X

Preotul Calistrat Chifan promoveaza ecumenismul perfect. Iata, de exemplu, ce spune despre casatorii

de null

Ecumenistii lucreaza, nu pierd timp pretios. Vizionati va rugam incepand cu minutul 44:40.

https://www.youtube.com/watch?v=F-ccaHkXCHU

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este vorba despre preotul Calistrat Chifan, despre care am mai scris. Intr-o conferinta din 2016, se lauda ca are pasaport biometric, card de sanatate, ca ii va lasa sa-i puna si cip pe mana stanga si explica ca Parintele Justin Parvu a fost influentat de … neoprotestanti in lupta s-a anti cip:

 

https://www.facebook.com/pcalistrat/videos/686016114873699/

 

Cititi va rugam si:

EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de bune sunt cipurile

Desi odinioara era foarte prezent la Manastirea Petru Voda, ieromonahul Calistrat Chifan, cunoscut ca parintele Calistrat de la Barnova, s-a indepartat de Parintele Justin Parvu, ajungand de cativa ani sa zica exact contrariul a ce propovaduia marele duhovnic:

TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos de sub caterisire, dupa care ACTIVIST PRO CIP – eGuvernare – internetul obiectelor – eliminarea banilor cash …

Asadar, revenind la interviul BZI, incepand cu minutul 44:40, acesta zice:

 

Nu as avea de comentat si nici nu m-as baga sa comentez legat de cununia strict romano catolica sau cununia islamica, care-i treaba lor ce fac in religia lor, sau cununia budista sau cununia greco catolica sau reformata. Ii priveste direct si personal cum trateaza ei taina si esenta ei.

In Biserica Crestin Ortodoxa, atat mirele si mireasa obligatoriu trebuie sa fie crestin ortodocsi. Eu le-am si spus-o, mi-am luat ca o marja de aparare la acest capitol, ca intalnim foarte des lucrul acesta, imi spune “Parinte, as vrea sa va intrebam ceva, dar sa nu va suparati.” “Nu ma supar, dar sa nu va suparati dumneavoastra de raspunsul meu.”

Si ma intreaba asa: “Daca prietenul meu e de alta religie, ne-am putea cununa la Biserica Ortodoxa?”

“Da, zic, intr-un singur chip. El sa vina la religia dumitale. Daca te iubeste cu adevarat, sa faca acest pas pentru tine”

“Parinte, asta niciodata!”

“Daca niciodata, [zice preotul Calistrat] exista o a doua varianta. Daca il iubesti cu adevarat, si Scriptura spune femeia sa-si urmeze pe barbatul sau, poftim dumneata frumos in religia lui.”

“Eu nu ma las de religia ortodoxa.”

“Hm, zic, aici am incurcat itele, pentru ca dintr-un cal si un magar n-o sa poate sa iasa armasar. Sigur va iesi o corcitura. Asa ca din momentul de fata va las pe dumneavoastra sa decideti problema dragostei. N-o aruncati in ograda Bisericii Ortodoxe, ca nu poate Biserica sa rezolve probleme de dragoste. Biserica se ocupa strict cu probleme spirituale si de dogma. Si daca te duci la spital si-ti spune ca-ti trebuie buletinul ca sa te internezi, cuponul de pensie daca esti pensionar, trimiterea de la medic daca esti cetatean si ai medic de familie, asa este si aici: se cere sa respecti credinta in care te-ai nascut, se cere sa respecti dogma in care te-au crescut parintii tai si te-au botezat. Mai departe discutam, daca lucrurile astea nu se potrivesc, mai departe, poti sa-ti rezolvi problema prin metoda compromisului, incercand sa traiesti doar cu o cununie civila care-i un act de drept roman ce tine de dreptul juridic de a avea proprietate asupra copiilor, asupra casei, asupra bunurilor, si cand sotul tau se va converti sau te vei converti tu, veti lua o cale. Deci nu pot eu sa hotarasc acest lucru.”

 

Intr-adevar, nu e voie cu casatorii mixte. Doar ca motivul invocat de preotul Calistrat Chifan nu este corect. De fapt nimic nu este corect din ceea ce mai spune pe aceasta tema, caci se incadreaza in ecumenismul perfect.

Fratilor, multi dintre cei ce se declara antiecumenisti nu inteleg cum functioneaza acesta si unde vrea sa duca omenirea. Majoritatea considera ca ecumenismul reprezinta momentul in care papa de la Vatican ar deveni un soi de sef al Bisericii Ortodoxe. Sau momentul “potirului comun”, adica momentul cand ortodocsii si catolicii se vor impartasi la gramada.

Ei bine, nu asta inseamna. Intr-adevar, sunt cazuri in care “potirul comun” deja se aplica pe ici pe colo, insa doctrina ecumenismului este cu totul alta si este strict legata de pregatirea venirii antihristului. Si ne-o explica foarte clar Consiliul Mondial al Bisericilor, doar ca putin pricep.

Ecumenismul este o unitate in diversitate, adica postuleaza existenta mai multor biserici, ce impreuna cu toate religiile si cultele de pe Pamant, isi duc credinciosii la acelasi Dumnezeu, doar ca pe cai diferite. Si fiecare astfel de biserica sau religie sau cult poate sa ramana in ale sale sau se se uneasca de comun acord in “potire comune”, dar obligatoriu nu au voie sa se critice intre ele si niciuna nu are dreptul de a se declara singura credinta ce isi indruma credinciosii pe calea mantuirii si, cu atat mai putin, niciuna nu are dreptul sa declare ca celelalte isi duc credinciosii in iad. Acesta este ecumenismul perfect. Si aici se incadreaza perfect discursul preotului Calistrat Chifan …

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Păcat că a luat-o pe acest drum. „Cine va dori să-și salveze sufletul, acela și-l va pierde”. Cam asta face acum, după cele arătate aici, părintele Chifan de la Bârnova. Nu-i un exemplu bun de urmat. Să ne ferească Hristos de o astfel de trăire. Doamne ajută !

  2. Nene,
    Esti om batran. Esti preot. Esti calugar. Fii si serios si asculta de Biserica, invata ce intotdeauna a invatat Biserica lui Hristos. Lasa prostiile si tampeniile acestea demonice, prin care creezi confuzie in mintile oamenilor. Nu mai produce sminteala, ca te va ajunge pedeapsa lui Dumnezeu. Atat iti spun

    1. Părinte înseamnă că putem merge la Bisericile unde se promovează ecumenismul, CIPUL, actele biometrice, 5 G nu? Am fost de Rusalii la o Biserică unde majiritatea aveau mască de parcă nu ar vrea să fie văzuți de Hristos, de parcă ar fi un bal al sclavilor! Bine a spus Părintele Macarie: v-au pus botniță!

      Doarme ajută!

  3. nu vreau sa ma fac aparatorul pr. Calistrat pentru că el (ca noi toti, de altfel) are minusurile lui, insa interpretarea dvs la raspunsul său vis a vis de casatoriile mixte este una cum nu se poate mai tendentioasa si lipsită de fundament. nu cred ca, vreo clipa măcar, părintele a recunoscut ca vreuna din religiile sau confesiunile mentionate ar fi mantuitoare ori detinatoare a Adevarului mantuitor de credinta, ci doar a lasat libertate acelei persoane de a alege dupa bunul plac cum va vietui cu acel barbat subliniind fare echivoc randuiala Bisericii.
    scopul preotului nu este de a arata credinciosilor ca sunt draci peste tot (in toate religiile si in toate confesiunile eretice asa zise crestine), ci de A-L ARATA PE HRISTOS si a-l călăuzi la Hristos Care nu se afla nicăieri decât acolo unde este drepta credintă dar si trăirea ei.
    Iertare!

    1. Si ii era greu sa zica ca acea ortodoxa care se casatoreste cu un musulman isi pierde mantuirea? Sau ca acea cununie mixta nu este valida? In Ortodoxie lucrurile sunt clare, nu merge ca iti poti urma sotul, din “dragoste” la nuș ce ratacire. Preotul Chifan trebuia sa aminteasca de cuvintele marelui duhovnic Arsenie Papacioc: Dragostea se bucura numai de Adevar! Altfel nu e dragoste! Dar preotul Chifan vede intunericul din alte religii ca pe ceva nou, necunoscut ce iti ia ceva timp sa te obisnuiesti, iar nu ca pe ceva ce iti anuleaza mantuirea. A vorbit foarte politic, asa cum se face la adunarile ecumeniste.

    2. Va sustin. Intr o preodca de a sa,, parintele spune ca toate religiile ajuta din punct de vedere moral, insa afirma ca numai ortodoxia are pe Dumnezeu adevărat.

  4. Anatema dată de sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara
    granițelor ECUMENISMULUI în 1983
    Ecumenismul a fost anatemizat de către un sinod canonic
    ortodox (ROCOR). Întrunirea din Creta cade sub anatemele
    acestui sinod care a condamnat „teoria ramificațiilor”. (CMB)
    Dintre personalităţile cele mai de seamă care au strălucit în
    Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Graniţelor (prescurtat în
    engleză ROCOR – Russian Orthodox Church Outside Russia sau
    ROCA – Russian Orthodox Church Abroad) mai cunoscuţi nouă
    sunt: părintele Mihail Pomazanski , strălucit teolog,
    arhiepiscopul Averchie de Jordanville, episcop cu viaţa sfântă,
    Sfântul Serafim Rose, Sfântul Ioan Maximovici.

    “ANATEMA – Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că
    Biserica Sa este împărţită în aşa-zise ”ramuri” ce se deosebesc
    în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip
    văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate ”ramurile” – sectele,
    denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur
    trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale
    ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile
    pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în
    comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce
    susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub
    pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor
    despărţiţi, ANATEMA!

  5. Sfintii parinti aratau si calauzeau la Hristos…asa este…numai ca iti arata in aceeasi masura, ca tot ce este inafara ortodoxiei este de la diavol!
    Nu iti lasa nici cea mai mica indoiala in privinta asta!…asta nu inseamna ca erau “obsedati” de diavolii din afara ortodoxiei!
    Asa cum a spus si ortodoxinfo..ii era greu sa ii spuna ca isi pierde mantuirea daca face lucrul asta? …ca pana la urma asta este cel mai mare pericol pt un crestin..sa-L ai pe Dumnezeu…si sa Il pierzi , in cazul de fata pt “dragostea” unui om, care din punct de vedere duhovnicesc este in intuneric.
    De ce sa nu stie crestinul si acest “amanunt”?!……
    Limbajul sfintilor parinti lamurea orice om care era deschis spre adevar, indiferent de statutul lui…..fiind unul simplu si la obiect….dar acum se prefera unul politic..ecumenist…ca nu cumva sa arati neghina…ci sa vezi numai lucrurile “bune”!

  6. Am o intrebare in legatura cu botezul.La ora actuala sunt preoti care nu mai fac botezul prin treita afundare sunt unii care fac botezul prin turnare ,cum ar trebui sa procedeze Nasul copilului daca fara sa isi fi dat seama sau din nestiinta copilul nu a fost botezat corect,este valabil acel botez ?

    1. Nasul copilului trebuie sa fie atent la aceste detalii inaintea botezului, sa vb cu preotul despre treita afundare si sa se asigure ca totul este conform traditiei ortodoxe…nu ca ar fi Nasul mai “destept” ca preotul, dar vedem bine ce se intampla!…iar daca preotul respectiv nu face botezul prin treita afundare sau are in obicei de a scurta sau adauga ceva la Taina Sfantului Botez, sa mearga la un alt preot…cu frica de Dumnezeu…dar toate astea cu ceva timp ( zile , sapt) inaintea botezului, sa aiba timp sa caute , in cazul in care se iveste problema de mai sus…si asa evita “surprizele” de la fata locului!
      Iar daca Nasul din nestiinta a omis lucrul asta…sa caute un preot care respecta Sfanta Traditie…ca inca mai sunt cu ajutorul lui Dumnezeu…si sa-i spuna ce are pe suflet…. daca esti sincer si-ti recunosti neputinta…prin preot, iti vb insusi Dumnezeu.
      Dar ca sa eviti pe viitor situatii de genul asta, trebuie mers mai intai la duhovnic..si dupa aia restul.
      Sinceritatea si dorinta de adevar… intr-un mod cat mai simplu , vazandu-le Dumnezeu, il vor calauzii la duhovnicul potrivit.

  7. Numai Bunul Dumnezeu cunoaste inima omului si intentia lui. Cuvintele pot fi interpretabile.In nebunia in care traim, e posibil, ca parintele Calistrat sa nu doreasca sa provoace tornade in sufletul mirenilor.
    Alt aspect ar fi sa fim atenti la liderii crestini ortodocsi. Acestia ar putea fi inlocuiti cu clone..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button