X

Norul saharian, din nou în România

de null

Norul de prah saharian care a acoperit ieri Italia și Ungaria a ajuns și în România. La Oradea, mașinile oamenilor au fost acoperite de o peliculă fină de praf, în timp ce la Timiș ploaia a lăsat urme de noroi roșiatic pe mașini și pe ferestrele locuințelor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Condițiile atmosferice, vântul și presiunea scăzută din Marea Mediterană și din Nordul Africii au favorizat deplsarea acestei mase de aer cald, încărcată cu praf saharian. În Italia, cerul a căpătat o nuanță roșiatică, iar în munții Alpi zăpada s-a colorat într-o culoare subtilă de roz și portocaliu.

Fenomenul se va resimţi mai tare în cursul zilei de marţi, când concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera, relatează Ebihoreanul.

Deocamdată, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali. Dar, dacă această concentrație de particule de praf din aer va depăși limitele admise, fenomenul le poate cauza probleme în special astmaticilor sau celor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.

https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/videos/1653758041366684/

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. de data asta nu a mai fost nici o furtuna in sahara ca sa ridice prafu peste mediterana si toti balcanii, mai crede cineva prostia asta sau incepem sa facem analize sa vedem cu ce suntem otraviti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button