X

„Resurecția digitală”, proiectul care vrea să introducă comunicarea cu persoanele decedate

de null

Mai multe companii de IT din lume lucrează în prezent la dezvoltarea unei tehnologii complexe de „resurecție digitală”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetătorii fac experimente cu diverși altgoritmi care pot prelua e-mail-uri sau mesajele unui utilizator de pe o rețea de socializare, realizând apoi o replică nu neapărat fidelă, dar măcar evocatoare a comportamentului digital al unei persoane decedate – stilul de a scrie sau felul de gândi, transmtie Euronews.

Acești algoritmi ar putea, de exemplu, să folosească emoji-urile pe care utilizatorul decedat obișnuia să le utilizeze în timpul vieții.

În viitorul apropiat, browser-ul pe care îl folosim ar putea include și plug-in-uri capabile să capteze întreaga noastră „viață din social media” și să folosească aceste conglomerate de informație digitală pentru a aproxima personalitatea unui individ, completată de opinii și de un anumit specific axiologic, spune Bruce Duncan, directorul de management al unei companii americane care promovează ideea de „resurecție digitală”.

Însă experții visează la depășirea altor limite: o vreme în care vom putea comunica în planul realității virtuale cu persoanele dragi pe care le-am pierdut.

„Poți purta ochelarii de realitate virtuală și experimenta situațiile tipice de zi cu zi alături de acea persoană, cum ar fi micul dejun sau plimbarea în parcul din apropiere”, spune Charlotte Runius, șefa agenției suedeze Fenix Begravning, care oferă servicii de planificare funerară și s-a raliat acestui demers științific.

De asemenea, această imersiune în realitatea virtuală ar putea fi însoțită și de un costum cu senzori, pentru a experimenta interacțiunea fizică cu avatarul persoanei decedate.

Exisă, însă, și reversul medaliei. Psihologii atrag atenția că o astfel de interacțiune nu ar face altceva decât să potențeze sentimentele de tristețe și de pierdere sau, în unele cazuri, unele persoane ar putea experimenta ceea ce literatura de specialitate numește „halucinația dolilului”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ati uitat sa scrieti ca treaba asta este un nou apogeu al nebuniei omului care s-a indepartat de Dumnezeu!! In loc sa caute viata vesnica, raiul de dupa moarte, omul cauta sa “vorbeasca cu mortii”, chiar daca un fel de “morti virtuali” si “stiintifici” si cu “inteligenta artificiala” bla bla. BIBLIA CONDAMNA PACATUL DE A LUA LEGATURA CU CEI DECEDATI!!

    Pana la urma ce este aceasta “stiinta” pe care ei o numesc asa? Este VRAJITORIE bazata pe tehnologie?? Sau ce este?

    Un om sanatos la cap NU ar vrea sa discute cu cei decedati, nici macar rude apropiate! De ce nu? PENTRU CA UN OM SANATOS PSIHIC *INFRUNTA* REALITATEA SI O *ACCEPTA* (realitatea decesului)! Pana la urma MOARTEA este un pas din viata (ultimul), la fel ca si nasterea (primul)!…

    1. @nimeni

      Ai sesizat foarte bine. Aici era nevoie de un comentariu din partea Redactiei. Oricum Digi24 este o sursa puternic infestata de ideologia globalista (sunt de altfel prieteni fideli ai statului paralel) si fara comentarii de clarificare articolele preluate de la ei pot mai degraba sa sminteasca decat sa ajute.

  2. Vai de cei prin care vine sminteala!
    Uite cum vor unii să-i facă pe neștiutori sa comunice cu necurații! Vrăjitorie cât cuprinde! Iar pentru desfrânare, avorturi și vrăjitorie, vom plăti amarnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button