X

România va participa la ceremonia de deschidere a ambasadei SUA în Ierusalim

de null

Image result for ambasadei SUA în Ierusalim

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Diplomaţi din România, Ungaria, Cehia şi Austria vor participa duminică seară, la recepţia organizată de ministrul de Externe al Israelului la Ierusalim, unde va fi prezentă şi Ivanka Trump. 

Cotidianul Haaretz scrie că România, Austria, Ungaria şi Cehia au acceptat invitaţia Ministerului israelian de Externe de a participa la ceremonia de deschidere a Ambasadei SUA din Ierusalim, care are loc duminică.

Într-un punct de vedere transmis Știrilor PRO TV, biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din România confirmă faptul că țara noastră este reprezentată la nivel oficial la evenimentul de duminică seara, nu și la ”deschiderea oficială”.

”La recepţia organizată astăzi, 13 mai 2018, de către Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primită o invitaţie de participare.” – se arată în comunicat.

Conform sursei citate, aceasta este lista țărilor care vor fi reprezentate duminică seara la evenimentul delegației SUA:

– Albania, Angola, Austria, Camerun, Congo, Republica Democrată Congo, Coasta de Fildeș, Republica Cehă, Republica Dominicană, El Salvador, Etiopia, Georgia, Guatemala, Honduras, Ungaria, Kenya, Macedonia, Burma, Nigeria, Panama, Peru, Filipine, România, Rwanda, Serbia, Sudanul de Sud, Thailanda, Ucraina, Vietnam, Paraguay, Tanzania și Zambia.

Presa din Israel precizează că majoritatea diplomaţilor europeni vor boicota evenimentul.

Pe de altă parte, ziarul britanic The Telegraph precizează că, intenționat, oficialii SUA nu au invitat la aceste evenimente niciun ambasador european, pentru a evita eventuale situații jenante, care ar putea fi provocate de opoziția față de această decizie de mutare a ambasadei în Ierusalim.

Delegaţia oficială a SUA la aceste ceremonii este condusă de secretarul de stat adjunct John J. Sullivan, iar alături de el vor mai fi prezenți fiica preşedintelui, Ivanka Trump, şi soţul ei, Jared Kushner, secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, şi 12 membri ai Congresului.

Seria de evenimente începe duminică seară cu o recepţie organizată de ministrul israelian de Externe, la care cei mai mulţi dintre ambasadorii statelor UE în Israel au refuzat să participe.

Luni, ceremonia va fi ţinută în Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care va deveni apoi oficial ambasada Statelor Unite, potrivit News.ro.

Întreg cabinetul israelian va participa la recepţie.

Preşedinta partidului Meretz, Tamar Zandberg, a spus că nu va participa.

Benjamin Netanyahu

La Ierusalim va avea loc, înainte de ceremonie, un Marş al Steagurilor, eveniment organizat în centrul oraşului de dreapta religioasă la care vor participa sute de tineri.

David Friedman, ambasadorul american în Israel, a declarat vineri că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a fost luată ca urmare a „intereselor Statelor Unite”.

În discuţia purtată telefonic cu reporterii, Friedman a spus că această mutare va aduce beneficii SUA şi a adăugat că „sunt oameni care sunt mulţumiţi de decizie şi oameni care nu, dar este prea devreme să măsurăm reacţiile”.

„Suntem convinşi că această decizie creează o platformă şi o ocazie de a promova un proces de pace bazat pe realităţi, nu fantezii. Suntem siguri că va genera o mare stabilitate pe termen lung”.

Referitor la reacţia Palestinei, Friedman a susţinut că „palestinienii de decenii resping ideea recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului”, iar asta nu este în niciun fel de ajutor.

Sub conducerea lui Trump, a mai spus el, circumstanţele se schimbă. „Oamenii trebuie să fie de acord”.

Consilier pe probleme de politică externă, Victoria Coates a spus că administraţia analizează raportări privind posibile revolte şi demonstraţii.

Stele Unite intenţionează să mute la Ierusalim şi reşedinţa ambasadorului, a mai spus Friedman, subliniind că reşedinţa sa privată nu face obiectul acestui scop.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Acolo unde este Ungaria trebuie să fim, OBLIGATORIU, și noi !
    SUSPECT, foarte suspect, este faptul că Ungaria a întors armele împotriva Uniunii Europene.Oare DE CE s-o fi răzgândit Ungaria ? Oare CINE o fi făcut-o să-și schimbe părerea ? Oare ce RECOMPENSĂ va primi ea, în condițiile în care Israelul a promis că va fi recunoscător, în mod generos, primelor 10 state ale lumii, care își vor muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim ?
    Eu, ca ardeleancă, cu cât mă gândesc mai mult la această treabă, cu atât mi se pare mai straniu și mai ciudat – cum Ungaria a sărit din ultimele rânduri, în primele rânduri de apărare a statului israelian.
    De aceea, noi trebuie să fim, întotdeauna,cu cel puțin un pas înaintea Ungariei, altfel, cum ea este atât de isteață, o să treacă în fața noastră !

  2. …ca sa fim bubuiti mai bine , de aia …

    ” bre fiul meu se vor bate fiarele intre ele , intelegi …”
    Sfantul Paisie Aghioritul

    MAICA DOMNULUI APARA NE pe toti cei care am iubit aceasta tara numita Romania Cea Adevarata adica Sfanta Gradina Ta
    amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button