Cum estimati? Mult mai multi credinciosi la Slujba Invierii Domnului din 2018 comparativ cu anii trecuti?

apr. 9, 2018 9425 29 http://bit.ly/2H7eeh7
de Saccsiv

Foto: http://basilica.ro/slujba-invierii-domnului-la-patriarhie-2018/

Mie asa mi se pare. Am vecini sau cunostiinte ce in anii trecuti sau nu mergeau la biserica sau mergeau si luau Lumina dupa care se intorceau acasa, dar care in acest an au stat la Slujba de Inviere pana spre ora 4 dimineata.

Fratii cu care am vorbit pe aceasta tema, au constatat acelasi lucru. Voi ce parere aveti? Si daca-i real, cum traducem?

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
29 Comentarii la “Cum estimati? Mult mai multi credinciosi la Slujba Invierii Domnului din 2018 comparativ cu anii trecuti?”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Dan
  # 9 aprilie 2018 at 6:27

  Sunt multi din cei ce merg la slujba care n-au legatura cu Biserica (betivi, pomanagii, tipicari). Personal, cunosc multe cazuri de „bisericosi” ce se aduna in biserica doar la pomeni sa mai bea ceva pe gratis, sau ca sa socializeze cu prietenii lor in timpul slujbei.
  Apoi, e si anul centenarului marii uniri, mai e si situatie incerta in tara si-n lume ce atrage frica unora privind viitorul, si altele.
  Trebuie luata in calcul si depopularea satelor, dar si mutatiile de populatie spre unele centre in care mai e industrie, locuri de munca etc.
  Daca faceti un calcul general, sunt convins ca nu va ies mai multi credinciosi la numaratoare, ci veti observa doar ca multi dintre ei s-au stabilit in marile orase, pentru ca acolo mai gasesc si ei ceva de munca sau vreo sursa de venit – la tara e prapad; nu stiu daca exista sat din tara neafectat de depopulare, imbatranire si plecarea tineretului fie in strainatate, fie spre oras.

 2. Rares
  # 9 aprilie 2018 at 6:52

  Mai multi ca anul trecut. As pune-o pe seama vremii bune 🙂

 3. Pr. Adrian
  # 9 aprilie 2018 at 6:55

  La fel ca anul trecut!

  HRISTOS a înviat!

 4. Oana
  # 9 aprilie 2018 at 7:49

  Mai puțini ca anul trecut.Si cei mai multi au luat lumină și au plecat de la slujbă.

 5. # 9 aprilie 2018 at 8:14

  HRISTOS A ÎNVIAT! La fel ca si anul trecut, mai putini

 6. Ionut
  # 9 aprilie 2018 at 8:16

  Asta e si impresia mea. Cred ca oamenii au inceput sa-si dea seama ca singura lor nadejde e la Dumnezeu. Iar lucrurile se intampla exact invers decat isi doresc unii.

 7. Viorel Ghica (STOP RFID)
  # 9 aprilie 2018 at 8:20

  Au fost mai multi anul acesta, mi-a atras atentia in mod deosebit. Eu interpretez asa……pentru ca a venit vremea ecumenismului si a actelor cu cip, diavolul indeamna lumea sa mearga la biserica din ziduri, pentru ca acolo ,,trebuie” sa se inchine la ICOANA FIAREI.

  https://www.youtube.com/watch?v=6Ot3Z7yffzM

 8. Iona
  # 9 aprilie 2018 at 9:02

  Eu as traduce altfel: o parte din oameni caută sincer pe Dumnezeu, dar majoritatea sunt atrasi, si acum le este mai lesne caci diavolul nu le mai pine piedici, de duhul ecumenist ce stapaneste acum majoritatea parohiilor si episcopiilor

  • R
   # 9 aprilie 2018 at 13:20

   Cunosc oameni care nici nu vroiau să audă de biserică, și care, de puțin timp, așa de un an, doi, au devenit foarte credincioși, merg la biserică des, se spovedesc, se împărtășesc, și cred că explicația asta este: diavolul nu le mai pune piedici datorită duhului ecumenist care există în biserică după Creta.

 9. Ionut
  # 9 aprilie 2018 at 10:30

  Mai putem constata ceva: zic unii ca s-au construit prea multe biserici, dar realitatea ii contrazice.

 10. # 9 aprilie 2018 at 10:44

  Hristos se desavarseste in om prin Pacea Sa pe fondul careia mintea omului incepe sa poata respira spre luare aminte . Hristos a inviat !

 11. valentin
  # 9 aprilie 2018 at 10:53

  nu stiu daca numai din cauza vremii, poate fi si din aceasta cauza dar si ca sunt mai multi credinciosi adevarati, dar s-a vazut o schimbare anul asta.

 12. Carmen Miserabile
  # 9 aprilie 2018 at 16:45

  Lume multa, in orice caz. Element de noutate: oameni care au strabatut peste 100 km pentru a fi prezenti la Slujba Invierii si la Sfanta Liturghie. Doamne ajuta sa se apropie cat mai multi de Imparatia cerurilor.

 13. oarecare
  # 9 aprilie 2018 at 17:31

  La Biserica la care merg eu au fost mai putini decat anii trecuti, multe persoane noi care nu vin in mod curent la Biserica, iar la priveghere iarasi au fost mai putini decat in anul trecut, mult mai multi au fost de Sfantul Vasile, de revelion, multi cred ca au plecat la sat in minivacanta si au facut Pasitile acolo.

 14. Coprie
  # 9 aprilie 2018 at 18:37

  Eu traduc așa: Cu cât în biserici nu se va mai certa, mustra și canonisi păcatele, cu atât oamenii se vor înmulți în locașurile de cult. Cu cât posturile vor deveni mai slobode(aluzie la comunicatul patriarhiei din timpul postului, anume că postul nu înseamnă și păzirea curăției trupești în familie) și preoți vor deveni foarte „toleranți”(corecți politic, față de politica satanei, care este pacatul) și lesne iertatori la dezlegare postului și la împărtășire. Atunci cu siguranță că efectul este de înmulțire a așa-zișilor credincioși care frecventează biserica. Deoarece este și lucru de dorit, biserica promite viața veșnică, îndumnezeirea, care mai că nu va mai necesita nici o nevoință, nici un efort din partea credinciosului pentru a o dobândi, de a se schimba pe sine însuși intru pocăință. O să concurăm cu mahomedanii la ieftinatatea „mântuirii”, că aceia nu au posturi, păcatele sunt legiuite, de nevoințe nu au auzit, singura abatere gravă este să nu crezi în „alahu” lor.

 15. SAVONAROLA
  # 9 aprilie 2018 at 19:45

  FRATILOR, ATI OBSERVAT UN MIC DETALIU PE ALEILE CARE URCA DEALUL PATRIARHIEI? DACA NU ATI OBSERVAT IEPURASII DECORATIVI, LUMINATI CA PENTRU PASTE INSEAMNA CA ATI MERS DEGEABA LA PATRIARHIE! E PENTRU PRIMA DATA CAND VAD ASA CEVA IN ACEST LOC REPREZENTA
  TIV PENTRU BOR. IEPURASI IN DEALUL PATRIARHIEI, DE SFINTELE PASTI?! CUM COMENTEZI FRATE VASILE?

  • # 10 aprilie 2018 at 9:01

   Așa ceva de petrece la biserica SF Ioan Domnesc de la Piatra Neamț, unde iepurași și clovni sunt amplasați in preajma bisericii

 16. # 9 aprilie 2018 at 21:33

  Mie mi s-au părut mult mai mulți, dar chiar nu cred ca numărul contează. …

 17. # 10 aprilie 2018 at 9:54

  Și eu am observat acest lucru. Indiferent cât încearcă satana să îndepărteze oamenii de Hristos și Biserica Sa… nu reușește!

 18. Matiu Cosmin
  # 10 aprilie 2018 at 11:12

  Din moment ce se spune ca cei care se impartasesc la pomenitori o fac spre osanda, normal ca diavolii in loc sa ii impiedice sa mearga la biserica acum ii mana la biserici.

  La un moment dat toata presa si televiziunea si oamenii de stiinta vor spune ca exista dumnezeu si vor face propaganda antihristului pentru ca acesta nu va veni la atei ci la „credinciosi”.

  Spre deosebire de numarul crescut de credinciosi in bisericile pomenitorilor eu am vrut sa ma spovedesc si impartasesc in acest post dar am fost luptat asa rau de diavoli incat nu am mai ajuns, de aceea cand vrei sa faci o fapta buna nu spune cu voce tare ci doar fa.

  • Ionut
   # 10 aprilie 2018 at 22:38

   E discutabila partea cu pomenitorii. Cred ca depinde de constiinta fiecaruia si de cat a inteles in legatura cu ceea ce s-a intamplat in Creta. Oricum, a spune ca se impartasesc spre osanda in bloc mi se pare prea mult.

 19. # 10 aprilie 2018 at 13:03

  Au fost intr-adevar mult mai multi,cel putin la Parohia in care am fost si in anii precedenti.E clar ca multi merg doar sa ia Lumina si pleaca urgent,insa stiu macar ce sarbatorim,sunt caldicei majoritatea,dar mai aproape de fierbinte decat un apostaziat rece care asteapta doar iepurasul ,sunca si ouale cu sfecla.Metoda de denigrare a Bisericii apostolice si a slujitorilor Lui Hristos se va intoarce ca un bumerang impotriva trompetistilor,precum atunci cand Saul prigonea crestini si Mantuitorul i-a spus ,,Saule,Saule,greu iti este sa lovesti cu piciorul in tepusa,,.

 20. Grigore
  # 10 aprilie 2018 at 13:52

  E un semn foarte bun ca au venit multi la Biserica. Eu cred ca explicatia o reprezinta bunastarea. Romanii acum traiesc mai bine, au salarii si venituri mai mari. Asta se vede in numarul mare de vile construite, numarul mare de masini noi si scumpe si chiar in mall-uri unde vin sa isi cumpere lucruri.

  Pentru faptul ca au trait in nevoi pana acum, multi se simt cumva datori fata de Dumnezeu pentru aceasta bunastare.
  ESTE UN LUCRU FOARTE BUN CA OAMENII AU VENIT IN NUMAR MARE SI CA AU STAT MAI MULT.
  Si eu am vazut asta, deci pot confirma.

  Poate fi si Dumnezeu care cheama la El pe romani, caci vor veni vremuri grele. Si sa ii prinda imbunatatiti.

 21. Oana
  # 11 aprilie 2018 at 1:21

  Sunt de aceeasi parere cu Grigore, cel ce a comentat mai sus. Romanii cred ca sunt recunoscatori pentru bunatatile primite de la Dumnezeu si deaceea simt dorinta sa I multumeasca.

 22. .dan pescarul
  # 11 aprilie 2018 at 10:11

  Multa lume se vantura,dar credinciosi,abea mai gasesti. Unii habar nu au de vreo invatatura ,dar totusi este bine ca incep sa vina la Biserica. Inseamna ca sunt pe calea pocaintei.Iar calea pocaintei este calea mantuirii.Domnul stie

 23. Daniela
  # 12 aprilie 2018 at 10:12

  Cateodata ma gandesc (si sper ca nu cu pacat) ca exact diavolul ii trimite acum dupa sinod in biserica. Vad la mine in familie. Cand ne rugam de ei sa mearga la biserica sa inceapa sa duca o viata mai duhovniceasca aproape ne urau si ne dispretuiau. Cum se face ca de cand noi nu mai mergem…acum merg ei..?Si totusi trag nadejde ca bunul Dumnezeu poate intoarce orice rau in bine. Dar cei mai multi nici nu stiu care e diferenta intre ortodocsi si catolici si daca le zici ceva se uita urat la tine cum ca nu ai iubire. Dar profetiile spun ca bisericile vor fi pline si ca prigoana va veni de la cei din biserica nu de la cei din afara ei. Mila lui Dumnezru sa fie cu noi cu toti.

 24. Oana
  # 12 aprilie 2018 at 11:01

  Vad ca multi spun ca acum cei care au inceput sa mearga la biserica fac rau. De ce nu va ganditi ca poate in unii s a trezit brusc dorinta de a se mantui? Daca omul nu are cunostinte despre Sinodul din creta si alte lucruri dar vrea sa tina post si sa se spovedeasca poate pentru prima oara in viata lui oare face rau? Poate dupa aceea incepe sa se informeze si ajunge si la lucruri mai avansate. Daca Dumnezeu vrea ca toata lumea sa se mantuiasca inseamna ca ne asteapta pe toti la pocainta. Si ma mai gandesc si la batranii de la sate care saracii nu au internet sau televizor dar duminica merg la Biserica din sat iar in posturi se spovedec si se impartasesc. Oare Dumnezeu ii va pierde? Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne mantuim! Fara ajutorul Sau oricum nu putem face nimic

 25. R
  # 12 aprilie 2018 at 21:02

  Întrebarea care se pune este la ce biserică se întorc oamenii? La biserica unde drept se învață cuvântul adevărului, sau la biserica unde dogma este treptat-treptat schimbată tocmai de către aceia care au datoria să o păstreze neschimbată și să învețe poporul dreapta credință? Ce vor învăța ei? Că ecumenismul e bun și că ortodoxia este una dintre ramurile cultelor creștine? Că este o biserică printre alte biserici? Matei 23.

Scrie un comentariu

Scroll Up