X

Bendeac RĂTĂCEȘTE. Crede că l-a găsit pe Dumnezeu în afara ORTODOXIEI la care a RENUNȚAT. DEPRESIA care nu-i da pace, semn că a găsit un Dumnezeu MINCINOS

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Actorul Mihai Bendeac a vorbit pentru prima dată despre problemele pe care le are, dar și despre decizia luată în urmă cu 15 ani, aceea de a renunța la religia ortodoxă.  Bendeac se confruntă cu depresia, o boală care afectează foarte multe persoane din lumea întreagă, şi în special tinerii.

În acest context, actorul a scris un mesaj scandalos pe contul său de Facebook.

„NU sunt ateu!

Din contră… Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață m-a împins la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie. Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unică și incontestabilă constantă). Dar consider, totodată, ORICE formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă.

Și, în urma reacțiilor de după ultimul episod “Băieți de oraș”, consider că decizia mea de acum 15 ani de a renunța la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o “greșeală” a cuiva… Dacă asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad.

Dar… “Divinitatea”, “Creatorul”, “Punctul incipient”, “Karma Lord”-ul meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod. Mi-e milă de voi. Și de teama voastră imaginară vizavi de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune o haită de lupi să ucidă niște copii..

Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă față de orice ființă, în dreptate. Asta e religia mea.

Nu mai caut răspunsul. L-am aflat acum câteva luni. Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boala asta sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă știu. Și mi-am sacrificat totul pentru ea: viață, familie, sănătate. Fă ce iubești până te omoară. Altminteri, mori acum. Noapte bună, copii!” a scris Mihai Bendeac pe contul de Facebook.

De menţionat că doar cu câteva luni în urmă, Mihai Bendeac le-a mărturisit fanilor că a slăbit 8 kilograme.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Înșelarea sa vine din faptul că nu a aflat adevăratul scop al vieții. Cumva, el intuiește că are legătură cu Divinitatea, însă o caută în mod greșit, în afara Bisericii. Iată unde duce lipsa de cateheză. Ca el sunt mulți, căci necunoscând îndeajuns credința în care s-a născut și a fost botezat, ajunge să-și umple golul sufletesc cu un Dumnezeu și o credință falsă. Depresia este un semn că el se află în înșelare, căci Dumnezeul mincinos nu poate umple golul sufletesc și nu poate revela adevăratul scop al vieții, care este mântuirea.

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

  1. Un om plin de el. Arta? El face arta? A fi jegos inseamna a face arta? A fi jegos si a promova jegul?…

  2. În fundul iadului o să ajungă pentru blasfemia sa. Să aibă bunul Dumnezeu mila de sufletul lui necăjit și să-l lumineze

  3. cred ca Bendeac ar trebui rapid sa se lase de anumite prostii. Si cand zic asta nu ma refer la insultele si hulele inimagibile atribuite “divinitatii” cum zice el, ci la altceva. Nu este posibil sa ajungi la asemenea depresii atat de severe daca iti traiesti viata cat de cat in niste parametri normali, naturali, decat daca … nu ai (fi) consumat droguri (oricat de “usoare” ar fi fost acelea). In mod normal nu poti sa ajungi intr-un asemenea hau. Acele droguri de “recreere” sau poate “anti-depresive” iti dau ulterior in sevraj sfasietor din care cu greu pe cale naturala mai poti iesi.

    Ar trebui sa fie mult mai sincer cu sine insusi si mult mai cinstit fata de viata sa, cand se refera la Dumnezeu, daca vrea sa aiba o confruntare cu El. Si apoi sa vorbeasca. Altfel restul ramane decat o ipocrizie. Vrea sa aiba o confruntare pe sleau cu Dumnezeu, insa nu e cinstit, el nu abordeaza deloc in profunzime/”pe sleau” propriile lui ratari sau erori pe care le-a facut in viata. Vrei sa te “lupti” cu Dumnezeu? Intrarmeaza-te cu virtuti, dar pe TOATE fronturile tale, si vei vedea de fapt ce “lupta” ai cu El in planul virtutii, iar la capatul drumului Ii vei saruta mana, si vei zice “multumesc Doamne!”

  4. Un om depresiv vede totul negru, de aceea el il vede pe Dumnezeul crestin in termeni sumbrii. Asa vede lucrurile un depresiv. Vede si albul negru. E de compatimit. As putea spune fara a geresi ca este un posedat. Sa-l lumineze Dumnezeu, saracul.

  5. “Noapte buna copii” suna a emo…Poftim filosofie,neam[ne-am]dus de rapa cu asa fauritori de arta.Unde mai punem scandalurile in care ii lucea fata la lumina lampii,sau a “farurilor “de la mobil.LLLLLL-maniaco-depresiv cu sindrom de schizofrenie piramidala,excese de grandomanie,tentative de suicid si modificari comportamentale deviante…cu mult fata de subiectul de astazi.Un golan pervers ce reclama ca face…ca-arta…

  6. Sa-mi fie cu iertare ca scriu despre lucruri mai presus decat mine. Poate ca ar trebui sa tac si sa-mi vad de pacatele mele. Dar, daca noi vom tacea, pietrele vor striga.

    Mai, Mihai Bendeac, daca vrei sa aduci bucurie cu adevarat, vorbeste-le oamenilor despre Adevaratul Dumnezeu. Dar nu le poti vorbi decat dupa ce tu insuti Il vei fi descoperit.
    Dumnezeu nu ne e dator cu nimic, pentru ca el ne-a facut si ne-a dat tot ce avem. Si nici macar o vrabie nu e uitata inaintea Lui.

    Care e cauza suferintei si a mortii? Neascultarea de Dumnezeu.

    “Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
    Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!”

    La neascultare, s-a adaugat trufia si nebunia de a fi asemenea cu Dumnezeu, dar nu prin ascultare si smerenie:

    “Nu, nu veţi muri!
    Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.

    Iar peste acestea s-a adaugat lipsa de pocainta si transferarea vinei asupra altuia:

    “Zis-a Adam: “Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat”.
    Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: “Pentru ce ai făcut aceasta?” Iar femeia a zis: “Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat”.”

    Dar Dumnezeu n-a lasat fara leac impotriva mortii neamul omenesc, ci insusi Dumnezeu-Fiul a venit printre oameni, “Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.”

    “Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţă veşnică şi la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viaţă.”

    “Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.
    Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.
    Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.”

  7. Parca Mihai Bendeac lansase celebra emisiune TV ” In puii mei”, deosebit de culturală și educativa. in ton cu lumea cea lepădată de Hristos, din ziua de azi. Și el tot îl mai caută pe Dumnezeu.!?

  8. diavolul șoptește în urechile multora care-l ascultă că el nu există și că tot ce fac ei e bine, nu e nici o pedeapsă, nu există iad și nici diavol și îi păcălește că tot ce e interzis e bine și trebuie făcut iar în felul ăsta îi face robi ai patimilor și depresiile sunt la ordinea zilei și alte probleme grave și foarte grave ca aceasta care nu e o problemă mică, e un început de iad.

  9. Cei lipseste chelului?…in afara de chitie?….filozofie pe seama religiei….hai ba.ma lasi?..

  10. Acel duh care l-a scos pe om din Rai, l-a scos si pe Bendeac din Ortodoxie. De fapt, Bendeac seamana foarte bine cu djinn-ul care il inspira, ca “artist”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button