X

Liderul Nxivm a fost arestat

de null
Keith Raniere Conversations/ Youtube

Keith Raniere: liderul Nxivm acuzat de trafic sexual

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bărbatul de 57 de ani a fost reținut de către autoritățile de imigrație din Mexic, unde aparent trăia de câteva luni

Keith Raniere, liderul unui grup de auto-ajutorare american, a fost arestat de FBI în Mexic și acuzat de trafic sexual. 

Procurorii federali susțin că dl Raniere supraveghea un sistem “sclav și stăpân” în grupul său numit Nxivm, unde se aștepta ca femeile să facă sex cu el și să fie arse cu inițialele sale.

Este așteptat să apară în înstanță marți în Texas.

Dl Raniere a părăsit țara anul trecut după ce foști membri au discutat cu media americană.

Un număr de femei au pășit înainte pentru o investigație publicată în ziarul New York Times în octombrie, ce a dus biroul din Brooklyn al Procuraturii Americane să deschidă o investigație asupra grupului.

După publicarea articolului, o scrisoare trimisă de dl Raniere a negat că astfel de practici erau permise de grup și a spus că o investigație independentă nu a găsit “nici un merit” acuzațiilor.

Ce e Nxivm?

Pe site-ul său Nxivm (pronunțat nexium) se descrie ca o “comunitate ghidată de principii umanitare ce caută să împuternicească oamenii și să răspundă la întrebări importante despre ce înseamnă să fii om.”

Cu sediul în Albany, New York, grupul a fost fondat sub numele Executive Success Programs în 1998 și pretinde că a lucrat cu peste 16.000 de oameni.

Membrii grupului ar include moștenitoare bogate, fiul unui fost președinte mexican și actrițe Hollywoodiense.

Dl Raniere și grupul său au fost supuși multor controverse de-a lungul anilor. Jurnalistul investigator James M. Odato a publicat un număr de articole în ziarul Times Union of Albany în 2012 în care punea sub semnul întrebării practicile grupului și îl compara cu un cult.

În 2009 ziarul scria despre o vizită a lui Dalai Lama în Albany, despre care se spunea că a fost sponsorizată de grupul Nxivm. Liderul spiritual exilat al Tibetului a negat că a fost plătit pentru apariție.

Getty Images Fosta actriță Dynasty, Catherine Oxenberg scrie o carte despre fiica sa India, despre care spune că s-a alăturat grupului și s-a înstrăinat de ea

După ce articolul New York Times a fost publicat în 2017 și femeile au pășit înainte, autoritățile federale au început să intervieveze “martori și victime” asociate cu grupul.

De ce este acuzat grupul?

O depoziție întocmită ca parte a plângerii penale a FBI afirmă că Nxivm opera ca un grup “piramidal” unde workshopurile costau membrii mii de dolari.

Investigatorii federali spun că în anii recenți dl Raniere, de 57 de ani, a înființat o societate secretă în cadrul grupului cunoscută drept Dominus Obsequious Sororium (DOS), însemând Stăpân Peste Femeile Sclave.

FBI

Plângerea afirmă că odată recrutate ca “sclave”, femeile aveau datoria să îndeplinească sarcini umile pentru “stăpâni” și să facă sex cu dl Raniere, cunoscut drept “The Vanguard”.

Investigatorii spun că dl Raniere avea un grup rotativ de 15 până la 20 de parteneri sexuali, cărora nu li se permitea să discute relația cu el sau să aibă una cu oricine altcineva.

Spun de asemenea că “sclavele” din grup trebuiau să urmeze diete extrem de sărace în calorii datorită preferințelor pentru femei slabe ale dl Raniere.

Potrivit plăngerii, membrii grupului erau însemnați cu inițialele dl Raniere utilizând un stilou cauterizator, de obicei pe zonele pelvice, în ceremonii filmate de membri.

Investigatorii spun că membrii trebuiau să depună o “garanție” ca o pre-condiție sub forma unui material explicit sexual sau de alt tip compromițător.

Documentele instanței afirmă că investigatorii au găsit comunicații electronice ce sugerau ca dl Raniere era în spatele grupului intern, ceva ce a negat.

‘Schemă piramidală neortodoxă’

“Keith Raniere a manifestat un abuz de putere dezgustător în eforturile sale de a denigra și manipula femei pe care le considera sclave sexuale”, a zis oficialul superior FBI William Sweeney luni.

“A participat în actele îngrozitoare de a le însemna și arde, cu cooperarea altor femei operând în această schemă piramidală neortodoxă.”

“Aceste serioase crime împotriva umanității nu sunt numai șocante, dar tulburătoare ca să nu spun mai mult, și punem capăt acestei torturi astăzi.”

Mulțumită Times Union Albany Dl Raniere a menținut ca Nxivm e o “afacere profesională asigurând unelte educaționale, îndrumare și instruire”

Dl Raniere a contestat public punctul de vedere al New York Times spre sfârșitul anului 2017 înainte să părăsească țara.

“Aceste acuzații sunt cât se poate de tulburătoare pentru mine pentru că non-violența este una dintre cele mai importante valori ale mele”, se citează scrisoare publicată pe site-ul său.

În scrisoare, a adăugat că membrii erau “sănătoși, fericiți, o duceau mai bine și nu au fost constrânși”.

Procurorii spun că dl Raniere era necooperant când oficialii de imigrație l-au reținut la vila sa din Mexic.

Spun că după ce a fost arestat, femeile cu care locuia “au urmărit mașina în care era transportat inculpatul cu propria mașină la mare viteză”.

Procurorii federali au solicitat să fie reținut fără cauțiune.

Se așteaptă să fie transferat la autoritățile din New York în urma apariției în instanță marți.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button