X

GALILEO GALILEI n-a spus “Si totusi se misca (eppur si muove)”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Una dintre pietrele de temelie ale lumii noi, ce va fi instaurata curand, s-a pus cu sute de ani in urma: renuntarea la geocentrism. 

 

În 12 aprilie 1633, Inchiziția începea interogatoriul unuia dintre cei mai iluștri savanți ai tuturor timpurilor: Galileo Galilei. Acesta era acuzat de erezie pentru că descoperise faptul că Pământul nu se află în centrul Universului și că se învârte în jurul Soarelui. Procesul lui Galileo Galilei a fost una dintre cele mai grave erori judiciare din istoria Bisericii Catolice. O legendă spune că atunci când a fost forțat să retracteze ideea potrivit căreia Pământul se mișcă în jurul Soarelui, savantul ar fi murmurat: ”Și totuși, se mișcă”.

 

Asa incepe articolul Pagina de istorie: Galileo Galilei împotriva tuturor. ”Și totuși se mișcă” de pe RFI.

Iata insa si parerea parintelui Dan Badulescu:

În mentalul popular s-a creat începând cu perioada iluministă imaginea „mitului Galilei”, eroul (dacă nu chiar martirul) ştiinţei omeneşti, al liberei cugetări ce se opune „dogmelor” medievale bisericeşti. Fraza simbol „eppur si muove” (şi totuşi se învârteşte), este unanim cunoscută şi luată ca lozincă victorioasă a ştiinţei asupra religiei închistate. Dar, iată că această afirmaţie nu a fost rostită niciodată de Galilei, ci este o pură invenţie din sec. al XVII-lea! 

 

Cititi va rog mai multe la:

Preotul Dan Bădulescu: CONVERTIREA lui GALILEO GALILEI la GEOCENTRISM

Alte pietre de temelie:

Evolutionismul:

VIDEO: Bacteria Flagellum, microorganismul ce demonstreaza IMBECILITATEA TEORIEI EVOLUTIEI. De ce credeti ca PAPUSARII au promovat DARWINISMUL?

Relativitatea:

Herbert Dingle spunea despre TEORIA RELATIVITATII: “Au acceptat-o dogmatic. Au învățat-o de la cei care au învățat-o de la cei care nu au reușit să o înțeleagă de la început”

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button