„Gușterii înghit orice” – Comentariul lui Adrian Năstase despre atacul din Siria

apr. 17, 2018 4105 8 http://bit.ly/2H5fLEl

Image result for gusterii

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blog. atacul occidental din Siria din dimineața zilei de 14 aprilie, sugerând că se îndoiește de temeinicia motivațiilor invocate de Washington și ironizând credulitatea și ignoranța marelui public care se lasă influențat de internet. „Spectacolul a fost jenant”, apreciază Adrian Năstase, fost șef al diplomației.

„Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existența „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă că informație. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează în turmă cu lanternele  telefoanelor.

Să luăm exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rușii de încă un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochiști.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombițe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), în condițiile în care cuceriseră deja localitatea respectivă? Doar dacă sunt idioți. Poate că sunt. Sau dacă voiau să le creeze o problema rușilor”, scrie Adrian Năstase.

„Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus rușilor să nu fie prin preajmă”, consideră lider PSD.

El crede că președintele Trump avea nevoie, pentru rațiuni interne, să arate „o încordare a muchilor cu rușii”, în timp ce  francezii ar vrea să revină într-o zonă care a fost colonia lor după Primul Război Mondial.

„SUA, Marea Britanie și Franța? O nouă „coaliție a binelui”? România face parte din ea? A fost consultată de partenerul strategic? (…) Este vorba de o intervenție umanitară, pentru a declanșa un nou val de emigranți sirieni spre Europa?” se întreabă Adrian Năstase.

„Gușterii înghit orice. Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea”, conchide fostul premier.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
8 Comentarii la “„Gușterii înghit orice” – Comentariul lui Adrian Năstase despre atacul din Siria”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Spaceman
  # 17 aprilie 2018 at 10:19

  Trump a declarat că vrea să-și retragă trupele din Siria că are destule probleme acasă, Theresa May are zile fripte cu brexitul, Macron se confruntă cu greva feroviarilor așa că SUA, Marea Britanie și Franța aveau nevoie să atace Siria ca de un glonț în cap, dar pentru zecile și sutele de miliarde de dolari ale saudiților orice lider, pentru sumele de bani care îi ajută să rămână la putere, ar fi dispus să înghită orice absurditate.

  • Alexandru
   # 17 aprilie 2018 at 11:27

   @space

   Te rog frumos nu mai pedala cu teoria sauditilor care fac si desfac. Sigur ca se dau de ceasul mortii ca sa-si vanda gazele in Europa prin conducta care ar trebui sa treaca prin Siria si sultanul tocmai a facut un turneu prin cele 3 capitale agresoare insa ei chiar nu conteaza in ecuatia geopolitica mondiala decat in pozitia de maimutoi dresati sa raspunda intereselor celorlalti.

   Este in zona o tara cu un teritoriu f mic care acum implineste 70 de ani si care are influenta peste toti la un loc. Ei i-ar place sa fie mai mare si sa nu aiba un vecin prieten cu dusmanii sai plus multe alte dorinte marturisite sau nu. SUA sunt bratul lor armat. Cel mai important dar nu singurul dupa cum bine se vede. Se pregatesc asadar ca in curand sa devina capitala lumii. Sunt atenti la detalii. Uite, si la noi s-au gandit. Impun o lege prin care nu-i vom putea critica nici macar atunci cand vaneaza oamenii ca pe iepuri cum s-a intamplat de curand.

 2. # 17 aprilie 2018 at 11:47

  Gura păcătosului adevăr grăiește, doar astfel de experiență a incercato pe prostimea votanta la care el ai spune povesti de frații Grimm prin campanii electorale, știe el ce știe, mulți l-au crezut pe cuvânt când a dat austriecilor petrolul, pădurile s.a bunuri după care ia prostit pe cei mai mulți că a mostenito pe matusisa Tamara

 3. dan
  # 17 aprilie 2018 at 13:53

  „” dă_le vomă”” Q.E.D.
  p.s. lu’ tov’ ” bombonel” i s.o urat cu binele. inca n.o invatat ca „gura bate curu'”? maine, poimane, aflam ca s.o inbolnavit de deces si in consecinta a fost ” sinucis”. nu de alta, dar cui raman … mopanul, lacul Razelm, matusa tamara … ?

 4. acelas
  # 17 aprilie 2018 at 19:34

  Aia cu „Votează în turmă cu lanternele telefoanelor” a fost chiar tare. Exclusiv #rezist

Scrie un comentariu

Scroll Up