X

Comisia Europeană dorește negocieri de ADERARE cu Albania şi Macedonia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a propus astăzi statelor membre UE deschiderea negocierilor pentru aderarea Albaniei şi Macedoniei, a anunţat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini. 

„Comisia Europeană propune Consiliului să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei“, a spus Federica Mogherini într-o conferinţă de presă la Strasbourg, unde Parlamentul European s-a reunit în sesiune plenară.

Anterior, preşedintele Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a pledat ca Uniunea Europeană să-şi deschidă porţile pentru ţările din Balcanii de Vest.

„Dacă nu ne deschidem spre ţările din acea regiune extrem de complicată şi tragică, şi dacă nu le oferim o perspectivă europeană, vom asista la reizbucnirea războiului în acea zonă, aşa cum am văzut în anii 1990“, a declarat Juncker.

„Nu vreau să văd reîntoarcerea războiului în Balcani, aşa că trebuie să ne deschidem către ei“, a insistat el.

Polonia, Italia şi Austria se numără printre statele membre favorabile accelerării eforturilor de deschidere a UE spre această regiune în care influenţa Rusiei şi a Chinei se află în creştere, notează Reuters.

Însă chestiunea este privită cu suspiciune la Paris.

„Să avem 30, 32 (de state membre, n. red.) peste câţiva ani? Cu aceleaşi reguli, pur şi simplu nu este realizabil“, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în prima sa intervenţie în Parlamentul European.

Propunerea Comisiei Europene cu privire la Albania şi Macedonia vine în contextul negocierii ieşirii Marii Britanii din UE.

Albania are aproape 29.000 de kilometri pătraţi şi peste 2,8 milioane de locuitori, în timp ce Macedonia are aproape 26.000 de kilometri pătraţi şi peste 2,1 milioane de locuitori.

Macedonia se află în prezent în negocieri cu Grecia pentru adoptarea unui nou nume.

„Republica Macedoniei de Nord“, „Republica Macedoniei Superioare“, „Republica Macedonia Vardar“ sau „Republica Macedonia (Skopje)“ sunt câteva dintre sugestii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button