X

STIRI pe scurt

de null

https://www. youtube.com/watch?v=SvI7qa_lSKk

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preot pe trotinetă într-o biserică ortodoxă în Grecia

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=-dnk-vC2Djk

Catolicii ‘împărtăşesc’ cu drona în Brazilia

https://futurism.com/drone-deliver-eucharist-brazil/

Preotul Florin Șerbu, considerat vinovat pentru producerea unui grav accident de circulație, în a doua zi de Paște, la Șendreni, în Galați, este internat în stare gravă la spital, alături de soția sa, care se pare că nu știe că părinții ei au murit în urma impactului devastator.

https://observator.tv/social/preoteasa-ranita-in-urma-accidentului-provocat-de-sotul-ei-la-sendreni-nu-stie-ca-parintii-ei-au-murit-in-urma-impactului-devastator-248541.html

Tot mai mulți agricultori români vor să răscumpere terenurile la suprapreț. În România, pământul e văzut de mulţi proprietari ca un bun uşor de tranzacţionat şi atât. După ce l-au lăsat pârloagă (pentru că au considerat că este mai bine aşa după ce au fost descurajate orice mijloace de exploatare profitabilă a acestora), l-au şi vândut străinilor care au ştiut cum (şi au avut cu ce) să-l exploateze. Sute de hectare de terenuri arabile au fost date la cele mai mici preţuri din Europa. De zeci de ori mai ieftin decât în Olanda, de exemplu.

http://stiri.tvr.ro/tot-mai-mul–i-agricultori-vor-sa-rascumpere-terenurile-la-suprapre–_829974.html#view

De ce Alexandra a născut la 14 ani. Efectele dramatice ale absenţei Educaţiei Sexuale pentru mii de fete. (Să ne învăţăm în şcoli copiii, cum ‘s-o facă’ fără să ‘rămână’?)

http://adevarul.ro/news/societate/de-alexandra-nascut-14-ani-efectele-dramatice-absentei-educatiei-sexuale-mii-fete-1_5acb88b4df52022f75a1a57f/index.html

Lucruri neştiute despre permisele de conducere din România. Locurile-cheie în care se uită agenţii de poliţie ca să te verifice de fals

http://www.promotor.ro/masini-noi/news/locurile-cheie-in-care-se-uita-agentii-de-politie-ca-sa-te-verifice-de-fals-16168889

Marea Depresiune (Marea criză economică) va fi palidă în comparație cu următoarea criză financiară care ar putea să vină în curând, potrivit investitorului Peter Schiff, faimos pentru previziunile sale apocaliptice. ‘Vestea proastă este că vom trăi o altă mare depresiune și va fi foarte diferită. Se va manifesta în deiferite moduri, mult mai rău decât ceea ce oamenii au trebuit să îndure în timpul Marii Depresiuni’, a spus Schiff, citat de ZeroHedge. ‘Aceasta va fi o criză a dolarului’, scrie RT.

https://www.realitatea.net/previziune-apocaliptica-marea-criza-economica-nimic-in-compara-ie-cu-urmatoarea-criza-financiara_2143459.html

Eventualitatea unui război economic provocat de schimburile comerciale dintre SUA şi China la noi tarife, rămase deocamdată la nivel de declaraţii, niciun nou tarif la produse anunţat de cele două ţări nu a intrat în vigoare, produce reacţii ‘ciudate’ ale pieţelor de capital observându-se o foarte mare volabilitate bursieră. Preşedintele chinez Xi Jinping a promis că va avea în vedere tarife mai mici la produsele de import, inclusiv la maşini, reducând astfel teama  izbucnirii unui război comercial, investitorii se arata încrezatori si indicii bursieri sunt deocamdată în creştere, iar Ian McCafferty spune că Banca Angliei ar trebui să crească fără întârziere ratele dobânzilor

https://www.theguardian.com/business/live/2018/apr/10/markets-lifted-after-chinas-xi-calms-trade-concerns-business-live

Teamă izbucnirii unui război comercial SUA – China, a apărut după ce preşedintele american Donald Trump şi-a declarat intenţia de a reduce deficitul comercial american de $500 miliarde anual, prin anunţarea introducerii unor noi tarife la produsele de import din China însă CBO (Congressional Budget Office) spune că deficitul SUA, din cauza noului plan de taxe şi a cheltuielilor bugetare, va ajunge la $804 miliarde anul acesta şi se va apropia de $1000 miliarde anul viitor (adică s-a creat suspiciunea că Donald Trump foloseşte în interese proprii puterea sa de a influenţa pieţele de capital şi dacă se va produce în scurt timp o catastrofă financiară principalul învinovăţit va fi… preşedintele american!)

https://www.theguardian.com/us-news/2018/apr/09/us-deficit-trump-tax-cuts-trillion-cbo-projection

Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), atrage atenţia cu privire la riscurile de înrăutăţire a climatului economic în viitorul apropiat ca urmare a tensiunilor economice dintre SUA şi China. Directorul FMI a avertizat cu privire la “norii negri” care se strâng deasupra economiei globale, în cadrul unui discurs ţinut la Hong Kong. Christine Lagarde a mai spus că sistemul actual al comerţului internaţional este în pericol să se dezmembreze, ceea ce ar pune presiune pe creşterea economică globală şi ar afecta bunăstarea consumatorilor. Şefa FMI a criticat politicile protecţioniste şi le-a cerut guvernelor să renunţe la măsurile restrictive prin care se impun taxe prohibitive afacerilor din alte ţări. Se poate ajunge la un “eşec colectiv de nescuzat”, a mai spus Lagarde, potrivit The Guardian.

 

https://www.realitatea.net/sefa-fmi-avertizeaza-norii-negri-se-vad-pe-cerul-economiei-globale_2143689.html

Bancile Centrale ale Indiei si Pakistanului a cerut institutiilor bancare si altor servicii financiare sa refuze tranzactiile cu criptomonede cerute de clienti, anuntand totodata ca folosirea criptomonedelor  in transferuri de fonduri inafara Pakistanului sunt ilegale. Astfel, valoarea criptomonedelor pe pietele internationale a scazut semnificativ.

https://www.reuters.com/article/us-market-bitcoin-india/india-pakistan-central-banks-clamp-down-on-crypto-currencies-idUSKCN1HD2E9

Da, chiar ‘acele găini’ sunt pe blockchain. Poate tehnologia să îmbunătăţească siguranţă alimentară? Bloomberg

https://www.bloomberg.com/news/features/2018-04-09/yes-these-chickens-are-on-the-blockchain

Blockchain ‘made în China’: antreprenorii au acces la un nou fond de investiţii care vrea să pompeze 1,6 miliarde de dolari în startup-urile din acest sector. Startup-urile blockchain din China au acces la un nou fond de investiţii începând cu această lună şi la un parc industrial dedicat tehnologiei din spatele monedei digitale bitcoin.

https://www.wall-street.ro/special/future-banking/230285/blockchain-made-in-china-antreprenorii-au-acces-la-un-nou-fond-de-investitii-care-vrea-sa-pompeze-1-6-miliarde-de-dolari-in-star.html

Rebeliunea suedezilor împotriva societăţii fără numerar

http://www.bbc.com/news/business-43645676

Browserele au început să ofere suport pentru un nou standard de internet pentru autentificările ‘fără parolă’. Acum noul standard este disponibil în Firefox urmând ca până la sfârşitul acestui an să fie disponibil şi în Chrome şi Edge. Astfel token-urile şi autentificările biometrice vor avea abilitatea de a înlocui în totalitate tradiţionalele autentificări cu user şi parolă. Tehnologii ca recunoaşterea facială, cititoare de amprentă, scanarea irisului şi analizatoare de voce deasemenea vor putea fi folosite la autentificarea identităţii utilizatorilor.

 

https://www.techspot.com/news/74092-browsers-begin-support-new-web-standard-password-free.html

Țara în care testele genetice vor fi gratuite ne dă o speranță (că ar fi spre binele oamenilor şi nu pentru ca oamenii să devină cobaii marilor companii farmaceutice, pe care să-şi testeze noile produse farmaceutice şi nici pentru ca informaţiile din profilul medical corelate cu informaţiile din profilul genetic al oamenilor să fie folosite ca instrument în inginerii de modelare a societăţii, ar putea de exemplu o comisie specială să fie autorizată ca în baza informaţiilor medicale şi genetice să stabilească cine să trăiască sau nu, dar bineînţeles că ni se va vorbi despre ‘reglementare’)

https://playtech.ro/2018/teste-genetice-estonia/

În sfârşit (!?), comunitatea ştiinţifică africană are la dispoziţie platforma Scientific African (Africanul Ştiinţific) deţinută de Next Einstein Forum (NEF) şi operată de NEF Community of Scientists, un ‘mega-jurnal’ al Africii în care oamenii de ştiinţă africani îşi pot publica  descoperirile, contra cost, beneficiind astfel de o mai bună recunoaştere din partea comunităţii ştiinţifice internaţionale  a eforturilor cercetătorilor africani de a găsi de la noi tratamente pentru bolile incurabile până la soluţii de rezolvarea a problemelor schimbării climaterice.

https://www.theguardian.com/global-development/2018/apr/10/africas-unsung-scientists-finally-get-their-own-journal-to-spread-research

https://www.journals.elsevier.com/scientific-african

Disperaţii de la playtech.ro vor să ne arate defapt că sunetul de pornire al Windows 95 încetinit cu 4000%  se aude ca ‘muzica de relaxare şi pace’ pentru meditaţiile yoga şi poate că ne aduce aminte de ‘efectul liniştitor’ pe care l-am fi avut la primul contac cu ‘tehnologia de care nu mai putem să ne desparțim’: computerul (sau de tehnologia digitalizării?).

https://playtech.ro/2018/windows-95-sunet-pornire/

Exemplu de ‘muzică de relaxare şi pace’ pentru meditaţii yoga

https://www.youtube.com/watch?v=eEm0TiLwgZQ

O scurtă istorie a variantelor sistemului de operare Windows şi sunetele de pornire şi oprire ale acestora.

https://playtech.ro/2018/windows-95-sunet-pornire/

Elon Musk, despre roboți şi Inteligenţa Artificială (IA): ‘Am putea da naștere unui dictator nemuritor’, playtech

https://playtech.ro/2018/elon-musk-inteligenta-artificiala-dictator/

Se vor cere noi reglementări ale ‘tehnologiei digitalizării’? Douăzeci şi trei de grupuri care militează pentru drepturile copilului şi ale consumatorului acuză gigantul american Google de colectarea ilegală a datelor unor utilizatori minori ai platformei Youtube, informează site-ul cotidianului The Guardian.

http://www.mediafax.ro/externe/mai-multe-grupuri-care-militeaza-pentru-drepturile-copilului-acuza-google-de-colectarea-ilegala-a-datelor-minorilor-de-pe-youtube-17124481

http://www.ziare.com/google/youtube/platforma-youtube-este-acuzata-ca-ar-colecta-ilegal-date-despre-copii-se-cere-o-amenda-de-zeci-de-miliarde-1509114

Renumitul grup Facebook ”Shorashim romanin” (Rădăcini românești) sărbătorește 70 de ani de la constituirea statului Israel. Cu peste 29.000 de membri, ”Shorashim romanin” (Rădăcini românești) reprezintă un fascinant succes în rețeaua Facebook a evreilor originari din România, un succes care se datorează administratorului acestui grup, TzikY Bergher Choen, un om deosebit, cu un suflet imens dar și cu un spirit organizatoric mai rar întâlnit. (Băi să-mi trag una, poţi face chiar şi comenzi, toate au un preţ)

http://www.animanews.org/2018/04/09/renumitul-grup-facebook-shorashim-romanin-radacini-romanesti-sarbatoreste-70-de-ani-de-la-constituirea-statului-israel/

Un oficial australian de rang înalt afiliat al National Union of Workers (Sindicatul Naţional al Muncitorilor), a fost destituit după ce postul de ştiri CNN a raportat că, Ian MacKay, oficialul australian, ar fi ajutat la crearea unei pagini false de facebook numită Black Lives Matter (Vieţile Negrilor Contează) prin care se solicitau donaţii de la cei peste şapte sute de mii de suporteri înscrişi pe pagină.

https://www.theguardian.com/us-news/2018/apr/10/fake-black-lives-matter-facebook-page-run-by-australian-union-official-report

Iranul a fost afectat, duminică după-amiază 8 Apr, de un atac cibernetic la nivel global în urma căruia ecranele computerelor afectate afişau doar steagul american însoţit de un mesaj: ‘nu vă puneţi cu alegerile noastre’

https://www.reuters.com/article/us-iran-cyber-hackers/iran-hit-by-global-cyber-attack-that-left-u-s-flag-on-screens-idUSKBN1HE0MH

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/08/hackers-warn-iran-dont-mess-with-us-elections

Departamentul american de securitate DHS (Department of Homeland Security) vrea să creeze o vastă bază de date prin care să urmărească în timp real jurnaliştii, bloggerii, formatorii de opinie din mass-media critici cu sistemul, adepţi ai ‘teoriilor conspiraţiei’, dintr-o reţea de peste 290 mii de surse de ştiri în peste 100 de limbi, pe internet, transmisiuni TV, radio sau prin cablu, presă scrisă, platforme de socializare etc.

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-07/homeland-security-track-journalists-bloggers-and-other-media-influencers

https://www.cbsnews.com/news/homeland-security-seeks-media-monitoring-services-for-journalists-media-influencers/

Autorităţile federale americane au închis pagina de internet backpage.com, precum şi toate paginile de internet afiliate acesteia, un site pe care se făcea reclamă la orice, de la maşini la mobilă, fără a se preciza  însă motivul suspendării activităţii site-ului, dar după cum se poate vedea într-o notificare a FBI sunt mai multe agenţii guvernamentale participante la această acţiune printre care şi Department of Justice’s Child Exploitation and Obscenity Section (CEOS) — Departamentul de Justiţie american, Secţiunea Obscenităţi şi Exploatări ale copiilor

http://abcnews.go.com/Politics/federal-authorities-seize-backpage/story?id=54295379

Subaru integrează recunoaştere facială la bordul noului său Forester. O profesoară care avea o relaţie cu un minor a fost prinsă datorită unei aplicaţii de monitorizare pentru smartphone

http://www.go4it.ro/auto/subaru-integreaza-recunoastere-faciala-la-bordul-noului-sau-forester-17122145/

http://www.go4it.ro/aplicatii/o-profesoara-care-avea-o-relatie-cu-un-minor-a-fost-prinsa-datorita-unei-aplicatii-de-monitorizare-pentru-smartphone-17123392/

Deciziile liderului de la Kremlin afectează interesele Rusiei, încât s-a conturat suspiciunea că Vladimir Putin ar putea fi agent al Agenției Centrale pentru Informații (CIA), se arată într-un articol de opinie, publicat în cotidianul The New York Times.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/nyt-este-vladimir-putin-un-agent-cia.html

Franţa afirmă că îşi va asuma “toate responsabilităţile” după presupusul atac chimic comis sâmbătă în Siria, a declarat duminică ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, în timp ce Parisul a spus de mai multe ori că va ataca militar în cazul utilizării dovedite a armelor chimice, transmite France Presse

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/08/parisul-afirma-ca-isi-va-asuma-toate-responsabilitatile-in-legatura-cu-presupusul-atac-chimic-in-siria–87651

Siria: Acord final de evacuare din Ghouta cu militarii ruşi; luptătorii Jaish al Islam pot rămâne. Negociatorii din opoziţia siriană au confirmat duminică un acord final cu militarii ruşi privind evacuarea oraşului Douma din enclava Ghouta de est, de lângă Damasc, informează Reuters. Acordul fusese anunţat cu câteva ore mai devreme de surse oficiale din capitala Siriei.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/08/siria-acord-final-de-evacuare-din-ghouta-cu-militarii-rusi-luptatorii-jaish-al-islam-pot-ramane–87657

Un jurnalist rus, apropiat al lui Vladimir Putin, susține într-un mesaj pe Twitter că un război nuclear ar putea începe în orice clipă. ‘Situația curentă este comparabilă cu criza rachetelor din Cuba. Un război nuclear ar putea izbucni în orice clipă. Și nu este posibil ca omenirea să-i supraviețuiască’ a scris pe Twitter jurnalistul Vladimir Soloviov, gazdă a unui show politic la televiziunea de stat rusă și un apropiat al liderului rus.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/jurnalist-rus-apropiat-al-lui-putin-un-razboi-nuclear-poate-izbucni-in-orice-clipa.html

Siria: Armata în alertă, în perspectiva unor lovituri internaţionale. Forţele armate siriene şi aliaţii lor au intrat în alertă totală în întreaga ţară şi au evacuat posturi militare în perspectiva unor posibile raiduri internaţionale, au declarat marţi un ONG de monitorizare şi activişti, citaţi de agenţia dpa.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/10/siria-armata-in-alerta-in-perspectiva-unor-lovituri-internationale–87879

Omenirea este la un pas de războiul total? Agențiile internaționale au transmis o veste cu o încărcătură deosebită: Franţa şi Statele Unite au acuzat luni Rusia pentru presupusele atacuri chimice din oraşul Douma din Siria — iar asta nu oriunde, ci chiar în faţa Consiliului de Securitate al ONU. Cele două puteri nucleare susţinân că “Moscova nu putea ignora bombardamentele aeriene ale regimului Bashar Al-Assad”.

https://ro.sputnik.md/International/20180410/18429282/omenirea-razboi-total-siria-sua-rusia.html

Avioane de luptă ale Rusiei s-au apropiat la mică distanţă de un distrugător al Statelor Unite, în estul Mării Mediterane, relatează, marți, presa internațională. Nava americană care ar fi fost “hărțuită” de avioane rusești este distrugătorul USS Donald Cook, care se apropia de apele teritoriale ale Siriei. Distrugătorul Donald Cook plecase din portul Larnaca (Cipru). USS Donald Cook este un distrugător care are la bord rachete Tomahawk. Avioane de vânătoare ruse au zburat la altitudine mică, apropiindu-se periculos de nava militară americană. În momentul de faţă, distrugătorul american se află la circa 100 de kilometri de portul sirian Tartus, unde este o bază militară rusă.

https://romanialibera.ro/international/avioane-rusesti-s-au-apropiat-periculos-de-un-distrugator-american-in-apropierea-siriei-721083

Ambasadorul Rusiei în Libia, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborâtă, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/alerta-de-razboi-rusia-va-dobori-orice-racheta-a-americanilor-catre-siria.html

Averile cumulate ale celor mai bogaţi oameni din Rusia au scăzut, luni, cu 16 miliarde de dolari, pierzând toate creşterile anuale, în urma noilor sancţiuni impuse de Statele Unite săptămâna trecută unor companii şi persoane din Rusia.

http://www.ziare.com/international/rusia/averile-cumulate-ale-celor-mai-bogati-oameni-din-rusia-au-scazut-cu-16-miliarde-de-dolari-dupa-noile-sanctiuni-americane-1509162

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a declarat că țara sa nu poate stabili relații cu Israel până când nu se găsește o soluție pașnică conflictului palestinian. În același timp, el a spus că cele două țări au un inamic comun și ar putea dezvolta o cooperarea economică. Arabia Saudită și Israel se luptă cu un inamic comun reprezentat de Iran și pot colabora în multe domenii economice, dar nu pot fi stabilite relații diplomatice între cele două țări înainte de reglementarea conflictului palestinian, a spus prințul moștenitor saudit, Mohammed ben Salman, într-un interviu acordat ziarul american Time.

http://www.animanews.org/2018/04/08/printul-mostenitor-saudit-pune-o-conditie-prealabila-pentru-normalizarea-relatiilor-cu-israelul/

În timp ce prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a fost în ultimele trei zile într-o vizită de lucru în Franţa unde a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre cum să se abordeze rolul Iranului în problemele din Orientul Mijlociu, Saudi Aramco care este cea mai mare companie de petrol din lume după producția de petrol, o companie petrolieră deținută de statul saudit, actualmente parte a Chevron, va semna opt contracte cu firme franceze în valoare de $10 miliarde.

https://www.haaretz.com/world-news/europe/saudi-aramco-to-sign-10-billion-of-deals-in-france-during-mbs-visit-1.5989032

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite vor anunţa, în următoarele zile, strategia de a răspunde la presupusul atac chimic din Siria, informează site-ul EUObserver.com.

http://www.mediafax.ro/externe/macron-franta-marea-britanie-si-sua-vor-anunta-curand-raspunsul-la-atacul-chimic-din-siria-17126164

Guvernul iranian se zbate să țină sub control o criză valutară după ce rialul a atins un minim istoric ce i-a făcut pe cetățeni să caute panicați să cumpere dolari, scrie Guardian.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-22387791-iran-rialul-ajuns-minim-istoric-cetatenii-ncearca-panicati-cumpere-dolari.htm

Tentativă de infiltrare dinspre Fâșia Gaza, Israel ripostează. Armata israeliană a deschis focul spre Fâșia Gaza după ce trei persoane au trecut bariera de securitate care separă enclava Israel, a indicat armata într-un comunicat. Conform primelor informații, niciun soldat israelian nu a fost rănit. Potrivit mai multor informații transmise de mass-media israeliană, cei trei palestinieni erau înarmați și au fot răniți în urma tirurilor armatei israeliene. Mass-media palestiniană a raportat că mai multe obuze israeliene au fost trase în direcția Fâșiei Gaza, dar armata israeliană nu a confirmat această informație.

http://www.animanews.org/2018/04/08/tentativa-de-infiltrare-dinspre-fasia-gaza-israel-riposteza/

Nouă palestinieni, printre care şi un jurnalist, au murit după ce au fost împuşcaţi de militarii israelieni în ‘Vinerea Cauciucurilor’, o amplă demonstraţie de protest a palestinienilor organizată de Hamas la graniţa Fâşiei Gaza cu Israel

https://www.voanews.com/a/israel-palestinians-protesters-killed/4336674.html

Reporteri Fără Frontiere a acuzat, sâmbătă 8 aprilie, armata israeliană că a ‘ împuşcat intenţionat ‘ un jurnalist în Gaza

https://www.afp.com/en/news/826/media-watchdog-accuses-israel-deliberate-shooting-journalists-gaza-doc-13s42h4

Ministrul Apărării israelian Avigdor Lieberman, fără a avea nicio dovadă a afirmat marţi 10 aprilie că jurnalistul palestinian ucis prin împuşcare de militari israelieni la graniţa Fâşiei Gaza cu Israel în ‘Vinerea Cauciucurilor’ era membru Hamas, o declaraţie respinsă atât de Hamas cât şi de către familia jurnalistului.

https://apnews.com/6131c1512cb541778932c58fc4e2a5d8/Israel-says-slain-Gaza-journalist-was-Hamas-militant

Armata israeliană ripostează la acţiunile mişcării Hamas din Fâşia Gaza. Armata israeliană a anunţat miercuri că a bombardat o serie de obiective ale mişcării palestiniene Hamas, ca răspuns la acţiunile acesteia de plasare a unor dispozitive explozive de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, transmit dpa şi Xinhua.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/11/armata-israeliana-riposteaza-la-actiunile-miscarii-hamas-din-fasia-gaza–88578

Profesorul Barry Scott Wimpfheimer, în noua sa carte The Talmud: A Biography, aduce argumente că astăzi Talmudul, care este un text central al iudaismului rabinic, este mai important ca oricând.

http://www.tabletmag.com/jewish-life-and-religion/255870/the-talmud-personified

https://press.princeton.edu/titles/11248.html

Ziua Independenței statului Israel: Netanyahu și președintele Parlamentului, au convenit asupra participării premierului la ceremonia aprinderii torțelor

http://www.animanews.org/2018/04/11/ziua-independentei-statului-israel-netanyahu-si-presedintele-parlamentului-au-convenit-asupra-participarii-premierului-la-ceremonia-aprinderii-tortelor/

DW: Triumful lui Orban, Europa şi românii

http://www.dw.com/ro/triumful-lui-orban-europa-%C5%9Fi-rom%C3%A2nii/a-43308823

Luxemburgul compară victoria lui Orban în alegeri cu cancerul şi cere măsuri urgente împotriva Ungariei. Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a declarat luni că Uniunea Europeană trebuie să acţioneze asupra “tumorii valorilor” din Ungaria, după succesul premierului ungar Viktor Orban în cadrul alegerilor parlamentare de duminică. După aceste alegeri din Ungaria, Germania, Franţa şi toate statele membre care nu sunt indiferente trebuie să se implice, rapid şi fără ambiguitate, în baza tratatului european, şi să neutralizeze această tumoare a valorilor. UE a fost creată astfel încât dezastrele din prima jumătate a secolului 20 să nu se repete, iar pacea actuală a fost garantată doar prin unitatea valorilor noastre”, a spus Asselborn, pentru Die Welt, citat de Luxembourg Times.

http://www.ziare.com/europa/ungaria/luxemburgul-compara-victoria-lui-orban-in-alegeri-cu-cancerul-si-cere-masuri-urgente-impotriva-ungariei-1509131

Germania a reluat negocierile cu Israelul în vederea semnării unui contract de 1 miliard de dolari prin care partea germană ar urma să cumpere în leasing drone de luptă de la Industria Aerospaţială Israeliană. Discuţiile fuseseră blocate în parlamentul german timp de mai multe luni, după ce în vară Partidul Social Democrat, aflat la acea vreme în opoziţie, s-a opus înţelegerii, scrie Haaretz.

http://www.ziare.com/europa/germania/germania-va-cumpara-din-israel-drone-de-lupta-de-un-miliard-de-dolari-1509116

Japonia a înființat prima unitate de infanterie marină după Al Doilea Război Mondial. Japonia a lansat sâmbătă prima sa unitate de infanterie marină care va fi însărcinată cu apărarea insulelor pe care Tokyo şi Beijingul şi le dispută în Marea Chinei de Est, informează AFP, citată de Agerpres.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/japonia-a-infiintat-prima-unitate-de-infanterie-marina-dupa-al-doilea-razboi-mondial-909073

A MOŞTENIT O AVERE, dar şi-a distrus viaţa prin DEZMĂŢ. Miliardara celebră Și-A SIMŢIT MOARTEA? „Vise plăcute tuturor…”

http://evz.ro/miliardara-opulenta-droguri.html

OMV are de recuperat de la stat peste 400 milioane de euro

http://m.adevarul.ro/economie/afaceri/omv-recuperat-stat-400-milioane-euro-1_5acc4bb8df52022f75a6d7c5/index.html

„ESTE ÎN METASTAZĂ, se cam duce, încet, încet…” ANUNŢ TERIBIL al lui Dan Negru. Ce se întâmplă cu vedeta Antenei 1?

http://evz.ro/dan-negru-dezvaluit-viata-privata.html

De ce fac COPIII ALERGII. Un studiu recent a scos la LUMINĂ întreg ADEVĂRUL

http://evz.ro/copii-alergii-studiu-adevar.html

Cofondatorul Apple Steve Wozniak îşi închide, în semn de protest, contul pe Facebook

http://www.capital.ro/cofondatorul-apple-steve-wozniak-isi-inchide.html

„Stop Soros!”. În Ungaria, miliardarul va fi „interzis” prin lege

http://www.capital.ro/stop-soros-in-ungaria-miliardarul-va-fi-interzis-prin-lege.html

VESTE-ȘOC despre PENSII: Nici nu știți ce vă așteaptă!

http://www.capital.ro/studii-oficiale-generatia-tanara-risca-sa-moara-de-foame-pensia.html

Vreme caldă toată săptămâna: la cât ajunge temperatura maximă / Zonele unde va ploua

http://www.capital.ro/vreme-calda-toata-saptamana-la-cat-ajunge-temperatura-maxima-z.html

VIDEO Un nou caz de teroare imobiliară: „Încearcă prin toate metodele să mă intimideze. Poliţia este plătită de ei”

http://m.adevarul.ro/locale/timisoara/video-nou-caz-teroare-imobiliara-Incearca-metodele-intimideze-politia-platita-ei-1_5ac6391bdf52022f75761712/index.html

Medicul Dan Grigorescu, despre Raed Arafat: „Îşi găseşte de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu fişa postului”

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/medicul-dan-grigorescu-despre-raed-arafat-2210270

Dutch vote to reject ‘Big Brother’ legislation expanding surveillance powers of security agencies

https://www.rt.com/news/422730-dutch-reject-big-brother-legislation/

60mn ‘potential Jews’ could be converted to promote Israel – govt report

https://www.rt.com/news/422620-jews-converted-israel-promotion/

Starbucks coffee in California must have cancer warning, judge says
https://www.reuters.com/article/us-california-lawsuit-coffee/starbucks-coffee-in-california-must-have-cancer-warning-judge-says-idUSKBN1H5399
How police can download the private contents of your phone in MINUTES without a warrant and with ‘no limit on the volume of data’

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5558511/Police-download-phones-data-minutes-NO-warrant.html
A glimpse into the future? $39 billion high-tech smart city in South Korea turns into a ‘Chernobyl-like ghost town’ after investment dries up

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5553001/28-billion-project-dubbed-worlds-Smart-City-turned-Chernobyl-like-ghost-town.html

This 3D “carbon copy” of Jesus was created using the Shroud of Turin

https://aleteia.org/2018/03/28/this-3d-carbon-copy-of-jesus-was-created-using-the-shroud-of-turin/

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button