Cei ce l-au băgat în închisoare pe părintele Daniel de la Tanacu au fost aspru pedepsiți de Dumnezeu

Apr 9, 2018 54078 18 http://bit.ly/2H6atbu

Image result for bbc tanacu

Părintele Daniel Petru Corogeanu a ajuns celebru după ce cazul exorcizării măicuței de la mănăstirea Tanacu, în vârstă de 23 de ani, a fost intens mediatizat. Se întâmpla în anul 2005 și povestea șoca o țară întreagă. Procesul a fost unul controversat și multe probe au fost respinse. Preotul a susținut tot timpul că este nevinovat.De exemplu medicul legist susținea că măicuța ar fi murit în urma unei doze de adrenalină, iar asistenta de pe salvare care i-ar fi administrat-o a recunoscut că într-adevăr ea i-ar fi făcut injecția. Conform unei anchete făcută de jurnaliştii de la BBC, tânăra a murit din cauza injecţiilor cu adrenalină făcute de medici. La acel moment, cadrele medicale care au intervenit au fost anchetate însă nu au fost găsite vinovate (mai multe aici.).Dar mărturiile nu au fost luate în calcul în proces, iar preotul a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Procurorul care a anchetat cazul a murit subit. După ce a stat la serviciu 12 ore, i s-a făcut rău, iar apoi în doar o lună de zile a murit. Judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a dat sentință definitivă a murit și el la fel de suspect și neașteptat, scrie VoxBiz.ro.În anul 2011, ieromonahul Daniel a fost eliberat din închisoare, dar a ales să se izoleze de lume. Acesta s-a retras într-o casă izolată din localitatea vasluiană Portari (comuna Zăpodeni). Casa situată departe de sat, la marginea unei păduri, i-a fost oferită în mod gratuit de un om de afaceri din zonă, despre care localnicii spun că părintele Daniel Corogeanu l-ar fi vindecat, înainte de a ajunge în închisoare, în mod miraculos, prin rugăciune, în timp ce medicii nu i-ar fi acordat nicio şansă, potrivit adevarul.ro.

De când a ieşit din închisoare, părintele Daniel Corogeanu nu a fost văzut de nimeni din sat, localnicii afirmând că doar cei foarte apropiați reuşesc să îi calce pragul casei, la care poţi ajunge după un drum anevoios, aproape impracticabil. Iniţial, după ieşirea din detenţie, s-a speculat că, în casa situată după dealurile satului Portari, părintele Corogeanu ar fi improvizat un schit, unde continuă să desfăşoare slujbe religioase, însă verificările efectuate de reprezentanţii Episcopiei Huşilor au infirmat această ipoteză. Caterisit în urma ritualului de exorcizare din 2005, părintelui Corogeanu îi este interzis să mai slujească.

Pentru oamenii din sat, părintele Corogeanu continuă să fie un subiect sensibil. Localnicii manifestă aceeaşi dragoste faţă de fostul călugăr, considerându-i pe jurnalişti principalii vinovaţi pentru ceea ce i s-a întâmplat părintelui, iar magistraţii sunt acuzaţi că au făcut o gravă eroare judiciară în acest caz. Pe tot parcursul procesului, desfăşurat la instanţa din Vaslui, zeci de susţinători l-au urmat pe părintele Corogeanu în sălile de judecată, aceştia plângând în hohote la arestarea sa.

Iar recent, fostul episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu, care s-a lepădat în mod josnic de părintele Daniel, a avut tot un sfârșit dur, fiind lăsat de râsul lumii în urma unei filmări compromițătoare ce conținea un act de homosexualitate săvârșit cu un elev seminarist, acesta nefiind singurul caz de care este acuzat fostul episcop, actual doar simplu călugăr, în urma deciziei de eliberare a postului de episcop de Huși.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
18 Comentarii la “Cei ce l-au băgat în închisoare pe părintele Daniel de la Tanacu au fost aspru pedepsiți de Dumnezeu”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 9 aprilie 2018 at 23:06

  Hopa!

 2. Ioan C.
  # 10 aprilie 2018 at 0:35

  Totuși, eu nu am citit nici în Noul Testament, nici în Pateric că cel exorcizat trebuie legat fedeleș. Nu putem forța mana lui Dumnezeu!

  • cosmin
   # 10 aprilie 2018 at 0:50

   Luca VIII

   28. Şi văzând pe Iisus, strigând, a căzut înaintea Lui şi cu glas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Rogu-Te, nu mă chinui.
   29. Căci poruncea duhului necurat să iasă din om, pentru că de mulţi ani îl stăpânea, şi era LEGAT IN LANTURI SI IN OBEZI, păzindu-l, dar el, sfărâmând legăturile, era mânat de demon, în pustie.

   (Dar tu ai alta Bibile!)

   • Ioan C.
    # 10 aprilie 2018 at 0:57

    Acela nu de Apostoli a fost legat. Apostolii și Părinții din Pateric nu au legat pe cei supuși exorcizării, degeaba te superi.

   • Ioan C.
    # 10 aprilie 2018 at 1:09

    Macu 5, 1-20:
    „1. Şi a venit de cealaltă parte a mării în ţinutul Gadarenilor.
    2. Iar după ce a ieşit din corabie, îndată L-a întâmpinat, din morminte, un om cu duh necurat,
    3. Care îşi avea locuinţa în morminte, şi nimeni nu putea să-l lege nici măcar în lanţuri,
    4. Pentru că de multe ori fiind legat în obezi şi lanţuri, el rupea lanţurile, şi obezile le sfărâma, şi nimeni nu putea să-l potolească;
    5. Şi neîncetat noaptea şi ziua era prin morminte şi prin munţi, strigând şi tăindu-se cu pietre.
    6. Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat şi s-a închinat Lui.
    7. Şi strigând cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuieşti.
    8. Căci îi zicea: Ieşi duh necurat din omul acesta.
    9. Şi l-a întrebat: Care îţi este numele? Şi I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulţi.
    10. Şi Îl rugau mult să nu-i trimită afară din acel ţinut.
    11. Iar acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci, care păştea.
    12. Şi L-au rugat, zicând: Trimite-ne pe noi în porci, ca să intrăm în ei.
    13. Şi El le-a dat voie. Atunci, ieşind, duhurile necurate au intrat în porci şi turma s-a aruncat de pe ţărmul înalt, în mare. Şi erau ca la două mii şi s-au înecat în mare.
    14. Iar cei care-i păşteau au fugit şi au vestit în cetate şi prin sate. Şi au venit oamenii să vadă ce s-a întâmplat.
    15. Şi s-au dus la Iisus şi au văzut pe cel demonizat şezând jos, îmbrăcat şi întreg la minte, el care avusese legiune de demoni, şi s-au înfricoşat.
    16. Iar cei ce au văzut le-au povestit cum a fost cu demonizatul şi despre porci.
    17. Şi ei au început să-L roage să se ducă din hotarele lor.
    18. Iar intrând El în corabie, cel ce fusese demonizat Îl ruga ca să-l ia cu El.
    19. Iisus însă nu l-a lăsat, ci i-a zis: Mergi în casa ta, la ai tăi, şi spune-le câte ţi-a făcut ţie Domnul şi cum te-a miluit.
    20. Iar el s-a dus şi a început să vestească în Decapole câte i-a făcut Iisus lui; şi toţi se minunau.”

  • Iona
   # 10 aprilie 2018 at 7:57

   Tu ce faci acum? Vrei partea celor care l-au judecat pe p Daniel sau nu ai inteles care e mesajul articolului? Vezi ca ai deviat discuția aiurea.

  • guti flo
   # 10 aprilie 2018 at 8:01

   Asa dupa raspunsul tau…..poate si celalalt sa spuna : dar nici in Noul Testament sau Pateric nu spune sa nu se lege!
   Vb la modul gen. Nu spun ca ai ..sau nu dreptate!

   „Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin.” (Sfanta Evanghelie dupa Ioan)

   • Ioan C.
    # 10 aprilie 2018 at 13:21

    Frate, Molitfele Sf. Vasile cel Mare (exorcismele) se găsesc și pe net.

    • guti flo
     # 10 aprilie 2018 at 19:22

     Ioan C,
     Asta stie toata lumea ca Moliftele Sfantului Vasile cel Mare le gasesti si pe net….ideea era despre a se lega sau nu, depinde de caz!

 3. M.P.
  # 10 aprilie 2018 at 1:08

  Ioan C.,nu cred ca este vorba de suparare din partea lui Cosmin,ci doar de adevar;dumneata la cate exorcizari ai participat?de unde stii cum trebuie procedat?crezi ca niste oameni simpli au puterea de a tine nemiscat un demonizat?bine ar fi sa fie asa simplu!

  • Ioan C.
   # 10 aprilie 2018 at 1:21

   „Când preotul face exorcizări, se adresează în mod direct diavolului și, cu autoritatea lui preoțească, îi poruncește să iasă. Dacă nu are sensibilitate și nu e priceput, poate suferi el însuși pagube. În loc să-i poruncească demonului și să-l amenințe, mai bine și mai corect ar fi să se roage, prin intermediul Sfintei Liturghii, al Tainelor și al altor rugăciuni, ca Domnul să trimită Harul Său celui ce pătimește.
   Astfel, Harul îl acoperă ca roua pe bolnav, iar preotul nu mai înfruntă pericolul de a fi prins în capcana vreunei ispite sau de a cădea în vreo înșelare. Nu spun să nu se mai facă rugăciuni de exorcizare celor ce nu se mai pot ajuta pe sine în nici un fel, ci să se facă, dar cu mult discernământ și în tăcere.”
   (Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări,Editura Bunavestire, Bacău, p. 212)

   • cosmin
    # 10 aprilie 2018 at 1:57

    La tine demonizatul e o fata mare care vine la coafor?

    • Ioan C.
     # 10 aprilie 2018 at 2:45

     Frate, citește din Evanghelia lui Sf. Marcu, cap. 9, versetul 29.

     • O Cruce , Un Neam si O Tara
      # 10 aprilie 2018 at 10:08

      Ioan C. ,
      Ce ne spune insasi HRISTOS DUMNEZEU despre puterea preotiei ” iar cate veti lega pe pamant legate vor fi si in ceruri iar ce veti dezlega , dezlegate vor fi si in ceruri ”
      Ce era parintele Corogeanu la acea data cand slujea pentru slujbele de exorcizare asupra acelei demonizate ?
      ERA ….
      SI ESTE PREOT .
      Ceea ce s a intamplat cu cei care l au judecat gresit a fost pedeapsa lui DUMNEZEU pentru nesocotirea si batjocorirea unui preot adica parintele Daniel Corogeanu .
      Si daca un preot este caterisit pe nedrept nu isi pierde harul dat la hirotonire ci mai mult lumina sa lumineaza in intuneric .
      Preotii rusi au si alte ritualuri de exorcizare acela de a incaleca demonizatul precum a facut Mantuitorul asupra manzului de asina adica magarul in felul acesta aratandu se Slava lui HRISTOS la intrarea in Ierusalim si Biruinta asupra celui rau .
      Preotii prin Harul Dat la Hirotonire sunt precum Apostolii pe pamant.
      Iar Preotii Adevarati cu putere multa in lucrarea viei lui HRISTOS ne sunt aratati ,pentru ca vrajmasul si potrivnicul Crucii nu i suporta si nu i rabda.

 4. Unul
  # 10 aprilie 2018 at 2:36

  Slavă Domnului! Atenție mare pentru cei care judecă strâmb pe aproapele și mai ales pe slujitorii Lui.

 5. gheorghe
  # 10 aprilie 2018 at 7:50

  Parintele de vrednica amintire Cleopa descrie ce a vazut la Ierusalim cand a fost adusa o femeie legata in lanturi de 40 de ani (daca nu gresec…) si care a fost atinsa cu Sfanta Cruce… ascultati ce grozavii s-au petrecut!
  Demonizatul poate sa si rupa lanturile iar legarea se face spre protectia sa pentru a fi limitat raul car poate sa si-l faca… si nu pentru a fi „pedepsit”.
  … da’ cati demonizati a intalnit cineva dintre cei care intervin?
  Imi amintesc ce relata Parintele Amfilohie despre un om slab, slabit pe care nu puteau sa-l tina opt (8) calugari tineri si puternici…
  Vorbim sa ne dam cu parerea si sa dam lectii sau sa ne dumirim despre lucruri de care am auzit si pe care nu am vrea sa le intalnim in viata?
  Fereasca Dumnezeu sa ne prostim si sa cautam a ne sfadi cu Necuratul – Hristos este pavaza, scutul nostru si EL doar poate sa ne ajute sa nu cadem prada Diavolului!

 6. Preot Iovita Vasile
  # 10 aprilie 2018 at 17:35

  1. Dumnezeu a facut dreptate in cazul celor doi magistrati. Sa ia aminte toti magistratii care impart cu generozitate ani multi de inchisoare unor nevinovati.
  2. Corneliu de la Husi n-a fost inca pedepsit, ci doar putin deranjat. Deranj compensat de marile avantaje materiale ce i s-au pus la dispozitie. Unii au orazul atat de gros, incat nu-i prinde nici glontul. Cum sa-i prinda rusinea?
  3.Bunii nostri preoti au stiinta alungarii demonilor din oameni. Sa nu le dam noi lectii celor care au trecut prin asemenea situatii. Se pot intampla neajunsuri preotilor care citesc Molitvele, dar nu grave, cum se zvoneste. Aceasta pentru ca sunt aparati de puterea lui Hristos, in numele Caruia lucreaza ei.
  4. Parintele Daniel Corogeanu greseste intrerupand slujirea preoteasca. ,,Caterisirea” sfintiei sale este nedreapta, deci invalida, deci inexistenta. Daca poate cineva sa ajunga la dansul, sa-i spuna sa-si implineasca slujirea preoteasca spre folosul oamenilor.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Cei care l-au bagat la inchisoare pe Parintele Daniel Corogeanu, pe nedrept, au fost aspru pedepsiti de Dumnezeu – Ortodoxiaîncatacombe - 10 aprilie 2018

  […] medicale care au intervenit au fost anchetate însă nu au fost găsite vinovate (mai multe aici.).Dar mărturiile nu au fost luate în calcul în proces, iar preotul a fost condamnat la 7 ani de […]

Scrie un comentariu

Scroll Up