X

FEREASTRA OVERTON pentru EUTANASIE: Cazurile Alfie Evans, Charlie Gard si Vincent Lambert sunt doar deschizatoare de drum – Judecatorii vor decide cine traieste si cine moare

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cazul micutului britanic de nici doi ani Alfie Evans, grav bolnav, a miscat o lume intreaga. Contrar dorintei parintilor si multora dintre cei care au privit de pe margine tragedia copilului, acesta a fost deconectat de la aparate sambata dimineata, printr-o hotarare judecatoreasca. Tot mai multe tari si state americane adopta insa, in ultimii ani, aceasta masura legala a eutanasiei.
Moartea baietelului care ar fi implinit doi ani pe 9 mai a fost deplansa chiar si de Papa Francisc, care s-a declarat “profund miscat de moartea micului Alfie”, relateaza BBC.
“Astazi ma rog in special pentru parintii sai, fie ca Dumnezeu Tatal sa-l primeasca in imbratisarea Sa tandra”, mai scrie pe contul de Twitter al Papei Francisc.
De altfel, acesta lansase un apel pentru ca baiatul sa nu fie deconectat de la aparate si sa i se ofere in continuare o sansa la viata.
Baietelul din Merseyside, Liverpool, fusese internat in spital inca de la 6 luni, suferind de o boala neurologica degenerativa rara, care insa nu fusese diagnosticata definitiv de medici. Alfie a intrat in centrul unei dispute intre parintii sai si medici, care nu au cazut de acord privind mentinerea corpului conectat la aparate.
S-a ajuns astfel la o scurta batalie in instanta, inceputa in decembrie 2017 la Inalta Curte, iar reprezentantii spitalului pentru copii Alder Hey au sustinut ca nu este in interesul copilului continuarea unei astfel de situatii. Pana la urma, spitalul a avut castig de cauza in instante, o decizie stipuland astfel definitiv deconectarea de la aparate, in ciuda tuturor protestelor si apelurilor internationale.
Intr-o incercare de a-l salva, Guvernul italian i-a oferit cetatenia, pentru ca acesta sa poata fi transferat in Italia, unde ar fi urmat sa se incerce un tratament pentru boala sa. Medicii britanici au stabilit insa fara echivoc ca nu exista niciun tratament.
In cele din urma, copilul a fost deconectat de la aparate, luni, continuand sa respire natural, de multe ori resuscitat de parintii sai, insa a murit, sambata dimineata.
Hawaii, al saselea stat american care aproba eutanasia
In timp ce micutul Alfie isi traia ultimele zile, dupa deconectarea de la aparate, Hawaii a devenit al saselea stat american in care medicilor li se permite legal sa administreze medicatie letala unor pacienti aflati intr-o stare terminala.
The Economist remarca astfel ca miscarea de sustinere a mortii asistate castiga teren in America, inclusiv sinuciderea asistata. Oregon a fost primul stat, in 1997, care a permis, legal, o astfel de masura, urmat de California, Washington, Vermont si Colorado.
Si, desi in anul 2017 au fost 27 de state in care s-a dezbatut eutanasia, legiuitorii din 24 de state iau in considerare adoptarea acestei masuri care a fost permisa pana in 2008 doar in Oregon. Canada, Belgia, Olanda, Elvetia, Luxemburg si Columbia sunt tarile unde de asemenea eutanasia este legala, precum si in statul australian Victoria.

Cine trebuie sa ia decizia si cat de etica este aceasta masura?
Una dintre dilemele in cazul lui Alfie a fost daca doctorii sunt persoanele potrivite sa decida daca deconectarea de la aparate este “spre binele” unui copil aflat intr-o stare terminala. Unul dintre argumentele prezentate de parintii sai a fost ca ei ar trebui sa fie cei care sa decida ce este mai bine pentru fiul lor.
Legea britanica lasa insa loc de interpretari. Children’s Act, din 1989, arata ca atunci cand un copil risca sa fie ranit sau sa i se faca rau, statul poate si trebuie sa intervina. Asta inseamna ca drepturile statului nu sunt depline.
Medicul Guy Micco, director al UC Berkeley-UCSF Joint Medical Program, din Statele Unite, sustinea, in urma cu doi ani, ca, din punct de vedere al eticii medicale, el nu se poate decide, subliniind ca “sunt argumente puternice de ambele parti”. Cu toate acestea, Micco a precizat ca a votat in favoarea sinuciderii asistate in statul California, in anul 1992, scrie Berkley Wellnes.
De asemenea, in lucrarea “Etica sinuciderii asistate”, postata in februarie 2003, pe Nursing Times, se nota ca “societatea recunoaste si accepta acum ca viata umana are un sfarsit natural si, ca atare, nu ar trebui sa fie conservata doar pentru ca exista un tratament”.
“In centrul dezbaterii privind alegerea de a pune capat vietii este recunoasterea ca nu toate persoanele pot fi vindecate si ca nu toate suferintele pot fi usurate. (…) Este important de constientizat ca prevederile ingrijirii medicale se extind tuturor fazelor vietii unui pacient, inclusiv moartea sa”, se arata in concluziile studiului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

E treaba cu:

Fereastra OVERTON sau cum prin inginerie sociala se ajunge de la “ilegal – de neacceptat” la “legal – interzis de criticat”

Adica schema asta cu fereastra se aplica si in cazul eutanasiei.

Va amintiti de personajul asta?

E MAI RAU DECAT STIAM. Ascultati ce zice evreul PETER SINGER la TVR …

EMBLEMATIC: Evreul PETER SINGER va primi titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității București joi, de INALTAREA DOMNULUI. Este un activist al UCIDERII COPIILOR DUPA NASTERE, al ZOOFILIEI si al EXPERIMENTELOR PE BOLNAVI PSIHICI …

Puneti in ecuatie si alte doua cazuri:

Marea Britanie si Uniunea Europeana: UCIDETI-L PE CHARLIE GARD 

OMORATI-L PE LAMBERT. Sau cum SISTEMUL se tot straduie sa ucida un francez (in ciuda opozitiei familiei) prin infometare si insetare. Prin acest PRECEDENT vor putea fi exterminati si cei ce nu sunt in “moarte cerebrala” si nu sunt legati la aparate dar sunt insuficient de lucizi pentru a se opune. CINE URMEAZA PE LISTA?

Unde credeti ca se va ajunge?

Iata si ce scria pe tema asta Adrian Pătruşcă, in excelentul sau articol Salvați balenele albastre, dar omorâți copiii! postat pe EVZ:

 

Modelul de societate către care ne îndreptăm este unul de cea mai pură esență totalitară, în care statul dobândește drept de viață și de moarte asupra supușilor. 

Ba se ambiționează să le controleze și gândurile. Să le modeleze în conformitate cu matrița reprezentată de Corectitudinea Politică. Or, pentru a impune un asemenea plan demn de Orwell, controlul asupra copiilor capătă un rol primordial. 

De aceea, statul face totul pentru a-i scoate de sub tutela părinților. Ba chiar îi determină pe aceștia să-și abandoneze singuri progeniturile.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Dupa eutanasia lui Alfie, ieri, David Goodall, un om de stiinta australian de 104 ani si care a lucrat in universitate pana la 102 ani, a facut public faptul ca se duce in Elvetia sa se eutanasieze, pt ca e prea batran si, in ciuda faptului ca nu sufera de nici o boala, vrea sa moara pt ca… regreta ca a trait prea mult … ” Regret profund faptul că am ajuns la aceasta vârsta “, a declarat specialistul în ecologie la televiziunea ABC de ziua lui de naștere, de la începutul lunii aprilie.” Nu sunt fericit. Vreau să mor. Sa mori nu este deloc trist. Ceea ce este trist, e faptul ca sunt împiedicat să fac acest lucru. Sentimentul meu este că o persoană în vârstă ca mine, trebuie să poată beneficia de toate drepturile pe care le are în calitate de cetățean, inclusiv dreptul la ajutor în caz de sinucidere.”
    http://www.lefigaro.fr/…/97001-20180430FILWWW00038…
    Nu este nici primul nici ultimul, care alege eutanasia. Asistam la un fel de spectacol. Opinia publica se formeaza si se modeleaza cu ajutorul mass mediei si cu informatiile care ni se servesc pe tava. Ni s-a aratat ca nimeni nu se opune statului si multi au fost de acord cu asta. Pasul urmator si firesc este sa se vorbeasca tot mai deschis si natural despre eutanasie. Uite ca apare imediat un prof universitar care ne explica ca nu are rost sa traiesti atat de mult. Explica clar de ce si cum.. Orice stire aparuta pe canalele oficiale este formatoare de opinii. Suntem educati si re-educati zilnic. Clinicele unde se va practica eutanasia se vor inmulti si totul va deveni banal, oamenii incept deja sa se obisnuiasca si sa accepte eutanasia ca pe ceva normal.

  2. “De aceea, statul face totul pentru a-i scoate de sub tutela părinților. Ba chiar îi determină pe aceștia să-și abandoneze singuri progeniturile.”

    Asta ca sa intelegem mai bine de ce salariile parintilor si alocatiile copiilor sunt de cel putin 3 ori mai mici decat limita de decenta.

    Limita de decenta, din punctul meu de vedere, cand ne referim la bani, este suma minima necesara unei familii pentru strictul necesar de supravietuire si care trebuie sa acopere: hrana + utilitati + consumabile casnice de igiena + eventuale elemenete de vestimentatie necesare anotimpului in curs.

    Dupa un calcul efectiv a posteriori facut de mine personal, o familie la oras, sot, sotie si un copil, care locuiesc in proprietatea lor si nu in chirie, avand si un vehicul in dotare, au nevoie de minim 153 de lei pe zi.

    Cati romani merg la interviu in vederea angajarii, cu calculul facut de acasa, pentru a putea sa-si negocieze salarul in mod onest?

    Majoritatea, merg acolo cu disperare si cu gandul de a lucra, nu conteaza pentru cat.

    Si cand aceasta stare de fapt dureaza cu zecile de ani si se acutizeaza pe zi ce trece, inseamna ca sistemul e gandit in acest fel, de a mentine in mod premeditat lumea in saracie si lipsuri.

    Un om cu mintea ocupata in permanenta cu grija zilei de maine, nu se va putea ridica niciodata deasupra copacilor, ca sa vada padurea in intregul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button