X

Sondaj: O TREIME dintre tinerii americani între 18 și 24 de ani NU SUNT SIGURI dacă PAMANTUL E ROTUND

de null

Imagini pentru A Third Of Millennials Aren’t Sure The Earth Is Round, Survey Finds

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O treime dintre mileniali nu sunt siguri dacă Pământul e rotund conform unui sondaj de opinie

Un nou sondaj de opinie a arătat că o treime din tinerii mileniali din Statele Unite nu sunt convinși că Pământul e rotund.  Sondajul de opinie național dezvăluie că tinerii între 18 și 24 de ani sunt cel mai mare grup din țară ce refuză să accepte faptele științifice în ceea ce privește forma lumii.

YouGov, o firmă britanică de studii de piață, a intervievat 8.215 adulți din Statele Unite pentru a afla dacă au dat vreodată crezare mișcării “Pământului plat”. Numai 66% din tinerii mileniali au răspuns că “au crezut dintotdeauna că planeta e rotundă”. Profesori de știință de-a lungul Statelor Unite își vor clătina capetele aflând că 9% din tinerii adulți au răspuns că au “crezut dintotdeauna” că planeta e plată.

Alți 9% din tinerii adulți au răspuns că cred că planeta e sferică dar au dubii în această privință. Într-o expresie tulburătoare de indecizie, 16% dintre mileniali au spus că nu sunt siguri ce formă are planeta.

În ansamblu, numai 2% dintre respondenți au spus că au crezut dintotdeauna că Pământul este plat fără nici un dubiu. YouGov a descoperit că vârsta e direct conectată cu opiniile americanilor asupra formei lumii. 66% dintre adulții cu vârste între 25-34 au spus că au crezut dintotdeauna că Pământul e rotund, în comparație cu 82% pentru vârstele între 35-44, 85% pentru vârstele între 45-54 și 94% pentru adulții de peste 55 de ani.

Venitul a jucat de asemenea un rol în părerile persoanelor. 92% dintre adulții câștigând peste 80.000 de dolari pe ani cred că pământul este rotund în comparație cu 79% dintre adulții ce câștigă sub 40.000 de dolari pe an.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Daca pamantul e rotund cu 2 poli magnetici polul nord si polul sud , daca trecem de ecuator in emisfera sudica cu o busola, acul busolei ar trebui sa indice nordul atras de polul sud. ?️?️

    1. De ce? Polul Nord rămâne tot Nord si in emisfera sudică. In emisfera sudică, din cauza forței coriolis apa din veceu sau dintr-o pâlnie, când se scurge, se invarteste in sens opus de cum e la noi.
      Din cauza fortei coriolis lunetiștii trebuie să recalculeze traiectoria. Deci pământul e rotund.

      1. Forta Coriolis e SF! Nu exista in realitate… Puteti dovedi prin dovezi reale SI INCONTESTABILE ca pamantul e rotund? Pana la urma aici e buba cu ambele “tabere”: multe “dovezi” nici nu sunt de fapt dovezi, iar dintre cele care totusi sunt dovezi, foarte putine sunt incontestabile…

        Ati observat vreodata cu ochiul liber traiectoria Soarelui care apune, seara? De ce traiectoria lui nu este DREAPTA? Pare ca se duce in curba… spre apus. Daca luam in calcul distanta presupusa dintre Pamant si Soare de 900 de miliarde de km, curbura aparenta a traiectoriei Soarelui inainte de apus pare absurda!…

        1. Vere X,
          Trage apa la WC si uită-te in ce directie se invârte când se scurge:
          Dacă se învârte in contra acelor de la ceasornic, esti in emisfera nordică.
          Dacă se învârte in directia acelor de ceasornic esti in emisfera sudică.
          Dacă nu se învârte, esti la ecuator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button