X

SUA acuză regimul Assad de un nou atac chimic și amenință cu măsuri militare. Rusia consideră că totul e fabricat și avertizează SUA să nu intervină militar

de null
Image result for assad chemical attack
Moscova a avertizat Washingtonul duminică împotriva unei “intervenţii militare pentru pretexte fabricate”, în Siria, care ar putea “conduce la cele mai grave consecinţe”, susţinând că regimul nu a folosit arme chimice împotriva rebelilor în Duma, Ghouta de Est, informează agerpres.ro.

”Trebuie încă o dată să avertizăm că o intervenţie militară pentru pretexte inventate şi fabricate în Siria, unde se află soldaţi ruşi la cererea guvernului sirian legitim, este total inacceptabilă şi poate duce la cele mai grave consecinţe”, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Diplomaţia rusă a calificat drept ”provocări” acuzaţiile referitoare la atacuri chimice ale forţelor siriene împotriva rebelilor din Duma, ultima enclavă rebelă din Ghouta orientală, unde raiduri ale regimului au provocat de zeci de morţi în rândul civililor vineri şi sâmbătă.

“Scopul acestor speculaţii (…) este de a-i acoperi pe terorişti şi opoziţia radicală care resping o rezolvare politică” a conflictului, în timp ce încearcă să justifice un eventual atac violent din exterior”, a adăugat acest comunicat, publicat înainte de reacţia lui Donald Trump că Damascul va “plăti un preţ mare” pentru acest “atac chimic fără sens”.

Anterior, şeful Centrului rus pentru reconcilierea părţilor aflate în conflict în Siria, generalul Iuri Evtuşenko, a dezminţit categoric informaţiile despre un atac chimic.

“Suntem pregătiţi, odată ce Duma va fi eliberat, să trimitem imediat specialişti ruşi în apărare nucleară, chimică şi biologică pentru a colecta datele care vor confirma că aceste afirmaţii sunt complet inventate”, a adăugat el.

Apărarea Civilă Siriană, cunoscută şi sub numele de ”Căştile Albe”, o grupare insurgentă şi opoziţia în exil au acuzat regimul că a efectuat un atac chimic sâmbătă în Duma. Într-un comunicat comun, Căştile Albe şi ONG-ul medical Syrian American Medical Society (SAMS) au afirmat că 48 de persoane au fost ucise în acest atac.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat, la rândul său, zeci de cazuri de sufocare, printre care şi unele mortale, fără a se pronunţa totuşi cu privire la utilizarea sau nu a armelor chimice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Sa ne amintim.

    http://www.gandul.info/international/omul-ale-carui-minciuni-au-declansat-razboiul-din-irak-se-destainuie-scopul-meu-a-fost-sa-l-daram-pe-tiran-9471342
    Dezertorul irakian pe dovezile căruia s-au bazat americanii şi aliaţii lor pentru a invada Irak şi a pune capăt dictaturii lui Saddam Hussein a recunoscut că informaţiile sale au fost nişte minciuni. În Irak nu s-a găsit nici una dintre armele de distrugere în masă despre care “Minge cu efect” (Curveball), aşa cum era poreclit Rafid Ahmed Alwan al-Janabi, a pretins că există în Irak.

    A fost un şiretlic bazat pe încrederea de care se bucura în rândul administraţiei SUA, a explicat fostul informator, într-un interviu pentru un documentar al BBC, reatează The Independent.

    Războiul din Irak a durat 9 ani, a costat sute de miliarde de lire sterline şi a ucis peste 100.000 de oameni, scriu jurnaliştii britanici. “Am plecat la război în Irak bazându-ne pe o minciună. Şi a fost minciuna ta”, începe interviul cu al-Janabi, care recunoaşte că a minţit.

    “Scopul meu principal a fost să-l dărâm pe tiranul din Irak, pentru că cu cât dictatorul stătea mai mult la putere, cu atât mai mult poporul irakian ar fi suferit din cauza opresiunii regimului”, spune al-Janabi.

    După ce a cerut azil politic în Germania, în 1999, fostul inginer chimist a susţinut atunci că a supervizat construirea unui laborator biologic mobil, în Irak. A fost o minciună, însă secretarul de stat al SUA, Colin Powell, a prezentat informaţiile inginerului în faţa Consiliului de Securitate al ONU drept “fapte şi concluzii bazate pe informaţii secrete solide”, în februarie 2003.

  2. https://www.veteranstoday.com/2018/04/08/proof-intel-drop-trump-bolton-behind-syria-chemical-attacks-confirmed/
    “Germany, Britain, America, Israel – VT provides proof of chemical warfare and war crimes.
    By Gordon Duff, Senior Editor -April 8, 2018”
    Zona in cauza este incercuita de Armata Siriana.Au fost capturati militarii din centrul de comanda: ofiteri britanici, americani, israelieni si sauditi dar si grenade cu focoase chimice produse in Marea Britanie, la baza militara unde lucra agentul “otravit” si cu fiica sa… (scandalul anti-Rusia la care “a pus botul” si Iohanis…).
    De asemenea, au fost capturate materiale chimice produse in SUA si germane, produse de Merck “Fort Meade, Maryland and at the Lugar Lab in Tibilisi, Georgia in partnership with the current government of Ukraine.”
    Marfa germana a fost trimisa de Ucraina prin Turcia cu elicopterul american US CH si a fost capturata de sirieni.
    A fost doborat un elicoper cu americani si israelieni care au murit…. incercand sa “extraga” ofiterii din centrul de comanda incercuit de sirieni…
    ===========
    “Schema similara in atacul cu gas din Siria”
    http://www.moonofalabama.org/2018/04/timelines-of-gas-attacks-in-syria-follow-a-similar-scheme.html
    In orasul incercuit complet de Armata Siriana – Douma, Salafistii Tafkiristi – sauditi care pozeaza in forta siriana anti-Asad – au dus cateva mii de ostateci sirieni capturati in 2013 din orasul Adra. Au fost expusi – dintre ei – in custi!
    https://www.nytimes.com/2015/11/02/world/middleeast/syrian-rebels-say-caged-hostages-will-die-with-them-if-shelling-continues.html?smid=tw-share
    Au fost pusi sa sape un sistem complex de tuneluri pentru a depozita munitie si pentru a se deplasa falsii rebeli.
    Evident ca au fost folositi ca scut uman, desigur – cu acordul interesat politico-militar american
    ======
    Au inceput deja atacuri de rachete dinspre flota americana din Mediterana, peste Liban direct spre Damasc…

  3. A fost făcătura cu atacul lui Skipral din Anglia, acum cu atacul chimic din Siria. Scopul lor nu e să-l înlăture pe Assad, ci să provoace Rusia pt a începe al treilea război mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button