X

Americanii de la Ellaal Goldberg Corporation vor mai mult control asupra presei din România: „Trebuie sprijinită «presa independentă»”

de null

Fondul de investiții pregătit să intre în luna mai în România cu ideea de a investi în presă - alimentat de Ellaal Goldberg Corporation, reprezentat de președintele companiei Potomac Global Advisors din Washington

Un fond de investitii din Statele Unite se pregateste sa intre puternic pe piata mass-media din Romania.  Investitiile vor fi in special in televiziuni, posturi de radio si platforme nationale sau regionale, dar si in societati media de importanta locala din anumite zone, in schimbul preluarii unor participatii la aceste companii.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fondul de investitii va fi alimentat de compania Ellaal Goldberg Corporation (n.n. după nume e clar mână de evrei), reprezentata de Mark J. Robertson, presedinte al companiei de consultanta financiara Potomac Global Advisors, cu sediul in Washington, informeaza profit.ro.

Compania care va gestiona bugetul fondului de investitii ii va avea printre actionari, alaturi de compania Ellaal Goldberg, pe Csaba Bartos (41 de ani), cetatean german nascut in Tarnaveni, emigrat impreuna cu familia in Germania in 1987 si rezident in Emiratele Arabe Unite din 2013, care deruleaza astazi operatiuni pentru dezvoltarea de proiecte in tehnologie IT avansata in SUA, pe avocatul Mihai-Robert Rozsa (40 de ani), membru al Baroului Mures din 2000 si rezident in Marea Britanie din 2015, deruland astazi activitati de afaceri internationale in domeniul imobiliar, IT si al serviciilor financiare, si pe Cozmin Gusa (48 de ani), consultant politic si actionar Realitatea Media.

Ellaal Goldberg Corporation și-a deschis în urmă cu 13 ani o filială în România și are sediul în Târgu Mureș. Subsidiara din Romania a Ellaal este controlata de Ellaal Goldberg Corporation (cu 70% din actiuni), restul titlurilor fiind detinute de Csaba Bartos, Mihai-Robert Rozsa si Cozmin Gusa, fiecare cu cate 10%.

”Aceasta investitie nu este dedicata Realitatii Media, ea se adreseaza tuturor entitatilor care promoveaza valori de tip euro-atlantic si doresc sa dezvolte o abordare editoriala independenta”, a explicat pentru G4Media.ro Cozmin Gusa.

Fondul a fost anuntat astazi oficial si in SUA, pe portalul businesswire.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți și: Mass-media evreiasca (partea 1): “WASHINGTON POST”, “FOREIGN POLICY” si “NEWSWEEK”

Iată ce putem citi și la CUM SALVEAZA GUSA MASS-MEDIA MIORITICA. DACA O SALVEAZA…

Știrea despre respectiva investiție apare, ce-i drept, și pe siteul businesswire.com, specializat în informații de acest gen, de unde e preluată și de alte mass-media americane, fără a mai vorbi despre valurile uriașe stîrnite la noi.

Straniu e că pe internet nu apare absolut nicio informație – necum vreun site propriu – despre marea firmă Ellaal Goldberg Corporation. Nimic-nimicuța, cum nu apare nici pe siteurile americane care indexează toate companiile legal înregistrate.

Despre Mark J.Robertson și a sa firmă Potomac Global Advisors se poate afla, însă, cîte ceva, inclusiv o legătură destul de strînsă cu țara noastră, de-a lungul anilor.
Astfel, între clienții foști sau actuali ai firmei sale pe care i-a consiliat se numărăRealitatea TV, Petromservice (Luca & Vîntu, ambii în pușcărie), Ministerul Economiei și Comerțului și firma Romtehnica.

Robertson mai e asociat în firma de avocați Mararu & Mararu cu reputații avocați români Ioan Mararu și Amala Mararu, firmă care a avut printre clienți UGIR 1903, Asociația Română a Petroliștilor, Federația Națională a Transportatorilor Rutieri, Ovidiu Tender (aflat în pușcărie), SIF Transilvania ori Roman Copper Canada.
Acum cîțiva ani, ”Cotidianul” relata că societatea avocaților Mararu, la acea vreme considerată o firmă modestă, de apartament, a ajuns în mod curios să reprezinte Roman Copper în acțiunea de preluare a unei mari firme precum Cupru Min Abrud, o afacere de sute de milioane de euro. Plus alte amănunte interesante, implicînd și niște investitori ruși.

Revenind la Ellaal, trebuie remarcată o curiozitate: înființată în 2005, filiala din România, unde Gușă e acționar, a purtat pînă la un moment dat, după 2015, numele de Ellaal Corporation, amintind de cel atribuit azi firmei americane-mamă, cea de negăsit, apoi l-a schimbat în Ellaal Goldberg. În 2005, Cozmin Gușă era deputat PD, dar declarațiile sale de avere și interese din acea perioadă nu conțin referiri la firma Allaal; e posibil să fi intrat mai tîrziu, însă, în acționariat.

Potrivit ultimului bilanț contabil, la finele lui 2016 firma Ellaal Goldberg avea pierderi de 1.943.397 lei și înregistra datorii de 1.428.683 lei. De la înființare pînă în 2015, firma a avut între zero și un angajat, apoi 11 în 2015 și 16 în 2016.
La fel de interesant, în luna decembrie a anului trecut, firma Ellaal Goldberg a pierdut un proces comercial cu un cetățean român, Radu Sabău, căruia trebuia să-i achite despăgubiri de aproape 40.000 de lei plus cheltuieli de judecată.

Pe unde cauți, numai pagube.

1

Generoasa companie americană, în mod inexplicabil, e interesată de toate organele de presă de la noi, declarativ, dar NU salvează în mod direct de la faliment Realitatea TV, deși îl are ca asociat pe Cozmin Gușă, managerul acesteia.

Sucursala din România, cu Gușă acționar, e atît de pricepută la investiții financiare încît e datoare vîndută, merge în mare pagubă și mai dă socoteală și prin justiție.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

    1. ;))) presa independentă înseamnă — presa fără sponsori! O presă independentă spune doar ce vrea ea, susținută prin cititorii ei, fără teama de a rămâne fără finanțare — dacă vrei cu adevărat să sprijini presa independentă, atunci — taci și faci. Dar jidanul tot jidan! — trâmbițează că sprijină financiar ‘presa independentă’ la calitatea de vomă — cu horoscoape, tigăi și chiloți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button