X

Iohannis îi cere demisia lui Dăncilă

de null
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.  Decizia vine la scurt timp după ce prim-ministrul Dăncilă a anulat întâlnirea de la Palatul Cotroceni.

“Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie – doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru a României”, a spus Iohannis.

 

“Doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru. Săptămâna trecută, în Guvern, s-a discutat un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greşeală. Trebuia să fie consultat preşedintele şi nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile CCR se statuează şi se ştie că e nevoie, în interesul României, de o consultare innstituţională între premier şi preşedinte. E nevoie ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost înţelese de doamna Dăncilă.

Pe 29 ianuarie 2018 Dăncilă spunea că jură să-şi dăruiască toată puterea şi priceperea, să respecte concstituţia, suveranitatea, independenţa României. E jurământul pe care îl depunem noi cei cu demnităţi publice. Asta înseamnă că se respectă Constituţia, dar şi principiul colaborării loiale. Toate acestea se respectă în interesul României şi al Românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid”, a acuzat Iohannis.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Image result for iohannis dancila

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button