unei “intruziuni dăunătoare” într-un site electoral din Tennessee, SUA, de la un computer din Ucraina în timpul unui atac cibernetic concentrat, care probabil a provocat căderea site-ului în timp ce raporta totalul voturilor la începutul acestei luni. Experții în domeniul securității cibernetice angajați de Knox County pentru a analiza atacul cibernetic de tip “denial of service” au declarat vineri că “un număr suspect de mare de țări străine” a accesat site-ul în timp ce erau raportate voturile pe 1 mai. Această activitate intensă a fost una dintre cauzele probabile ale căderii site-ului, potrivit raportului companiei Sword & Shield Enterprise Security.

https://apnews.com/7760b53be8804b9abf3b49efa6a3099e/Ukraine-computer-involved-in-Tennessee-elections-attack

Conferinţa anuală pentru dezvoltatori Microsoft Build a fost dominată de anunţurile făcute despre Azure IoT şi Edge Computing. Microsoft este pe cale să livreze promisele Inteligent Cloud și Intelligent Edge.

https://www.forbes.com/sites/janakirammsv/2018/05/12/microsoft-starts-to-make-serious-progress-on-the-intelligent-edge-vision/#e83a02d26080

„Situaţia din Grecia este tot mai dramatică. Numărul de migranţi sosiţi la Salonic s-a triplat numai în luna aprilie”, a declarat ministrul de externe al Ungariei, subliniind că, potrivit localnicilor, este pe cale să se ajungă la o situaţie similară celei din 2015. În conformitate cu decizia Curţii Constituţională a Greciei, migranţii care sosesc pe insule au voie să călătorească mai departe şi „cine ştie în ce direcţie vor continua ei să se îndrepte după aceasta”, a declarat vineri şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, în timpul unei reuniuni regionale desfăşurate la Atena, informează MTI.

https://www.flux24.ro/se-anunta-un-nou-val-de-migranti-se-va-repeta-situatia-din-2015/

Ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a respins criticile care i-au fost aduse după ce a solicitat retragerea companiilor germane din Iran. “Iranul este o ameninţare. Doriţi să faceţi afaceri cu o ameninţare?”, a întrebat Grenell într-un interviu pentru cotidianul Bild.

http://www.romania-actualitati.ro/reactie-dura-in-germania-la-solicitarea-facuta-de-noul-ambasador-american-115459

Statele Unite sunt dispuse să acorde ajutor economic Coreei de Nord în schimbul renunţării la armele nucleare, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, citat de Yonhap.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-22443888-mike-pompeo-sua-sunt-gata-ajute-economic-coreea-nord-schimbul-denuclearizarii.htm

La începutul lunii februarie, preşedintele american Donald Trump i-a primit, în Biroul Oval de la Casa Albă, pe opt dizidenţi nord-coreeni. Puţină lume ştie că vizita dizidenţilor nord-coreeni a fost organizată de românul Greg Scărlătoiu, directorul executiv al ‘Committee for Human Rights in North Korea (NRNK)’ din Washington D.C, unul dintre cei mai avizaţi experţi în chestiuni legate de peninsula coreeană. Un excelent cunoscător al situaţiei din regiune, el a explicat pentru ziarul ZigZag Român-Canadian într-un interviu realizat de Adrian Novac, cum a ajuns să fie ‘omul din umbră’ care i-a pus în contact pe dizidenţii nord-coreeni cu preşedintele SUA şi de ce ‘trebuie să avem zero încredere în Kim’.

http://diasporaazi.ro/un-roman-da-consultanta-administratiei-trump-in-problema-coreeana/

Baza din munţi care detectează orice rachetă lansată în lume: centrul e securizat cu uşi de zeci de tone, care-l izolează în cazul unui atac nuclear. Relaţia dintre Coreea de Nord şi Statele Unite a trecut de la ameninţări cu focul şi furia la strângeri de mână şi speranţe de pace. În pofida acestei evoluţii spectaculoase spre detensionare, comandamentul responsabil de apărarea Americii de Nord îşi păstrează prudenţa în privinţa activităţilor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord.

http://adevarul.ro/international/statele-unite/foto-baza-munti-detecteaza-racheta-lansata-lume-centrul-e-securizat-usi-zeci-tone-care-l-izoleaza-cazul-unui-atac-nuclear-1_5af6a628df52022f75e1bbd9/index.html

Comandamentul american de apărare aerospațială (NORAD), organizație comună Canada-SUA însărcinată cu avertizarea asupra amenințărilor venite pe calea cerului, continuă să monitorizeze programul nuclear al Coreei de Nord cu aceeași intensitate pe care a făcut-o când testele cu rachete din Coreea de Nord erau în toi. De fapt, NORAD și directorul Centrului de comandă nordic al SUA, colonelul Travis Morehen, un canadian, declară că organizația primește în fiecare zi trei sau patru rapoarte de informații despre situaţia programului nuclear nord-coreean.

https://edition.cnn.com/2018/05/11/politics/inside-norad-north-korea/index.html

Lumea pe dos şi pacea departe. Vom asista la un război israeliano-iranian de proporţii? Şi se va despărţi Germania definitiv de americani în chestiunea iraniană şi în contenciosul comercial cu Trump? Quo Vadis Europa şi lumea arabă? Va fi mai rău înainte de a fi mai bine. Acum, o parte din scindata lume liberă e ca o broască ţestoasă odihnind pe carapace în speranţa unei salvări miraculoase. Cealaltă apelează la raţiune. Şi se pregăteşte de război.

http://p.dw.com/p/2xX8S

Richard Grenell, ambasadorul Statelor Unite în Germania, a declarat că nu există pericolul izbucnirii unui război comercial între Uniunea Europeană şi Statele Unite, pe fondul deciziei Washingtonului de a creşte tarifele la importurile de oţel şi aluminiu, relatează Deutsch Welle.

http://www.mediafax.ro/externe/ambasador-american-in-cea-mai-puternica-putere-economica-a-europei-incearca-sa-tempereze-conflictul-nu-exista-riscul-izbucnirii-unui-razboi-comercial-cu-sua-17213100

Argentinienii nu mai vor să audă de FMI. Proteste de amploare la Buenos Aires împotriva dorinţei preşedintelui argentinian Mauricio Macri de a contracta un credit de la FMI. Argentina a cunoscut o criză economică dură la finele anilor ’90, iar FMI a admis că a făcut greşeli.

http://www.dw.com/ro/argentinienii-nu-mai-vor-s%C4%83-aud%C4%83-de-fmi/av-43748533

Schimburile comerciale dintre Rusia și Egipt ar putea ajunge până la zece miliarde de dolari în 2018, a declarat vineri președintele Consiliului Afacerilor Ruso-Egiptene de la Camera de Comerț și Industrie a Rusiei, Mihail Orlov. Potrivit lui Orlov, comerțul bilateral dintre Rusia şi Egipt are un potențial de 25 de miliarde de dolari americani. Cu toate acestea, pentru a se obține astfel de indici, Moscova și Cairo trebuie să simplifice procedurile de finanțare reciprocă a proiectelor, să armonizeze standardele fitosanitare și să elimine barierele administrative din sectorul farmaceutic. TASS

http://tass.com/economy/1003944

Două avioane de vânătoare americane au interceptat două bombardiere ruseşti în spaţiul aerian internaţional din apropiere de Alaska, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

http://www.mediafax.ro/externe/doua-bombardiere-rusesti-interceptate-de-avioane-de-vanatoare-americane-in-apropiere-de-alaska-17213057

Războiul dintre Israel şi Fâşia Gaza la nivel de aeromodele. Armata israeliană foloseşte mici avioane telecomandate care au fixate cuţite pe aripile lor care să taie firul prin care sunt ataşate dispozitive incendiare la zmee improvizate de palestinieni în Fâşia Gaza şi trimise în Israel să incendieze câmpurile.

https://www.timesofisrael.com/israel-using-model-airplanes-to-combat-gazas-attack-kites/

Noul lider cubanez Miguel Diaz-Canel l-a găzduit vineri în Havana pe președintele palestinian Mahmoud Abbas și l-a asigurat de sprijinul Cubei pentru crearea unui stat palestinian. “Miguel Diaz-Canel a reiterat sprijinul continuu al Cubei pentru dreptul inalienabil al palestinienilor de a-și forma propriul stat, cu granițele anterioare anului 1967 și Ierusalimul de Est drept capitală”, a declarat presa oficială cubaneză. Cuba a respins, de asemenea, “decizia unilaterală a guvernului SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel și de a-și transfera ambasada la Ierusalim”. Mahmud Abbas a mulțumit Cubei pentru sprijinirea poporului său, potrivit agenției cubaneze.

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5258187,00.html

Manualele de predare în moscheile din Belgia finanțate de Arabia Saudită promovează antisemitismul și fac apel la persecuția homosexualilor, potrivit unui raport al serviciilor belgiene. Textele folosite în moschei, inclusiv în Marea Moschee din Bruxelles, cer ca homosexualii să fie uciși cu pietre sau aruncați de pe clădiri și descriu evreii ca fiind “malefici”, se arată într-un raport al centrului național de monitorizare a terorismului OCAM. Scrierile, folosite pentru pregătirea predicatorilor și a profesorilor de teologie, au fost “inspirați în principal de legea islamică clasică din Evul Mediu”, a afirmat OCAM într-o copie a raportului obținut vineri de AFP.

https://www.afp.com/en/news/826/saudi-financed-belgian-mosques-teach-hatred-jews-gays-report-doc-14s5ah1

Universitatea Harvard a deschis o investigaţie după ce o zvastică a fost găsită pe un panou informativ al şcolii. Oficialii spun că simbolul a fost sub forma unei hârtii prinsă în pioneze şi a fost descoperit de un student joi în una din clădirile de sănătate publică ale universităţii. Purtătorul de cuvânt, Sam Harp, a declarat că hârtia a fost lată de doi sau trei centimetri și a fost scoasă după ce studentul a raportat-o. Departamentul de poliție al Harvard investighează. Școala a spus că nu știe cine este responsabil.

https://www.haaretz.com/us-news/swastika-found-on-harvard-university-bulletin-board-1.6076383

Doi turişti britanici au fost răpiţi, iar un agent de securitate a fost ucis, în timpul unei călătorii în Parcul Naţional Virunga din Republica Democrată Congo, au anunţat autorităţile locale, potrivit site-ului cotidianului Time.

http://www.mediafax.ro/externe/doi-turisti-britanici-au-fost-rapiti-intr-un-parc-natural-din-republica-democrata-congo-17212977

(A luat foc ‘satana’, poate vor învăţa ceva americanii din asta). Un car alegoric sub forma unui dragon în stil ‘punk’, o reprezentare a Maleficent din “Frumoasa Adormită”, ce defila în cadrul Parada Fanteziilor al Festivalului Disney, Regatul Magic, a luat foc vineri după-amiază, 11 Mai.

https://www.clickorlando.com/news/dragon-float-in-disneys-festival-of-fantasy-parade-catches-fire

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

    1. si preotul e cam apucat… Sfanta taină a Botezului trebuie să fie desăvârșită cu pace, cu dragoste… nu ca și cum dai cu bâta-n baltă… Astfel de preoți dau motive antihriștilor să lovească în Biserică

  1. Da, nu stiu cand a rostit si in numele Tatalui amin!, al Fiului … . Nu se aude prea bine. Dar oricum sa rostesti asemenea cuvinte si sa faci in felul asta e o discrepanta prea mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button