X

Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare: “Nu este o onoare decoraţia acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”

de null

Siria, Legiunea de onoare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene. 

Pe aceeași pagină a fost postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc, relatează news.ro.

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea.

Biroul preşedintelui francez Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs “o procedură disciplinară pentru retragerea legiunii de Onoare”.

Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad.

“Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii”, afirmă Preşedinţia siriană.

Sursa: News.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

    1. E lasa ca nici Bashar nu e vreun sfant. Da, puterile occidentale cam aplica dubla masura ca linie directoare a politicii lor externe dar nici cu genul asta de autocrati nu mi-e rusine. Adevarul privind situatia din Siria e undeva la mijloc intre luptele pentru putere din interiorul guvernului, diferitele factiuni de rebeli deveniti intre timp “teroristii moderatii ” finantati din afara si interesele meschine ale marilor puteri, care in conformitate cu logica unui nou razboi rece poarta aici un razboi proxy. Interventia militara a fost ilegala, o incalcare flagranta a oricarui principiu de drept international si in lipsa oricarei rezolutii a Consiliului de Securitate ONU, insa nu trebuie sa uitam ca sistemul ONU este practic nefunctional si necesita adevarate reforme structurale. Pe de alta parte de-a lungul timpului au aparut numeroase dovezi ca guvernul sirian chiar a folosit arme chimice
      https://medium.com/1st-draft/piecing-together-open-source-evidence-from-the-syrian-sarin-attacks-9027f0238857 in 2013 sau https://www.alaraby.co.uk/english/news/2018/3/6/suspected-chlorine-attack-hits-syrias-eastern-ghouta. Adevarul este ca acesti oameni sunt niste dictatori fara scrupule, dar la fel de adevarat este si faptul ca inlaturarea lor lasa in in urma un vid de putere si state esuate, o stare de fapt exploatata din plin de puterile acestei lumi.

  1. Da, bravo lui Assad! Dar rusine slugii (politicienii romani) altei slugi (politicienii francezi), la stapanul american. Cit de josnica e diplomatia asta!
    Ambasada Romaniei reprezinta (oficial) puterile vest-europene.
    Ti se face scarba!!!

    1. Dimpotriva, faptul ca acest lucru s-a realizat prin intermediul Ambasadei României reprezintă un gest care denota cat de importanta este diplomatia romaneasca in Siria.

      Sirienii puteau alege orice ambasada occidentala aflata in Damasc, dar nu au facut-o! Relațiile vechi siriano-romana și-au spus cuvantul, iar cest gest denota încrederea pe care o au sirienii in noi, romanii. Mai degrabă reprezintă pentru noi un semnal pozitiv, pe care trebuie sa il fructificam atunci când toți beligeranții aflați acum in conflict vor dori pace in Siria si vor avea nevoie de un mediator.

      1. Ambasada Romaniei a fost aleasa din urmatoarele ce inca functioneaza in Damasc: ale Ungariei, Cehiei, Austriei si Romaniei (din Europa).
        Insa Ambasada Romaniei ESTE sediul la care face apel orice tara vest-europeana si Franta in mod special (francofonia, bat-o vina!).
        Nu este nici un succes, ci doar slugarnicie!

  2. Bashar al-Assad – un exemplu de om politic ce da dovada de onoare si demnitate.

    Sunt curios daca si noi dupa 90 ne-am fi opus tuturor aberatiilor vestului, am fi avut soarta Yugoslaviei, Iraqului, Siriei si altor tari ?

    Sincer, as prefera sa mor in picioare si cu fruntea sus, decat in genunchi si in lanturi.

    Asta inseamna demnitate si onoare.

    Nu stiu cum se face ca noi romanii nu am stiut niciodata sa ne alegem aliatii. Intotdeauna am nimerit in tabara odiosilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button