X

CRUZIME: Cai LOVIȚI cu maşina de teren și FUGĂRIȚI până la EPUIZARE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trei cai se rasă au fost răniţi după ce şoferul unui autoturism de teren a rupt gardul electric şi a fugărit animalele până la epuizare.  Scenele s-au petrecut pe o păşune dintr-o arie protejată din Betfia.

Şoferul unui autoturism de teren a intrat şi a rupt gardul electric ce înconjura o păşune dintr-o arie protejată, aflată în localitatea bihoreană Betfia. Trei cai de rasă au fost răniţi. Unul din ei nu poate fi recuperat şi va fi dus la abator, iar ceilalţi au răni deschise. Scenele s-au produs în noaptea de luni spre marţi, iar dimineaţa proprietarii şi-au găsit animalele rănite sau culcate la pământ, din cauza efortului.

Şoferul maşinii de teren a mai avariat şi alte două maşini parcate pe marginea drumului.

“A intrat ceva, jeep, a lovit în sat două maşini, a intrat aici pe păşune, a fugit cu jeepul după cai; la doi cai sunt rupte picioarele, unul trebuie pentru abator”, susţine Călin Igna, păgubit, potrivit Digi24 Oradea.

“Pentru că azi noapte, cineva a ales o formă de distracţie macabră şi sub protecţia masinii de teren, şi-a demonstrat bărbăţia ieşind la vânătoare de cai pe păşunea din Betfia, una din iepele care duminică bucura copiii în cadrul centrului nostru, mâine va fi abatorizată, cu piciorul rupt în trei locuri. Dacă autorităţile nu vor înţelege pericolul social al faptei şi nu vor identifica corect făptuitorul, probabil urmează vânătoarea de oameni. Iţi mulţumim Doina pentru că ne-ai învăţat să fim oameni şi pentru că ne-ai ajutat copiii să se dezvolte corect şi să nu ajungă ca “vânătorul”de care nu te-am putut feri !” este mesajul postat pe Facebook de către stăpânii animalelor.

Aproximativ 25 de cai se aflau cele 30 de hectare închiriate de primărie asociaţiei în care sunt membri stăpânii animalelor, iar terenul era înconjurat cu gard electric. În plus, păşunea face parte dintr-o zonă protejată Sit Natura 2000. Animalele rănite valoarează între o mie şi cinci mii de euro, susţine jurnaliştii de la Digi24 Oradea.

“În spatele pădurii avem tot îngrădit, acolo l-a rupt (n.r.- gardul electric) vreo 200 de metri, a trecut cu jeepul peste el, drifturi pe aici toată noaptea”, spune Călin Igna.

“Am venit dimineaţă să-mi iau caii să îi duc acasă şi am găsit o iapă cu piciorul rupt, aialaltă cu unul din faţă rupt. Am sunat la 112, nu am ştiut ce să fac. Am găsit şi o oglindă aici, şi spoiler şi sunt urme, e clar”, povesteşte Cristian Bot, păgubit.

Marţi după-masa, un autoturism 4×4 de lux (foto jos) a fost filmat de echipa Digi24 Oradea în faţa sediului postului de Poliţie din Băile Felix. Potrivit unor informaţii, vehiculul a fost supus unor verificări pentru a se stabili dacă a fost implicat în incidentul de la Betfia. Surse din Poliţie susţin că o persoană s-a prezentat şi ar fi declarat că ea a condus maşina de teren.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Dumnezeu nu-l va uita pe nemernicul care a facut o asemenea fapta. Mai devreme sau mai tarziu isi va primi rasplata, cu varf si indesat asa cum merita. Pentru fapta sa, va avea sigur un loc rezervat in iad. Nici nu merita sa mai fie numit om, un asemenea individ, caci a decazut din aceasta stare. Sa ne rugam pentru bietii cai raniti sa-i puna cat mai repede Dumnezeu pe picioare! O lacrima din inima pentru calul care va trebui sacrificat!

  2. . . .soarta cailor fugăriți și hăituiți pana la epuizare o va avea aceasta fiara cu chip de om.
    Bietele animalele nu au avut grai sa i grăiască de ce ne faci rău însa DUMNEZEU Creatorul A TOATE văzute și nevazute va certa și mustra tot neamu acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button