X

STIRI pe scurt (08.05.2018): Donald Trump, nu va participa la inaugurarea sediului ambasadei din Ierusalim / Cristian Bădiliţă vrea beatificarea Doinei Cornea (greco-catolica) / MONSAT, sistemul de spionat romani în masă fără mandate judecătorești

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu se va deplasa în Israel pentru inaugurarea sediului ambasadei din Ierusalim, a anunţat luni Casa Albă. 

http://www.flux24.ro/trump-nu-va-merge-la-inaugurarea-ambasadei-americane-la-ierusalim/

Cristian Bădiliţă solicită beatificarea Doinei Cornea, greco-catolica: 

http://evz.ro/doina-cornea-sfintilor-catolici.html

ION ANTONESCU, 72 de ani de la parodia unui proces. Condamnat la MOARTE de un chelner de la Capșa

http://evz.ro/ion-antonescu-72-de-ani-de-la-parodia-unui-proces-condamnat-la.html

MONSAT, sistemul de spionaj în masă fără mandate judecătorești. Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, detonează din nou o bombă în spațiul public. Pe pagina sa de pe Facebook, Iliescu acuză CSAT de faptul că a „dat liber la spionaj în masă” fără să mai fie nevoie de mandate de interceptare emise de judecători.

https://www.qmagazine.ro/monsat-sistemul-de-spionaj-in-masa-fara-mandate-judecatoresti/

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat o acuză pe Olivia Steer, celebra activistă antivaccin, de “dezinformare ce poate costa vieţi” după ce aceasta a lansat o nouă teorie conform căreia rujeola nu ar exista de fapt.

http://www.ziare.com/social/legea-vaccinarii/arafat-o-acuza-pe-olivia-steer-de-manipulare-si-dezinformare-dupa-ce-a-zis-ca-rujeola-nu-exista-vedem-cum-mor-copii-1512557

Cireşe din Turcia tratate cu Imazalil şi Thiabendazon, substanţe considerate toxice, însoţite de recomandarea de a nu le fi consumată coaja, sunt puse în vânzare în România. Directorul general în ANPC Paul Anghel reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta ficatul şi rinichii.

https://www.news.ro/social/cirese-turcia-tratate-substante-toxice-insotite-recomandarea-le-consumata-coaja-vandute-hipermarket-paul-anghel-anpc-aminteste-utilizarea-acestor-substante-interzisa-ue-1922403207002018051518098899

Cea mai ruşinoasă groapă de gunoi din Europa, gata să fie folosită în inima munţilor. Localnicii revoltaţi: „Părerea noastră nu contează pentru nimeni“.  Reprezentaţii Consiliului Judeţean Suceava urmează să facă recepţia finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, una dintre cele mai mari aberaţii construite cu bani europeni în ţara noastră, după ce staţia de epurare a fost finalizată. Constructorii au finalizat staţia de epurare a gropii de gunoi, astfel că lucrările au fost terminate. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei. Această recepţie nu este sinonimă cu darea spre folosinţă, deoarece groapa de gunoi nu are operator.

http://adevarul.ro/locale/suceava/foto-cea-mai-rusinoasa-groapa-gunoi-europa-gata-folosita-inima-muntilor-localnicii-revoltati-parerea-nu-conteaza-nimeni-1_5af01bd6df52022f75adb733/index.html

Prăpăd după furtuna violentă de la Piteşti. O ploaie cu piatră a acoperit ieri străzile oraşului cu un strat alb de gheaţă, în numai câteva minute. Vremea rea a creat cele mai multe probleme în cartierul piteştean Gavana, unde sistemul de canalizarea a cedat la câteva minute după ce furtuna s-a instalat. Gospodării distruse de ploaia cu piatra cât oul de prepeliţă, în judeţul Caraş Severin. Mai multe gospodării din oraşul Oraviţa şi din localitatea aparţinătoare Ciclova Montană au fost afectate, duminică seara, în urma precipitaţiilor căzute.

https://observator.tv/eveniment/inundatii-furtuna-grindina-pitesti-252158.html

https://observator.tv/social/furtuna-grindina-oravita-caras-severin-252157.html

Peste 150 de participanţi, oameni de afaceri, persoane de decizie, influente în mediul de business din industrii precum sectorul bancar, asigurări, telecomunicaţii, utilităţi şi administraţie publică, vor participa pe 17 mai la evenimentul GDPR 360 & Automation Experience, ediţia 2018, care va avea loc la Palas Congress Hall din Iaşi.

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2018/05/07/peste-150-de-specialisti-vor-participa-la-conferinta-gdpr-360-automation-experience–103561

Patronii români se confruntă cu cea mai mare criză de angajaţi din ultimii ani. Deşi au posturi libere, nu au cu cine să le ocupe. Cei care îşi caută un loc de muncă au început să fie mai selectivi. Șase din 10 români nu vor doar salarii mari. Sunt atenţi, de exemplu, la reputaţia companiei la care urmează să se angajeze, arată un studiu recent.

http://stiri.tvr.ro/64prc–dintre-romani-verifica-foarte-bine-firma-angajatoare–arata-un-studiu_830954.html#view

ArcelorMittal Galaţi, tot mai aproape de vânzare. Comisia Europeană a aprobat luni tranzacţia prin care grupul ArcelorMittal va achiziţiona Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, precizând însă că această aprobare este condiţionată de “vânzarea unui pachet extins de active” pentru a păstra concurenţa pe piaţa oţelului din Europa în beneficiul consumatorilor şi companiilor, potrivit Reuters. CE: ArcelorMittal trebuie să vândă combinatul din Galați unui cumpărător care să nu-l închidă.

http://www.romania-actualitati.ro/arcelormittal-a-primit-aprobarea-ce-pentru-achizitia-combinatului-ilva-115313

http://www.capital.ro/arcelormittal-galati-tot-mai-aproape-de-vanzare.html

https://www.euractiv.ro/economic/ce-arcelormittal-trebuie-sa-vanda-combinatul-din-galati-unui-cumparator-care-sa-nu-l-inchida-10689

Circa 281.000 de persoane din România declarau în 2017 că vor să muncească, dar nu căutau de lucru sau nu erau disponibile să înceapă lucrul, numărul celor din această categorie fiind în scădere cu 19,5% faţă de anul precedent, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

https://www.news.ro/social/ins-281-000-de-romani-sustineau-in-2017-ca-vor-sa-munceasca-dar-nu-cautau-de-lucru-sau-nu-erau-disponibili-sa-inceapa-lucrul-1922401807002018050918098246

Germania vrea să încurajeze prin lege venirea migranților înalt calificați, pe fondul celui mai acut deficit de forță de muncă din istoria recentă. Germania se confruntă cu un deficit de forţă de muncă specializată, astfel că are nevoie de o lege prin care să reglementeze migraţia în sensul încurajării venirii lucrătorilor calificaţi în sectoarele marcate de acest deficit, a declarat şeful Agenţiei Federale a Forţei de Muncă germane, Detlef Scheele.

http://incont.stirileprotv.ro/international/germania-vrea-sa-incurajeze-prin-lege-venirea-migrantilor-inalt-calificati-pe-fondul-celui-mai-acut-deficit.html

THESSALONIKI, Grecia (AP) – Garda de coastă a Greciei a localizat o barcă de pescuit din lemn cu zeci de migranți la bord care au trimis un apel de urgenta în timp ce naviga la sud de insula Creta.Trei nave ale garzii de coastă și o aeronavă de la agenția europeană de patrulare a frontierelor Frontex au fost trimise in cautarea navei. Barca de aproximativ 20 de metri, transporta aproximativ 45 de persoane si a fost văzută la 25 de kilometri sud de Creta.

https://apnews.com/66ca19154e3b47deb4445178f267f16c

Comitetul Internaţional Auschwitz şi-a exprimat duminică speranţa că o femeie condamnată la închisoare pentru negarea Holocaustului, supranumită ”bunica nazistă”, se va afla în scurt timp în spatele gratiilor după ce nu s-a prezentat săptămâna trecută la penitenciar pentru a-şi începe perioada de detenţie, informează DPA. Ursula Haverbeck, în vârstă de 89 de ani, a fost condamnată în august 2017 după ce a fost acuzată de incitare la ură, în urma declaraţiilor sale potrivit cărora Auschwitz a fost doar un lagăr de muncă, niciodată utilizat pentru exterminare în masă.

https://www.agerpres.ro/mondorama/2018/05/07/autoritatile-germane-o-cauta-pe-bunica-nazista-care-nu-s-a-prezentat-la-inchisoare-pentru-executarea-pedepsei–103181

Fraude de zeci de milioane de euro cu copii-fantomă din România și Bulgaria. Un nou tip de criminalitate dă bătăi de cap autorităților germane: bande organizate escrochează statul german la alocațiile pentru copii. Acestea se folosesc de acte false pentru a profita de sistemul social german.

http://www.dw.com/ro/fraude-de-zeci-de-milioane-de-euro-cu-copii-fantom%C4%83-din-rom%C3%A2nia-%C8%99i-bulgaria/a-43685449

Gina Haspel, candidata propusă de Trump pentru a conduce CIA, s-a declarat dispusă să se retragă, conform a doi oficiali ai administraţiei, din cauza îngrijorărilor că discuţiile despre metode de interogare considerate acte de tortură, program în care ar fi fost implicată, ar afecta reputaţiei ei şi a CIA, scrie The Guardian.

https://www.news.ro/externe/gina-haspel-propunerea-lui-trump-pentru-conducerea-cia-s-a-sa-se-retraga-din-cauza-acuzatiilor-de-tortura-1922404207562018050718098164

Angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au folosit identităţi false pentru a afla informaţii compromiţătoare despre oficiali ai administraţiei Obama care susţineau acordul nuclear cu Iranul, scrie The New Yorker, care relatează că au fost realizate profiluri şi au fost culese date referitoare la Colin Kahl şi Ben Rhodes, consilieri în administraţia Obama. The Observer, a susţinut că Black Cube a fost angajată de consilieri ai preşedintelui Donald Trump pentru a submina acordul cu Iranul.

https://www.news.ro/externe/the-new-yorker-angajati-ai-black-cube-au-folosit-identitati-false-pentru-a-afla-informatii-despre-membri-ai-administratiei-obama-care-sustineau-acordul-nuclear-cu-iranul-1922403307002018050918098192

SUA au oprit finanțarea pentru Căștile Albe, voluntarii care sunt singura șansă a civilor captivi în enclavele rebele din Siria. Departamentul de Stat al SUA a sistat, deocamdată, finanțarea pentru Căștile Albe siriene, echipele de voluntari salvatori care își riscă viața zilnic în prima linie a războiului.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua-au-oprit-finantarea-pentru-castile-albe-voluntarii-care-sunt-singura-sansa-a-civilor-captivi-in-enclavele-rebele-din-siria-924978

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, a depășit luni pragul de 70 de dolari/baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014. Aceasta evoluție este determinata de criza economică din Venezuela și temerile privind posibila retragere a SUA din acordul atomic cu Iranul.

http://www.ziare.com/economie/petrol/pretul-petrolului-la-cel-mai-mare-nivel-din-ultimii-ani-1512579

România nu va mai avea nevoie de importurile de gaze din Federaţia Rusă, după ce va începe extracţia din Marea Neagră, iar ţara noastră ar putea urca pe primul loc în topul ţărilor europene cu cea mai mică dependenţă de importurile de energie, a declarat, luni, Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul Deloitte, în cadrul unei conferinţe de presă.

http://www.business24.ro/preturi/pret-petrol/nicolescu-deloitte-romania-nu-va-mai-importa-gaze-de-la-rusi-dupa-ce-va-incepe-productia-din-marea-neagra-1594460?utm_source=business24.ro-Cross&utm_medium=Romania+nu+va+mai+importa+gaze+de+la+rusi%2C+dupa+ce+

Apărarea antiaeriană saudită a interceptat în noaptea de duminică spre luni două rachete balistice trase de rebelii houthi din Yemen spre sudul regatului, a anunţat coaliţia condusă de Riad ce intervine militar în Yemen, informează AFP.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/07/arabia-saudita-a-interceptat-doua-rachete-trase-din-yemen-coalitie–103200

Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat luni palatul prezidenţial din centrul capitalei Yemenului, Sanaa, controlată de rebelii houthi, provocând moartea a şase persoane, a informat agenţia de ştiri SABA controlată de rebeli, relatează Reuters.

http://www.romania-actualitati.ro/palatul-prezidential-din-yemen-a-fost-bombardat-115316

https://apnews.com/fe1a42de582542aa96cc5d9f51964660

Arabia Saudită va lansa în septembrie trenurile de mare viteză dintre Mecca și Medina.

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22433448-video-arabia-saudita-lansa-septembrie-trenurile-mare-viteza-dintre-mecca-medina.htm

Hezbollah şi aliaţii săi au câştigat peste jumătate din mandate în Parlamentului libanez. Premierul libanez Saad Hariri a anunţat luni că mişcarea sa a pierdut o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlament, la o zi după primele alegeri legislative organizate în această ţară în aproape un deceniu, relatează AFP.

http://adevarul.ro/international/in-lume/hezbollah-aliatii-castigat-jumatate-mandate-parlamentului-libanez-1_5af014d4df52022f75ad8298/index.html

https://www.news.ro/externe/curentul-viitorului-miscarea-premierului-libanez-a-pierdut-o-treime-din-mandate-in-noul-parlament-anunta-hariri-1922405807002018051818099281

Cel puţin trei indicatoare rutiere cu ‘Ambasada SUA’ au fost instalate luni la Ierusalim, înainte de deschiderea de săptămâna viitoare a misiunii diplomatice americane în acest oraş, relatează Reuters.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/07/israel-au-aparut-primele-indicatoare-cu-ambasada-sua-in-ierusalim–103287

Israelul este determinat să împiedice fortificarea militară iraniană în Siria, chiar şi cu preţul unei confruntări directe – a declarat premierul Benjamin Netanyahu, înaintea întrevederii de miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin. Netanyahu a spus că toate întrevederile cu Putin sunt importante pentru securitatea Israelului şi pentru coordonarea cu forţele ruse care operează în Siria.

http://www.romania-actualitati.ro/israelul-determinat-sa-impiedice-fortificarea-militara-iraniana-in-siria-115309

Reactoarele nucleare învechite ale Regatului Unit și-au “atins limita de prag”. Operatorul centralei nucleare EDF Energy speră să repornească reactorul pe care trebuie să-l închidă din cauza unor fisuri noi. Experții au avertizat împotriva extinderii vieții reactoarelor vechi, spunând că operatorii “se joacă cu siguranța publică”.

http://www.dw.com/en/uks-aging-nuclear-reactors-have-reached-threshold-limit/a-43675247?maca=en-RSS_en_F

Peste 1.000 de persoane ţinute captive în Nigeria de gruparea teroristă Boko Haram au fost salvate, potrivit armatei nigeriene citate de agenţia dpa. Dintre cei eliberaţi, majoritatea erau femei, copii şi tineri care au fost forţaţi să lupte alături de Boko Haram, a precizat luni purtătorul de cuvânt al armatei, Texas Chukwu.

http://www.romania-actualitati.ro/nigeria-peste-1000-persoane-tinute-captive-de-boko-haram-au-fost-eliberate-115324

Melania Trump a lansat campania de conștientizare “BE BEST” (Fii cel mai bun) pentru copii. Prima doamnă a SUA, a spus că se va concentra pe bunăstarea copiilor, scopul campaniei fiind acela de a sensibiliza publicul şi de a încuraja părinții și adulții să-i învețe pe copii cum să fie cetățeni buni, cum să le fie lor bine, să nu fie agresivi în şcoli, sau în altă parte, ori cu alţi utilizatori pe internet şi să stea departe de droguri și abuzul de opiacee.

http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/politics/ct-melania-trump-be-best-initiative-20180507-story.html

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button