X

“Iohannis antisemit”!!! Controversa mutării ambasadei României la Ierusalim naște acuze neașteptate

de null

Image result for iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacău, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este plină de ciudăţenii, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată. 

”Despre domnul Dragnea s-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns. Nu ştiu care sunt dedesubturile. Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evrei”, a comentat preşedintele Iohannis.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După numai câteva ore, președintele a revenit cu precizări și și-a prezentat scuzele pentru cuvântul ”evrei”.

”Să fiu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și toată lumea știe că relațiile bilaterale sunt excelente între România și Israel de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici. În afirmația mea, cu siguranță, nu am folosit noțiuni peiorative. Dacă, totuși, cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia, iar declarația nu a fost declarație, ci o întrebare retorică. Și, atât cât am spus, atât am vrut să spun.

Și eu m-am întrebat, când s-a lăudat președintele Camerei Deputaților la televizor că a rezolvat problema Ambasadei, în ce calitate a rezolvat această chestiune și cum s-a gândit să intre în această dezbatere. Fiindcă vizita aceluiași personaj nu a fost anunțată, mediatizată, și eu mi-am pus întrebarea, cum și alți politicieni și-au pus întrebarea, ok, dacă s-a dus acolo și nu tim nimic, ce înțelegeri vor putea să facă? În niciun caz acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești sau statul israelian cu care avem relații dintre cele mai bune. Întrebarea mi-am pus-o fiindcă o persoană din România, recte președintele Camerei Deputaților, s-a deplasat acolo pentru nu știm ce, se întâlnește nu știm cu cine și nici nu știm ce înțelegeri vor face. Dacă ar fi mers în mod transparent, dacă ar fi existat declarații politice ca să înțelegm și noi ce face acolo am știi și noi mai bine și înțelegerile nu ar mai fi secrete. Eu nu văd nicio problemă cu Israelul. Eu m-am zbătut pentru această relație. Nu avem o problemă bilaterală. Nu știu ce vrea Liviu Dragnea, încearcă să câștige capital electoral, recunoaștere internațională, e greu de înțeles cum a ajuns să vehiculeze o astfel de temă, o temă falsă.”, a spus Klaus Iohannis.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/1843908922298430/

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Pai si nu sint evrei aia de acolo, sau sint tigani, ori sirieni?
    Este adevarat ca denumirea de “evrei” s-a incetatenit in timp ca fiind data unui neam care a trait din speculatii financiare si furaciuni obscure, dar asta nu e vina nimanui ci doar a lor. Adevarul doare si supara. Pe mine unu daca m-ar numi roman ,m-as simti mindru si nicidecum jignit, chiar daca mumele de roman nu este intotdeuna asimilat cu lucruri foare bune, dar asta e.
    Evreii sint un neam blestemat si-si duc cu ei blestemul deicidului generatie cu generatie, persistind in mindria luciferica ce-i caracterizeaza, iar acest blestem a fost rostit chiar de ei pe Golgota.
    Cit priveste pe mascariciul de Dragnea….e simplu: s-a dus sa pupe poala stapinului care i-a promis ca nu-l va baga la racoare daca v-a recunoaste capitala israelului la ierusalim, adica o vinde si pe masa daca obtine ceva.
    Asa a lucrat evreul de-a lungul secolelor si asa a lucrat si tradatorul marunt de neam si tara, mina in mina unul cu celalalt.
    Prostalaul de Dragnea nu stie si nici nu vrea sa stie de ce tin mortis evreii sa fie mutata capitala la Ierusalim, dar el are treburi mai importante.
    ….Si se mai si declara “mare crestin”, care cica o sa scoata in strada 1 000 000 de romani.
    Iude peste Iude.

  2. Toata chestia asta e o tampenia. Pana una-alta, Iohannis e presedintele Romaniei, Dragnea e seful de facto al Guvernului Romaniei si se cearta intre ei. Pentru ce? Pentru niste interese straine. Nu e normal.
    In alta ordine de idei, s-au ofuscat fiindca au fost numiti “evrei”? Pai si cum sa le zicem, “jidani”?

    1. se pare ca indiferent de context, cuvantul “evreu” este cu sens peiorativ, daca e pronuntat de un non-evreu… ori ne trebuie vreun permis pentru a folosi acest cuvant? cred ca e mai potrivit jidov sau jidan, ca sa nu se mai supere

  3. In toata povestea asta cred ca noi, ca stat trebuie sa urmarim 2 aspecte: apararea credintei si interesele nationale ale Romaniei. Daca printr-un gest de bunavointa (acela al mutarii ambasadei) vom reusi sa-i apropiem pe evrei de Hristos si/sau am putea obtine mai multe drepturi pentru comunitatea crestina din Ierusalim si din Israel in general, eventual si pentru comunitatea romaneasca, consider ca mutarea ambasadei ar fi o idee buna. Daca nu, atunci ne mai gandim.

  4. De unde rezultă antisemitismul? evreu, ~ee [At: PSALT. SCH. 200 / V: (înv) ~breu sm / Pl: ~ei, (înv) ~ee / E: slv єβрєину] 1-2 smf, a (Persoană de religie mozaică) ce face parte din populația originară prin tradiție din Iudeea antică. 3 smp Popor răspândit în aproape toate țările de pe glob, urmaș al populației din Palestina antică sau al altor neamuri care au adoptat religia mozaică. 4-5 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a actualului stat Israel. 6-7 smf, a (Om) originar din Israel. 8 smp Popor care locuiește pe teritoriul actualului stat Israel. 9 sf (Rar) Limbă vorbită de evrei (8). 10-13 (Înv; rar la feminin) Evreiesc (1-4).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button