X

Din grija pentru “sănătatea” goimilor, Israelul vrea să exporte marijuana medicală

de null
An Israeli agricultural engineer inspects marijuana plants at the Breath Of Life Pharma greenhouse, Kfar Pines, Israel, March 9, 2016.
Un inginer agricultor israelian inspectează plantele de marijuana la sera Breath Of Life Pharma, Kfar Pines, Israel, 9 martie 2016. AFP

După mai multe întârzieri, obiecțiile au fost depășite când trezoreria a fost de acord să plătească pentru o supraveghere sporită din partea poliției.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Israelului urmează să legalizeze exporturile de marijuana medicală duminică după ce rezervele ministrului Securității Publice, Gilad Erdan, referitoare la utilizarea în scopuri criminale au fost inlăturate de o promisiune furnizată de 25 de ofițeri de poliție care să monitorizeze cultivatorii.

“Sprijin folosirea marijuanei în scopuri medicale și exportul acesteia în lume în lumina cunoștințelor noastre avansate din Israel”, a declarat Erdan într-o declarație emisă miercuri. “Dar, în calitate de ministru al securității publice, sunt obligat să mă asigur că exporturile din ferme nu sunt deturnate spre folosință ilicită de către cetățenii israelieni, în special tinerii”.

Conform legii propuse, 50 de producători vor primi licențe pentru a exporta marijuana exclusiv în scopuri medicale și ca produs finit, nu sub formă de semințe, tulpini sau plante, au spus surse.

Votul urmează unui an de incertitudine politică care a lăsat industria de medicină-canabis în curs de dezvoltare a Israelului cu contract deja semnate pe piețele de desfacere , iar prețurile acțiunilor la bursă din Tel Aviv au crescut.

În martie, premierul Benjamin Netanyahu a decis, în cadrul unei întâlniri cu oficialii de la ministerele relevante, să amâne orice decizie după ce a ascultat îngrijorări din partea Ministerului Securității Publice că exporturile de marijuana ar putea fi direcționate către piața locală pentru utilizare non-medicală.

Netanyahu i-a cerut profesorului Avi Simhon, președintele Consiliului Economic Național, să studieze mai departe problema. Nu se știe dacă Simhon a finalizat analiza, dar, între timp, ministerele de finanțe și agricultură au pregătit un proiect de decizie. Asta se va întâmpla duminică, cu excepția cazului în care Netanyahu se va opune în mod neașteptat măsurii.

Producătorii care au văzut proiectul spun că sunt preocupați de modul în care va fi definit un “produs finit” conform legii și dacă o pungă sigilată din nailon va îndeplini standardul.

În ciuda preocupărilor, Uniunea Fermierilor din Israel a felicitat decizia de a continua exporturile. “Este o veste bună pentru sute de mii de bolnavi în Israel și în lume și o adevărată oportunitate pentru sute de producători, industria care le sprijină, mii de familii și muncitori, majoritatea în periferia [Israelului]”, a spus Dubi Amitai, președintele Uniunii.

Piața mondială a canabisului medical a fost de 11,4 miliarde USD în 2015, iar Bank of America a prezis că ar putea ajunge la peste 20 de miliarde de dolari până în 2020.

Erdan a fost de acord să renunțe la opoziția sa la exporturi după ce trezoreria a convenit să ofere resurse financiare ministerului său pentru a aplica în mod corespunzător legea și a monitoriza producătorii aprobați.

Unele dintre aceste resurse sunt cuprinse în bugetul pentru anul 2019, aprobat de Knesset în ianuarie. Acestea sporesc cheltuielile ministerului cu 6,4%, la 18,3 miliarde de shekeli (5,2 miliarde de dolari). Acum, acesta va primi și un buget pentru încă 25 de ofițeri de poliție.

“În plus, Erdan a insistat că exporturile vor fi limitate la produsele finite pentru uz medical și nu la un medicament brut. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că, atunci când produsul ajunge în țara în care este trimis, acesta va fi utilizat numai în scopuri medicale “, a declarat un purtător de cuvânt al lui Erdan.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Se merge cu pași mici. Probabil in viitor vor legaliza și consumul de extasy, cocaina, heroină,etc…în scop “recreațional” bineînțeles. Că doar nu au nevoie ca turma să gândească limpede, au nevoie de o populație cât mai “prăjită”

  2. Drogurile si tutunul sunt foarte bune la anumite lucruri; nimic din ceea ce a creat Dumnezeu nu poate fi rau. Acum, nu stiu sa ma pronunt referitor la marijuana, dar de exemplu stiu ca tutunul e bun pentru culesul albinelor, si ca material de folosit la afumator tot in apicultura (unii nici nu folosesc afumator, ci doar o tigara / pipa a carei fum indeparteaza albinele precum un afumator cand lucreaza la stupi). Canepa are si efecte similare drogurilor, dar poate fi folosita si in industria textila. Macul este si halucinogen, dar ofera un cules bun albinelor, si e folosit in medicina (morfina de ex).
    Nu cred ca e o idee buna sa interzici niste plante / ierburi / lucruri naturale doar pentru ca nu le intelegi rostul! Ar fi la fel de odios ca si cand ai interzice alcoolul doar pentru ca multi se-mbata! O stupizenie.
    Mai degraba, omul ar trebui interzis sa existe pe pamant, ca prea mult a distrus natura prin “civilizatia” sa draceasca. S-a ajuns pana acolo incat de pilda in unele zone din Asia nici nu mai exista albine datorita poluarii, ci se folosesc roboalbine inventate de japonezi, iar multe specii de animale au disparut din pricina vanatului exagerat (vanatul in sine nefiind rau, dar cand o faci pana la extinctia unei specii fara sa-i asiguri fondul biologic de perpetuare, e criminal). Asta a facut “omul – coroana creatiei divine”, si-a batut joc de planeta care i-a fost lasata in grija de Dumnezeu, singura pe care exista viata – cei care speculeaza tamp ca pot distruge pamantul oricat ca vor gasi ei in spatiu alta planeta mai buna sa o distruga, se amagesc pe sine, caci nu exista o alta alternativa de supravietuire pentru om decat Pamantul, si ingrijirea lui.

    Poate sunt altii care stiu si foloasele marijuanei dar cert este ca rea nu poate fi, pentru ca Dumnezeu a spus clar dupa fiecare zi a creatiei, in Biblie, ca totul e “bun foarte”, si dracul nu poate crea.
    Acuma, nu e vina lui Dumnezeu ca unii se-mbata din vin, dar nu puteti spune ca vinul este rau, v-ar bate Dumnezeu! Sau nu puteti spune ca e rea canepa si sa arestati babele ce o cultiva pentru profit, doar ca unii o folosesc nu stiu cum…

    Pana la urma, aproape orice lucru creat poate fi folosit si spre rau, cat de natural este el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button