POLIȚIȘTII chinezi au folosit RECUNOAȘTEREA FACIALĂ pentru a prinde un FUGAR la un concert cu 60.000 de participanți

apr. 14, 2018 4853 4 http://bit.ly/2H6eJb4

Politistii chinezi au folosit tehnologia de recunoastere faciala pentru a identifica un suspect dintr-o multime de peste 60.000 de oameni care participa la un concert.

Barbatul se afla in public la un concert din orasul Nanchang din provincia Jiangxi. Camerele de supraveghere prevazute cu algoritmi de recunoastere faciala instalate pentru monitorizarea evenimentului l-au identificat ca fiind un suspect cautat de politie si au alertat fortele de ordine, care l-au arestat pe loc, relateaza China Daily..

Suspectul, un barbat de 31 de ani din Zhangshu, din provincia Jiangxi, se afla pe lista persoanelor cautate pentru o „disputa economica” petrecuta in regiunea autonoma Guangxi Zhuang.

Fortele de ordine au explicat ca operatiunea a fost posibila in contextul sporirii masurilor de securitate cu ocazia concertului. Astfel, la intrare au fost instalate mai multe camere cu recunoastere faciala. Potrivit politistilor, barbatul a fost socat de faptul ca a fost recunoscut dintre zeci de mii de persoane.

Mai multi suspecti au fost identificati si arestati intr-o maniera similara, pe masura ce tehnologia a inceput sa fie introdusa de autoritatile chineze in tot mai multe locuri publice.

Sistemul de supraveghere a populatiei din China a trecut la un nou nivel la inceputul acestui an, cand o parte a politiei a fost echipata cu ochelari de soare de inalta tehnolgie pentru a putea identifica suspectii in zonele aglomerate. Decizia a fost criticata de asociatiile pentru drepturile omului.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “POLIȚIȘTII chinezi au folosit RECUNOAȘTEREA FACIALĂ pentru a prinde un FUGAR la un concert cu 60.000 de participanți”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Alexandru
  # 14 aprilie 2018 at 12:19

  Si la noi se poate (de ani buni toate fotografiile de la documentele oficiale sunt biometrice – CI, pas, permis). Singura diferenta este ca nu avem un soft atat de dezvoltat ca al chinezilor si nici atatea camere video.

 2. # 14 aprilie 2018 at 18:21

  Riscul meseriei, iată ce ,,accident de muncă” au pătimit niste ,, conaționali” de ai noștri asimilați de taica ilici cu denumirea de romi https://citeste.info/5-tigani-au-primit-o-bataie-sora-cu-moartea-la-roma-de-la-un-japonez-campion-la-ju-jitzu-voiau-sa-l-jefuiasca-1993.html☺

 3. paul
  # 15 aprilie 2018 at 7:15

  Harta principalelor locatii ale fortelor militare straine din Siria

  https://vremuritulburi.com/2018/04/14/harta-principalelor-locatii-ale-fortelor-militare-straine-din-siria/

Scrie un comentariu

Scroll Up