X

Ungaria pune interesele naționale înaintea celor euro-atlantice, blocând pentru a 3-a oară o reuniune NATO-Ucraina

de null

The welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri de Externe nu a putut fi desfășurată, a treia oară la rând, din cauză că Ungaria a protestat astfel împotriva legii învățământului adoptată de Kiev în toamna anului trecut.

Ungaria a blocat pentru a treia oară ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri Afacerilor Externe, anunță portalul Ukrinform.

În acest fel, Budapesta își respectă promisiunea de a exercita presiuni asupra Kievului până acesta va modifica prevederile legii învățământului, adoptată în toamna anului trecut, care limitează drepturile minorităților etnice de a studia în limbile lor naționale. Ungaria consideră că această lege contravine constituției ucrainene și obligațiilor internaționale asumate de Kiev.

La începutul acestui an, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că țara sa „va renunța la orice sprijin acordat Ucrainei în aspirațiile de integrare atât timp cât aceasta va încălca normele și standarde europene și internaționale”.

La sfârșitul lunii martie, acesta a anunțat că Budapesta intenționează să blocheze participarea liderului ucrainean, Petro Poroșenko, la summitul NATO din iulie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ungaria își dă cu stângu-n dreptu’, fiindcă datorită susținerii desantate a drepturilor minoritatilor înaintea majoritatii de către democrația occidentală, au ajuns ungurii să aibă drepturi suprafiresti în alte tari precum a noastră, iar, în cazul Ucrainei, în numele acelorasi “privilegii” nenaturale acordate de democrația occidentală, îndrăznește să se ridice împotriva ei? Eu nu-i văd bine, în perspectivă, datorită acestui tupeu nemasurat, dar, tot răul spre bine, cum zice românul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button