X

Mașina autonomă Uber OBSERVASE pietonul pe care l-a lovit MORTAL. De ce n-a oprit?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritatile au finalizat ancheta privind accidentul in care o femeie a murit lovita de o masina cu pilot automat de la Uber.

Tragicul accident a avut loc in luna martie, in Arizona. Elaine Herzberg a fost lovita mortal de masina Uber in timp ce traversa cu o bicicleta pe sosea.

Incidentul a avut loc noaptea, iar masina era pe pilot automat, desi in spatele volanului se afla si un operator.

Conform anchetei, senzorii masinii au detectat prezenta femeii pe carosabil, dar autoturismul totusi nu a oprit.

Motivul este o setare gresita a programului, prin care masina nu a fost corect invatata cum sa reactioneze atunci cand observa obiecte pe strada, scrie Mashable.

https://youtu.be/ewjgy9aCx_k

Programul prin care functioneaza pilotul automat este invatat sa recunoasca obiecte care sunt “fals pozitive”, adica sunt gunoaie sau resturi, caz in care masina nu opreste.

Asta s-a intamplat in cazul lui Elaine – programul a considerat ca este un obiect “fals pozitiv”, nu un om si prin urmare nu a oprit.

Imediat dupa tragedie, Uber a oprit programul de testare in trafic a masinilor autonome si anunta ca a inceput revizuirea sistemelor de siguranta, dar si o instruirea mai buna a operatorilor de la volan.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button